Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lovecká polévka se strouháním

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

8. 11. 2013 22:06

Suroviny

Porce: 2, 5 litru

Nutriční hodnoty

Energie4 656 kJ / 1 113 kcal
Bílkoviny80,08 g
Tuky14,36 g
Vláknina12,63 g
Cholesterol 379 mg
Sodík 1,44 g
Sůl3,31 g
Sacharidy161,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

V lednici se krčila delší dobu větší špička loveckého salámu, už pěkně vysušená a protože já nic nevyhazuji, vymyslela jsem tuto polévku, která měla moc dobrou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

xxx

9. 11. 2013 16:23

nedal by sa z tých novím potom spraviť nejaký vývar, viete aby to nevyšlo nazmar.........

yanull yanull

9. 11. 2013 15:09

I já se hlásím k těm, kteří v tomto případě noviny ne;-). To, čemu nemůžu zabránit, se nevyhnu, ale jídlo a tiskařské barvy k sobě nepatří, chemie je kolem nás stejně až příliš. Pokud musím něco sušit, tak mám papírové kuchyňské utěrky bez potisku a také bílé plátěné, obětovala jsem na ně kdysi 1 kvalitní prostěradlo.

Bibinka Bibinka

9. 11. 2013 13:26

Ivusa:Ivušo, přesně tak, my také žijeme ve zdraví;-):yes:

Ivusa Ivusa

9. 11. 2013 13:01

:-Kpolévečka moc príma ,ukládám si a vyzkouším...neboť neustále přemýšlím jakou polívku mám uvařit a tahle by mně nikdy nenapadla ...sláva nápadům co dům dal;-)...:yes::yes::yes:Jo a noviny neřeším ,používám je ráda a neustále a pořád žijeme ve zdraví....:-D

spagetka spagetka

9. 11. 2013 12:00

casino: na tohle mám vypracovaný návod, který bych mohla poslat jako SZ, ale jedině při tvé registraci. Víš, co já ten návod dám na diskuzní fórum, bude se hodit víc lidem. Vydrž chvilku, pak postupuj dle návodu ;-);-);-)

casino

9. 11. 2013 11:41

spagetka:
Děkuji za rozklik:-K
Prosím poučte mě jak toho úspěšně dosáhnout
Zde pod oknem stojí psáno:
"Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu."
Kliknu, přidám a houby, houby, zlatá rybko:-// furt se mi to nedaří:-((
Děkuji

spagetka spagetka

9. 11. 2013 11:07

casino: dám to jako rozklik -
http://www.labuznik.cz/recept/ryba-v-novinach-rece...
Je pravda, že jako malá holka jsem byla vždy u toho, že babčka sušila houby i strouhání, nudle apod. vždy na Rudém právu:-D:-D. Přežili jsme, jak vidno. Je to jen o zvyku;-). Je ale pravda, že už mé mamince táta udělal takové síťové rámy, či jak to napsat, takže mamka už noviny nepoužívala. Já strouhání už nedělám vyloženě do zásoby, ale jen kolik potřebuju, nebo si ho koupím. Takže ať si to každý dělá dle sebe.
Jinak recept nehodnotím, z lovečáku bych u nás neuspěla, ale když chutnalo, proč ne ;-);-);-)

Bibinka Bibinka

9. 11. 2013 10:17

Tééééda, já nestačím zírat, co jedna fotka se strouháním na novinovém papíře vyvolá za diskuzi, (to nemluvím o tom, že to tu má na fotkách plno kuchařek) myslím, že zcela zbytečnou diskuzi, přece ať si to každý dělá podle svého, jak je zvyklí ne;-) Polévka bude stejná ať to sušíte na sterilním prostěradle, nebo na novinách:-D Nic se nesmí přehánět, ani ta hygiena, nevíme po čem ztloustneme, jak říkala moje babička a krom toho jíme daleko, daleko horší potraviny, než je sušené strouhání na novinách!!! Jak se říká: Kdybych to byla věděla, tak bych sem tu fotku nedávala;-):-D

casino

9. 11. 2013 09:55

Noviny? Tiskařské barvy?
Komu nevadí, tak tady si pošmákne: www.labuznik.cz/recept/ryba-v-novinach-recept-jemie-olivera/
:-)):yes:

hanes24

9. 11. 2013 09:39

Určitě dobré, bod dávám, ale dělat nikdy nebudu, jelikož lovečák ani podobné salámy nikdy nekupuju, přímo z nich teče sádlo, ale pro zdravé lidi dobré:yes::yes::yes::yes::yes:

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

9. 11. 2013 09:25

Tu prubnu. U nás je stále polívčička "Grunt". +bodík 3

senky senky

9. 11. 2013 09:00

Jitkas:Jituš, tys mně předběhla:-)):-));-) a ještě, když vidím kdo ty noviny a letáky roznáší ...... raději vyvařím staré prostěradlo:-)):-))


savlinka: Jani, právě proto, že se v obchodech a při rozvážce s potravinami takovým způsobem zachází, by to doma mělo být jinak;-)

Jitkas

9. 11. 2013 08:50

savlinka: Tady vubec nejde o to, zda noviny byly na zemi ci ne, ale o tiskarske barvivo. Moje babicka a maminka, kdyz delaly nudle, flicky, strouhani atd., pouzivaly kusy starych prosteradel, ktere vlastne pak ani nepraly s normalnim pradlem, ale vyvarovaly zvlast v hrnci na plotne v obyc.mydlovych vlockach a vode. Kdyz pripravovaly domaci testoviny, pamatuji si celou kuchyn pokrytou laintuchy (stul, otoman, sici stroj, myci stul atd.) a na nich vsechny mozne typy nudli a nudlicek, flicku a strouhani Byla to opravdu krasna podivana. Noviny radeji ne. Vzdyt krom toho barviva, maji i takovy "novinovy oder", ten by mi tez vadil. Osdobne pouzivam bud papir na peceni, ten je perfektni a nebo platene uterky (bez avivaze).

Coleta

9. 11. 2013 08:11

Domácí strouhání dělám taky,ale nikdy bych ho nedala na noviny nebo letáky, kde jsou barvy a všechny svinstva. Ale každému, co jeho jest. Když to z toho někomu chutná, tak ať si to dělá jak chce. U nás se vždy tyto věci suší na uterce či na vále. Např.nudle, strouhání.

Mě spíše přijde divné, že se do polévky používá surovina sloužící pro studenou kuchyni. No z uheráku nebo čabajky bych polévku nevařila. Spíš bych to zužitkovala do pomazánky.

Jen nechápu tu záplavu obranných komentářů, tak někdo to dělá tak a druhý jinak. U jiných uživatelů by jste si ještě přisadily, že?

savlinka savlinka

9. 11. 2013 05:29

Bibinka:neděláš to sama jukni:-)):-)):-))http://www.toprecepty.cz/recept/15774-domaci-nudle...

Jen se musím smát jak tam je komentář,že se noviny házej na zem atd,,a co pečivo:-)):-))pekař hodí přepravky na chodník ať je léto nebo zima a pak se ty přepravky šoupou po zemi do obchodu a všechny to pečivo jíme.V pekárnách jim padá na zem a šup snima do přepravky atd atd..:-))mohla bych tu dát x příkládu..ale musím už do práce;-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: polévka z suchého salámu lovecke pravo recept jine noviny lovecka polivka vysušený suchý salam vysušený lovecký salám co s ním lovecky salam jinak polévka z lovecého salámu lovecká houbová polévka jak sušit lovecký salám proč se suší cibule příliš vysušený salám franfurtska polevka rece^pt lovecká polévka se sýrem recept na lovecke pravo polevka z loveckeho salamu k čemu se hodí řapikaty celer lovecka kucharka k čemu se používa řapíkaty celer? laintuchy

Suroviny: salám lovecký, cibule, mrkev, pórek, celer řapíkatý, česnek, koření polévkové, olej, pepř, sůl, petrželka zelená, mouka hrubá, vejce, sůl

TopRecepty.cz

Lovecká polévka se strouháním

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0MlN