Dušená hovězí líčka na jalovčinkách

Kaczik Kuchařka: Kaczik

cca 6 Hovězí maso 6 názorů

Suroviny

cca 500 g hovězích líček
150-200 g hovězího krku (ale doporučuji použít jen líčka)
3 velké cibule nakrájené nadrobno
20-25 kuliček jalovce
hořčice
2 bobkové listy
sůl
pepř
trocha Solamylu
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso jsem si osolila, opepřila a potřela trochou hořčice.

  2. V tlakovém hrnci jsem si rozpálila olej a dala do něj osmažit maso. To jsem pak dala bokem, abych mohla na výpeku osmahnout cibuli a zespodu tak oškrábat trochu to přichycené.

  3. Maso jsem dala zpátky, zalila 4-5 dcl vody, přidala jsem bobkový list a jalovčinky, plus ještě trošku soli a pepře.

  4. Hrnec jsem přikryla a připevnila a maso v něm nechala hodinu a půl. Maso pak bylo úžasné křehké a přímo se rozplývalo na jazyku.

  5. Hrnec jsem nechala zchladnout a vysyčet ve dřezu pod proudem studené vody. Sundala jsem víko, hrnec šoupla zpátky na plotnu, vyhodila bobkové listy a šťávu nechala trochu vyvařit.

  6. Maso jsem pak vytáhla, ve vodě jsem si rozmíchala solamyl a podle potřeby jsem zahušťovala a nechala pak asi 10 minut provařit.

Poznámka

Jako přílohu jsem zvolila šťouchané brambory s pažitkou. Jalovčinky jsem nevytahovala a servírovala maso a šťávu i s nimi.

http://hratkyspekaci.blogspot.com/2013/12/hovezi-l...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 43 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dušená hovězí líčka na jalovčinkách

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    hmmmm dala bych si:yes::-D ale lička u nás prostě nejsou:-S

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Vypadají moc dobře, zase jiná úprava, mňam;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Olinka5555: většinou Oli je to spíše opravdu náhoda, jen jednou jsem je objednala u švagra (řezníka), telecí líčka, prý lahůdka ale nejsou vidět ale vůbec:-K;-)

    Odpovědět

  • Kaczik Kaczik(autorka receptu)

    Olinka5555: Popravdě jsem na ně narazila náhodou v jednom řeznictví, kam zavítám jen občas, ale většinou na hovězí. Když jsem jejich přípravu plánovala kdysi a byla jsem u řezníka v takovém menším městě, řekli mi, že si je musím objednat a možná budou, možná nebudou a ještě k tomu má peněženka velmi zapláče. Ale pak jsem byla kupovat asi před týdnem maso na burgery a náhodou tam byla i líčka a za docela přijatelnou cenu, tak jsem je vzala, že se určitě někdy budou hodit ;-)

    Odpovědět

  • Olinka5555 Olinka5555

    Moc pěkné, kam na ta líčka všichni chodíte?????:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    hmmmm hodně zajímavé ;-):-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: líčka s jablky dušená líčka v tlakovém hrnci hovězí líčka na vodě když nejsou hovězí líčka uprava hovezich licek dušene hovezi pod krustou hovězí líčka s jablky hovězí líčka stouchane brambory dušený hovězí krk v papinově hrnci

Zapomněl/a jsem heslo