Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koňský guláš

Hodnocení receptu je 4,7 (19×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

11. 2. 2009 22:41

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 824 kJ / 1 631 kcal
Bílkoviny256,52 g
Tuky15,57 g
Vláknina65,88 g
Cholesterol 470 mg
Sodík 558 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy102,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept mi poskytla "špagetka" , ta naše z Topu a mám to schválené.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jikotka Jikotka

12. 2. 2009 17:56

Tak já jsem jedna z těch které by raději zemřeli než by pozřeli byť jen kousek koniny:-((,nejedla jsem nikdy ani koňský salám který má rád muž a myslím že by se s nadšením přidal ku chvále guláše:-S:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

12. 2. 2009 16:59

Holky, já teda koňské bych nenakládala, kdysi jsem dělala a asi nejsem takový-jak se to řekne, fajnšmekr?:-? Abych rozeznala rozdíl, jen jsem snad nedávala kvůli sladkosti tolik cibule a přidala česneku a trochu čili a taky víc soli, ale jinak se mi zdál stejný guláš z koně, jako z jelena! Chááááááá! Ale divočinu, zajíce, srnku atd. je dobré naložit do kyšky, možná, že byste nevěřily, jak je to super. Vytáhne to všechnu divočinu a masíčko je krásně křehoučké:-p

Míla

12. 2. 2009 16:56

Bibi, neznám, byla jsi rychlejší, odpověděla jsi mi dřív, než jsem se zeptala.:-D Takže děkuji, až seženu koninu, tak to nějak zmatlám. Papa. M.;-)

Míla

12. 2. 2009 16:51

Bibi, já Ti věřím, ale s koninou mám své zkušenosti. Je to jiné maso a s tím vědomím se k němu musí i přistupovat. Dobře. :-D
A co to naložení svíčkové ? Kdepak je ? :-p

Bibinka Bibinka

12. 2. 2009 16:45

Mílo, nakládám do toho známého mořidla s octem, kořenovou zeleninou, cibulí, kořením(zrnka pepře, nové koření, trochu zázvoru,bobek,tymián) a tentokrát k tomu koňskému přidám asi jalovec a půlku citronu. To všechno povařím, nechám vychladnout a namočím do toho prošpekované maso a nechám do soboty ve studenu. Jéééé, to jsem Ti toho načmárala, ale to zcela určitě znáš.:-D:-))

Bibinka Bibinka

12. 2. 2009 16:33

Mílo, věř, že jsem měla maso a cibuli v poměru 1:1 a bylo to suprový a vůůůůbec ten guláš nebyl sladkej ale excelentní chutí. Nechci se nějak dohadovat, ale ta cibule toho nasládlého tolik nevydá, ovšem šťávy podstatně víc a taky z poloviny ten guláš zahušťuje. Moje babička říkávala, děti moje, pamatujte si, že správný guláš musí mít tolik cibule, jako je masa a tím se řídím, ať dělám jakýkoliv guláš. Názory se ovšem můžou rozcházet.;-)

Míla

12. 2. 2009 16:28

Bibi, prosím, pošli mi kousek !:-p Já zatím nevím, co s víkendem. A do čeho to masko nakládáš ? Octový nálev nebo máslo a zeleninka nebo jen tak na sucho se zeleninou ?

Bibinka Bibinka

12. 2. 2009 16:25

Tejajo, teda to kdyby někdo dokázal, to by byl novodobý přelom na Nobelovku. Bylo by to jako ty stroje s kávou ap, s tím rozdílem, že by to lítalo z PC. Tak to se Ti fakticky povedlo:-D:-))

Bibinka Bibinka

12. 2. 2009 16:18

Mílo, to je náhodička, zrovna jdu tu koninu na tu svíčkovou nakládat- bude o výkendu:-p;-)

Míla

12. 2. 2009 16:12

Spagetka, rozumím. Určitě jde také o předsudky. Ale to už si každý musí vyrovnat sám se sebou. Pokud Ti chutná maso hodně do sladka, prosím, dej k cibuli jedna ku jedné. Ale není to obvyklé. A kde jsi tak rychle koupila koninu a uvařila ? Tak to se mi asi nikdy nepodaří. Taková koňská svíčková je nade všechno, ale není není není..

spagetka spagetka

12. 2. 2009 15:49

Mílo, ne nezlobím se, vždyť jde o debatu - já vycházím jen z toho, čemu jsem se naučila, co odposlechla atd.a protože nám tenhle gulášek, přesně jak je děsně chutnal, tak se tak vždycky dělal.A pravdu máš jistě v tom - jak konina chutná a asi nejde jen o chuť ale i o(teď nevím jak se vyjádřit)prostě předsudek jíst koně, asi mi rozumíš. Myslím, že ať si to každý upraví podle svého.;-)

tejaja tejaja

12. 2. 2009 15:42

Ešte som ti zabudla dať bodík, tak to rýchlo napravujem:yes::yes::yes:

tejaja tejaja

12. 2. 2009 15:41

:-p;-):-D:-D

Hella Hella (moderátorka)

12. 2. 2009 15:28

No tejaja, kdyby se tohle klukům povedlo, tak mají nobelovku v kapse :-D:-D:-D

Míla

12. 2. 2009 15:10

Špagetka, nezlob se, ale koňské maso je úplně jiné, než ty ostatní. Mnoho lidí nejí koninu, protože se jim zdá to maso sladké. Není to v ničem jiném, než v úpravě. Maso samo o sobě je přirozeně nasládlé, a tak v přípravě např. guláše, omezíme množství cibule, která je sladká. Šťáva, sós, sósíček apod. s tím nemá vůbec nic společného. Kolik masa, tolik cibule v tomto případě neplatí !

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: gulas z konskeho masa guláš z koniny konský salám naložená svíčková úprava koňského masa koňský kabanos konske maso gulas konske maso recepty konsky salam recepty koňské recepty kdo jedl koňské maso? koňský salám recept naložená divočina recepty z konského masa konskýguláš guláš z koňského salámu recepty z divociny svíčková z divočiny normalní gulašek z divočiny recept na koňský salám

Suroviny: maso koňské, cibule, česnek, strouhanka chlebová, paprika čerstvá červená, majoránka, sádlo, kmín celý, pepř, sůl

TopRecepty.cz

Koňský guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Krwr