Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koňský guláš

Hodnocení receptu je 4,7 (19×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

11. 2. 2009 22:41

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie6 824 kJ / 1 631 kcal
Bílkoviny256,52 g
Tuky15,57 g
Vláknina65,88 g
Cholesterol 470 mg
Sodík 558 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy102,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept mi poskytla "špagetka" , ta naše z Topu a mám to schválené.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka spagetka

12. 2. 2009 14:56

Míla: právě sis sám odpověděl/a, cibule se tam dává ne kvůli chuti, ale kvůli vytvoření dostatečného množství šťávy, která podtrhne charakteristiku chuti, v tomto případě koniny. Úprava další chuti je pak na kuchaři. Základní pravidlo pro šťávu u guláše je - kolik masa, tolik cibule, platí to bez ohledu na druh masa. Další úprava už je ovšem na schopnostech kuchaře, aby jedlík poznal, jaký druh guláše jí. V tom je umění udělat dobrý guláš. ;-);-)

tejaja tejaja

12. 2. 2009 14:55

Janka, každý dobrý nápad by mali chlapci uvítať, nie ? Alebo ste niektorá proti takému zlepšováku ?

JanaDorazinova JanaDorazinova

12. 2. 2009 14:32

Terezko, ale jinak jsi celkem nenáročná, co?:-)):-D:-)):-)

tejaja tejaja

12. 2. 2009 14:25

:-D:-DBibinka, Radek s Liborom by mali konečne tento web zlepšiť tak, že si kliknem na ikonku pri recepte a z PC mi CD-ROM mechanika vysunie jedlo;-):-D:-D

Míla

12. 2. 2009 14:25

No nevím. Koňské maso je zvláštní tím, že má v sobě více glykogenu a tudíž je více nasládlé. Takže se k němu nemůžeme chovat jako k hovězímu či vepřovému. Na kilo masa na guláš dáme 1 až dvě malé cibule. Ne víc-je sladká. Výhoda zvýšeného množství glykogenu je v tom, že maso není napadáno tolika parazity, jako u ostatního masa. Je to opravdu výborné maso. A Bibi upřímně závidím. :yes:

Bibinka Bibinka

12. 2. 2009 14:20

Holky, ani nevíte, jak ráda bych vás po kusech podělila, nebo pozvala na oběd:-D, masa je dost, ale ty vzdálenosti nám tomu moc nepřejí a počasí taky ne doprčic:-((;-)

spagetka spagetka

12. 2. 2009 14:11

Ted Bibi, když vidím tu fotku :-p:-p - taky se budu muset poohlédnout po zdroji. Můj táta koninu na jakýkoli způsob přímo zbožňuje od dětství, měli statek se vším zviřectvem a ve vesnici, odkud pocházel, si prostě vyměňovali třeba husu nebo cokoli za to, co ten dotyčný neměl -táta tedy koninu :-D. Letos mu bude 90, tak uvažuju, že bych se zas po xxx letech po ní podívala a určitě budu za hvězdu večera ;-);-):-p:-D:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

12. 2. 2009 13:46

No, Bibi, jsem si říkala, 10 kilo, no, proč ne? Třeba jsi počítala s tím, že nás všechny pozveš a to by zase asi bylo málo!:-D:-)) Vašku, máš pravdu, seženeme dneska všechno, co za komančů nebylo, ale ne koninu. Naopak, na jarmarcích, co pamatuji se běžně prodával koňský salám. Dnes prodávají koňské čabajky a koňský salám u nás v Super-Gongu, ale obávám se, že to u koně ani nestálo:-(

Bibinka Bibinka

12. 2. 2009 12:01

Vašku, já vím s tím je problém, já měla štěstí. Dřív to bejvávalo hodně ve "výseku", a teď ho mají semo-tamo,hodně málo v šikovném řeznictví, ale najdi ho žejo. V Č.B. by se myslím určitě našlo. Pak zbývá ještě, že by jsi si k nám pro kus přijel:-D:-)), ale bylo by to reálný je to kolem 50 km.:-p;-)

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

12. 2. 2009 11:34

TO ANO ! Ale kde seženu koninu.? To by bylo ! I bezva salám nebo sekaná z koniny. Ale kde ji sehnat. ? !!!;-(

Bibinka Bibinka

12. 2. 2009 11:02

Tejajo, až ten guláš uděláš Ono se to rýmuje):-D, tak dej vědět, jak vám chutnal. Kam se hrabe hovězí, tohle je opravdová lahůdka.:-p;-)

tejaja tejaja

12. 2. 2009 07:42

Bibinka, díky za recept, určite dôjde aj na tú koninu:yes:

Bibinka Bibinka

11. 2. 2009 23:17

Nemám slov nějak jsem tam mrskla nulu, ani nevím jak- mohla jsem si to po sobě alespoň 2x přečíst- opraveno, tak sory:-8:-*

JanaDorazinova JanaDorazinova

11. 2. 2009 23:03

Myslím, že se Bibi spletla, že to má být kilo;-)

maris maris

11. 2. 2009 22:55

Bibinko, nemá být je 1 kg ? Píšeš 10 kg koniny:-O

1 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: gulas z konskeho masa guláš z koniny konský salám naložená svíčková úprava koňského masa koňský kabanos konske maso gulas konske maso recepty konsky salam recepty koňské recepty kdo jedl koňské maso? koňský salám recept naložená divočina recepty z konského masa konskýguláš guláš z koňského salámu recepty z divociny svíčková z divočiny normalní gulašek z divočiny recept na koňský salám

Suroviny: maso koňské, cibule, česnek, strouhanka chlebová, paprika čerstvá červená, majoránka, sádlo, kmín celý, pepř, sůl

TopRecepty.cz

Koňský guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Krwr