Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Levný chléb od Ládi Hrušky

Pečení vlastního domácího chleba nabývá na popularitě a my vám ukážeme, že to jde levně a jednoduše. Recept podle Ládi Hrušky není náročný a jeden chutný voňavý bochník vás vyjde na 12Kč.

Hodnocení receptu je 5,0 (50×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 50 min + doba kynutí

80 min (30 min příprava + 50 min tepelná úprava, + doba kynutí)

15. 1. 2014 13:50

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie11 394 kJ / 2 723 kcal
Bílkoviny87,00 g
Tuky15,13 g
Vláknina23,25 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,81 g
Sůl12,00 g
Sacharidy548,13 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vím, že tady máme hodně podobný chléb bez hnětení. Nenašla jsem však tento chléb, který nás stojí cca 12 kč.

Zdroj http://tn.nova.cz/zpravy/na-vasi-strane/lada-hrusk...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Lenka Rešlová

23. 1. 2014 16:36

Tento recept jsem zkusila i já "pekařské poleno" a dopadlo to velice luxusně :-) na radu kamarádky jsem po sundání poklice potřela slanou vodou a byl opravdu moc dobrej. Pekla jsem déle kuli barvě. Jedna paní tu píše, že z něj měla placku. Já dělala dva nejednou a jelikož nebyly stejné hrnce s pokličkou tak sem zvolila jeden opravdu velkej hrnec a v něm se těsto rozlilo trochu do stran takže ve výsledku byl jeden pěkně vysokej a druhej slabší ale oba luxusní :-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

22. 1. 2014 22:07

rihana: Díky, určitě i zítra bude k jídlu;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

22. 1. 2014 22:06

senky: Jani díky, ta fotka nemá chybu!! Moc se ti povedl!!:yes:

rihana

22. 1. 2014 20:20

Tak jsem dnes taky upekla tento chleba. Přesně podle receptu a je vynikající. Nevím sice jaký bude zítra, ale dnes se od něho nedá odtrhnout.

senky senky

22. 1. 2014 20:01

Jana Remkova: slíbené foto;-) přidala bych i foto řezu .. bohužel, přišla jsem pozdě, synáček s kamarádem ho prostě a jednoduše "zežrali":-//:-//:-D (omlouvám se, ale to se jinak napsat nedá)

JanaDorazinova JanaDorazinova

22. 1. 2014 12:05

senky: Díky, Jani:-)

senky senky

22. 1. 2014 11:51

Pekla jsem dnes brzy ráno a povedl se, jako zatím všechny vyzkoušené nehnětené. Kombinovala jsem ze 4 hrnků: 2 hladké, 1 žitné chlebové, 1 pšeničné chlebové + 2 hrnky vody a zbytek ingrediencí. Je trošku tmavší a možná hutnější, ale nám to nevadí;-) sní se do posledního chlebíčku, protože k němu máme bigos guláš:-D:-D
Foto dodám, před odletem do práce jsem už nestihla vložit ;-) bodík hned:yes:

casino casino

22. 1. 2014 11:23

sidonie:
No, tento rcp není žádná sláva, ale co chtít po člověkovi který před tím než se dal na vaření, tak se realizoval chozením s kamerou po záchodcích...:-)):-)):-))
Nevím, co jste udělala blbě, ale něco ano:-((
1. Fakt bylo to sklo dopředu "nažhavené"? S tím přímo souvisí i snadné vyklopení...
2. "samá díra" - berte to z té lepší stránky: taky se vám mohla podařit kompaktní zdrcnutá "betonová" placka...
3.Že to bylo bez chuti? Vaše chyba! Něco jste zvojtila:-))
4.Placka? Kdysi, ještě než jsem poznal "cheba bez hnětení" jsem si u spřáteleného pekaře nechával péci "chleba" z tzv. překynutého těsta. To bylo "maso" - bylo to samá kůrka:yes: a střídky jen asi tak na jeden a půl palce...
Dejte receptu ještě šanci, nebo si vyberte jiný a zkuste to ještě. Nevidím to na blbý recept, ale na ruce z olšového dřeva...:-D:-D:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

22. 1. 2014 11:12

sidonie: No, asi to byla fakt smůla;-). Já jsem se s tím nějak fakt nepiplala, možná je to i tím!:-D Byl skvělý, šel dovrchu, chuť dobrá, určitě lepší, než například šumavský chleba z obchodu. Taky mám pekárnu, vyzkoušela jsem spousty chlebů, nejlepší byl nějaký pivní a nemůžu říct, že byly špatné. Nemůžu ani říct, že tenhle byl úplně nejlepší, jaký jsem kdy dělala. Každopádně mne zlákala jednoduchost chleba a taky to, že u nás se sní do patky :-). Jsme jen dva, takže určitě mi nezbyde třeba na třetí den;-)

sidonie

22. 1. 2014 08:05

dobrý den vám všem, i já jsem tento recept vyzkoušela ( přesto že mám pekárničku)ale ráda prubnu i nové věci ...tak-že zadělání chleba nebyla žádná práce , s velkou slávou jsem to dala do varného skla a šup s tím do trouby...jenže ten pekáček byl asi větší neb těsto místo nahoru šlo do stran..což bych přivodila vlastní chybě..ale pak nešel ani vyndat..no bylo to zápolení..hahaha , nakonec po vychladnutí jsme placku ochutnali- nemohu psát ani chleba neb tvarově to byla opravdu placka a byli jsme velice nemile překvapení , že to bylo zcela bez chuti a ke všemu samá díra , tak-že při mazání jsme měli pocit , že nám to propadne durch .Jak jsem již psala, ráda zkouším něco nového ale tentokrát jsem si řekla, zlatá naše pekárnička a namíchaná směs, kterou nasypu s vodou do formy, zapnu a víc se o to nestarám a určitě není taková energetická spotřeba jako u trouby. Holt není všechno zlato , co se třpití...s pozdravem S.

casino casino

22. 1. 2014 01:39

spagetka: "Chleba peču při 180°C as má krásnou barvu"
Možná bychom mohli stran vaší trouby hodit řeč...
Vy se tu lépe vyznáte; není tu už z minulosti někde forum na téma TROUBA, ať neplevelíme v komentářích?

JanaDorazinova JanaDorazinova

21. 1. 2014 17:21

Veronika.Hrozna: Fuj, to jsem se lekla!!:-D Až pak jsem si všimla, žes přidala fotky, ikdyž o nich vlastně vím. Ale víš, jak to je..Jsem mdlého rozumu :-D

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

21. 1. 2014 13:31

Jana Remkova:Janičko mně se povedl ,ale jenom po sáhodlohé diskusi ! No já a chleba... :-( Přidala jsem fotky i to jak je v pečícím papíru sepnut jehlicí aby mi nekynul do všech stran.:-D Oba se povedly jeden pečlivě odvážen a odměřen a druhý hrnkovo-odokinovou metodou stvořen.:-D

Irena Zajícová

21. 1. 2014 13:00

Chleba na fotkách vypadá jako buchta. Po vykynutí se těsto musí jenom opatrně překládat, rozhodně se s ním nezachází jako s klasickým kynutým testem. Chleba pak lépe vypadá na řezu, ale i jinak chutná. Viz. zde www.cuketka.cz/?p=788.

JanaDorazinova JanaDorazinova

21. 1. 2014 12:26

spagetka: Já pekla úplně podle receptu. Jen po sundání poklice jsem nechala péct ještě asi dalších 30 minut na barvu. Vodu a mouku jsem dala tak, jak je napsáno v receptu a jak vidno, povedl se mi :-)

1 4 5 6 7 8 13

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: láda hruška recepty tn.cz recepty láďa hruška recepty ládi hrušky tn.cz recept na chleba láďa hruška tn.cz domácí chléb od hrušky tn.cz recepty chleba za 12 kč lada hruska domácí chleba ládi hrušky nova recepty ládi hrušky tn.cz levné recepty domácí chleba tn.cz levné recepty domácí chleba chleba podle ládi hrušky láďa hruška chleba tn.cz pivní rohlíky ládi hrušky tn cz hruška recepty domaci chleb podle ladi hrusky tn.cz zprávy recept na pečení chleba od hrušky recepty ladi hrusky chleba chleba ládi hrušky tv nova tn cz recepty ládi hrušky

Suroviny: mouka hladká, voda, droždí sušené, sůl, kmín celý

TopRecepty.cz

Levný chléb od Ládi Hrušky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v5wL