Svíčková nejen z koňského masa
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 4 650 kJ / 1 111 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 240,98 g |
Tuky | 13,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 470 mg |
Sodík | 476 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Takto dělám svíčkovou léta, ať už je to z hovězího,králíka,krůtího, nebo kuřeciho masa s tím rozdílem, že nedám jalovec. Ten dávám jen do tmavých mas, nebo na divoko.
fotky postupně přidám
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 8. 2010 15:00
Petra (neregistrovaný/á) , chudáci ošípané, chudáci býci, kravy, králiky...sliepky...možno pokračovať. Videla si už niekedy naživo krásneho býka ? A čo sme to za národ, že jeme iné živé tvory ? Aj rastliny žijú, cítia, majú pamäť...takže by sme nemali jesť ani rastliny. Lenže človek je na vrchole potravinového reťazca, je predátor, takže konzumuje aj zvieratá. Iná vec je ako ich chová, ako sa k nim správa, ako ich zabíja.
Môj dedko vždy vravieval : pán Boh dal človeku zvieratá na to, aby ich jedol, ale nie na to, aby zvieratá trpeli.
A prosím, nepodozrievaj ma z nevraživosti ku koňom, vyrástla som v meste, kde chov koní mal a má mnohoročnú tradíciu, žrebčinec je tam od r. 1856 a chodiť do stajní za môjho detstva patrilo k akýmsi nepísaným povinnostiam. Obyvatelia môjho rodiska sú doteraz nazývaní "koňarmi"
Môj dedko vždy vravieval : pán Boh dal človeku zvieratá na to, aby ich jedol, ale nie na to, aby zvieratá trpeli.
A prosím, nepodozrievaj ma z nevraživosti ku koňom, vyrástla som v meste, kde chov koní mal a má mnohoročnú tradíciu, žrebčinec je tam od r. 1856 a chodiť do stajní za môjho detstva patrilo k akýmsi nepísaným povinnostiam. Obyvatelia môjho rodiska sú doteraz nazývaní "koňarmi"
28. 8. 2010 14:18
Petro, to není zdaleka otázka našeho národa, koňské maso je velmi oblíbené např. v Itálii i Francii.
28. 8. 2010 14:10
Chudáci koně!!!!Jak je někdo může jist,nechapu!!!!!!!!!!!!!!!!!Taková krásná zvířata!!!Sme uz tak;- mlsny narod,ze nemuzeme jist u nas klasicke maso?
6. 4. 2009 19:18
Bibinka, ďakujem za ponuku recept sa mi páči, ale na Veľkú noc to nebude, pretože ideme do Prahy a to je ďaleko na to, aby som niesla mrazené mäso. Ale po sviatkoch...asi áno
6. 4. 2009 14:40
Tejajo, když máš ještě jeden balíček koniny, tak bych ti chtěla doporučit(pokud to máte rádi), třeba na svátky tuhle svíčkovou. My jsme se mohli strhat,jak nám to moc chutnalo-fakt stojí to tou chutí za to
24. 2. 2009 12:14
Aby to bylo spravedlivé tak proč by měli být kůň a pes ušlechtilejší než kráva, jehně, klokan nebo třeba prase?? Podle čeho to rozlišujete? posledně jmenované prase je co se inteligence týče nejvýše nad ostatními a taky si ho dáváte na talíř.Mám ráda všechna zvířata a jde hlavně o to jak se k nim člověk chová a když je chce zabít(protože jíst musí), tak aby netrpěla. Nebo být vegetarián.
16. 2. 2009 20:16
HHmmmmmm!!! miluju koně!!! "i na talíři" a Hani, to je těžko, někdo jí psy, někdo koně, někdo klokany hold, takový je řetězec
16. 2. 2009 17:49
Hanko, odpusť nám to, ale žijeme jinde Možná bychom rádi měnili s tebou, ale jsme z této republiky a pokud tě to uklidní, ani mnozí z nás koně nepozřou. Někde v Číně jsem viděla, jak zaživa kuchají štěňata. No, jiný kraj...jiná země, jiné zvyky a u nás zase není až takovým národním zvykem koně jíst. Jedná se hlavně o ty koníčky, kteří si zlomili nohu.
16. 2. 2009 17:46
Hanko, to máš jedno, já bych zase nedala do pusy klokaní maso, které je u vás běžné...je to i o zvyku a tradici
16. 2. 2009 17:45
Nezlobte se, ale už dlouho žiju v Austrálii a tady, kdo jí koninu je ve stejném opovržení jako ten, kdo jí psy. Osobně taky nechápu, jak někdo může vložit do pusa tak ušlechtilý zvíře, jako je kůň.
14. 2. 2009 18:21
Sviečková je dobrá aj z iného mäsa, máš úplnú pravdu, ale mňa láka práve tá konina
14. 2. 2009 18:10
Vašku i Tejajo,vždyť pořád lákám, aby jste si přijeli pro balíček masa, každý kolem 1 kg. Věřte, že bych Vám tam tu porci přes ten PC hned strčila, aby jste si taky mohli ochutnat. Můj manžel si 2x přidal a snědl 7 knedlíků, já ty 3 co jsou na fotce.
Jinak ta svíčková je dobrá i z jiného masa, tak neotálejte a nakrmte chuťové buňky, pak už se na mě nebudete mračit
Jinak ta svíčková je dobrá i z jiného masa, tak neotálejte a nakrmte chuťové buňky, pak už se na mě nebudete mračit
14. 2. 2009 18:03
Bibinka, musím sa pridať k Vaškovi - neprovokuj
14. 2. 2009 17:52
Babinko. Už zase provokuješ s tou koninou. Sakrišty nezlob mne a nedělej mi laskoviny s tou koninou. Václav.
14. 2. 2009 17:11
Špagetko, tak zaskoč, já Ti zatím nandám.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 10 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 11 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 11 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 11 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 14 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 4 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 5 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 5 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 6 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 6 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 7 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 9 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Šlehačkové koláčky: Nadýchané jako peříčko a krásně vláčné jsou nejen díky šlehačce, pomáhá i další netradiční ingredience
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Zdeněk Pohlreich radí, jak zvýšit kvalitu školního stravování: Nechte děti jíst, co chtějí, organismus si z toho něco vybere
Další recepty
Tématické fráze: svíčková naložená svíčková svičkova z koniny naložení masa na svíčkovou naložení svíčkové lák na svíčkovou vaříme svíčkovou konina recepty klokaní maso recepty konské recepty klokaní svíčková recepty klokaní maso klokaní maso recept konina vaříme z końskeho masa recepty-konské maso recepty z koniny vařime z koniny nalozeni jehnete lák na maso na svíčkovou
Suroviny: maso koňské, zelenina kořenová, cibule, bobkový list, pepř, koření nové koření, jalovec, tymián, šťáva citronová, kůra citronová, brusinky, smetana kysaná, smetana 33%, mouka hladká, sůl, cukr, ocet
Svíčková nejen z koňského masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68P7
31 názorů