Suroviny
Porce: 5 - 6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 997 kJ / 1 672 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,65 g |
Tuky | 145,70 g |
Vláknina | 12,40 g |
Cholesterol | 455 mg |
Sodík | 267 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 69,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce si dáme máslo, po chvíli přidáme: brambory, mrkve, petržele, pórek, cibuli a část petržele kudrnky - vše promícháváme asi pět minut.
Krok 2: Po pěti minutách přidáme 1200 ml vody a přikryjeme pokličkou a čekáme až do změknutí zeleniny.
Krok 3: Po té zeleninu rozmixujeme a přidáme bujón, sůl, pepř a necháme opět chvilku povařit.
Krok 4: Nakonec přilejeme smetanu a dochutíme dle libosti (vaříme za stálého míchání).
Krok 5: Při servírování ozdobíme kudrnkou, opečeným chlebíkem, a mrkví.
Zveřejněno 2. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zeleninový krém :)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9BNz
Moje poznámka
Zeleninový krém :)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9BNz
Nejnovější recepty
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka
Komtesina před 5 hodinami
Koláč ze zakysané smetany s tvarohem a povidly
Lucka 12 před 5 hodinami
Srnčí guláš na červeném víně
Sahula před 5 hodinami
Hovězí roštěná na houbách s grilovanými bramborami
Sahula před 6 hodinami
Vepřová játra na zeleném pepři
Sahula před 6 hodinami
Rybičková pomazánka
Kajkajak před 6 hodinami
Zelná pečeně
radekfiala před 7 hodinami
Pečené zelníky se slaninou
radekfiala před 7 hodinami
Kuřecí roláda s játry
Sahula před 7 hodinami
Žampiony plněné vepřovým mozečkem
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 7 hodinami
Tématické fráze:
polévka zeleninový krém,
zeleninovy krem,
zeleninovy krem recept,
recept na zeleninovy krem,
zeleninový krém polévka,
zeleninových krem,
recept zeleninovy krem,
zeleninový krémy,
zeleninový krém s krutony,
zeleninovy krem top,
zeleninovy krem huby,
zeleninový krém podle pohlreicha,
zeleninovy krem pohlreich,
recepty zeleninový krém,
zelwninovy.krem,
zeleninovy krem pohlreicha,
polivecky v peti mesicich,
zeleninovy krem se smetanou,
zelebinovy krem polevka,
bramborovo zeleninovy krem
Suroviny:
brambory,
mrkev,
petržel,
pórek,
máslo,
petrželka kudrnka,
cibule,
voda,
smetana na vaření,
bujón zeleninový,
sůl,
pepř,
kuchárek
Komentáře (8)
Také používám různé bujóny a jiná dochucovadla.Není to pravidelně každý den
Polévku jsem dochutila solí a pepřem, ale zkrátka a dobře mi tam ještě něco chybělo, tak jsem přidala právě ten bujón a pak už to bylo ono
Krutonky jsem dělala z kousků chleba opečené na másle.
Casino: vařím ráda a pokud se objeví nějaká chybka, tak je to lidské, každý nějak začíná. Upřímně mohu říci, že se za svou polévku (krém) nestydím
Děkuji však za Vaši kritiku, protože kladná či záporná kritika je vždy dobrá.
Nevím, proč do zeleninové polífffky dávat ještě zeleninu v kostce a o podravce ani nemluvím
Zkuste příště, bude-li jaké, tu cibuli udělat napřed na másle (másla tak max. 50g) trošku více jak dosklovita a část brambor nahradit celerem... Nad talířem možná strouhnout oříšek a k takovému jemnému krému dát, pokud vůbec, tak na másle dělané krutony z BÍLÉHO pečiva
Ale jinak je to výborná polévka, jakých tady asi budou mraky...