Maminčiny koblihy
Znáte někoho, kdo by odmítl čerstvou voňavou a nadýchanou domácí koblihu? Příprava není tak složitá, jak by se na první pohled mohlo zdát. Stačí vypracovat těsto, usmažit koblihy, naplnit oblíbenou zavařeninou a pak už si jen pochutnávat.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 23 073 kJ / 5 515 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 156,28 g |
| Tuky | 143,05 g |
| Vláknina | 34,80 g |
| Cholesterol | 1,56 g |
| Sodík | 3,50 g |
| Sůl | 8,71 g |
| Sacharidy | 841,47 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mléko lehce ohřejeme. Přidáme lžíci cukru, všechno droždí a vidličkou rozšleháme. Na teplém místě necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Žloutky rozšleháme s máslem a cukrem. Mouky se solí prosejeme do mísy. Uděláme důlek, nastrouháme do něj citronovou kůru a přidáme žloutkovou směs.
Krok 3: Nakonec vmícháme vzešlý kvásek a vypracujeme hladké těsto.
Krok 4: Na teplém místě necháme asi hodinu kynout. Jednou propracujeme a dáme kynout ještě na půl hodiny.
Krok 5: Vykynuté těsto vyklopíme na vál. Vyválíme plát asi 1,5 cm silný. Z plátu těsta vykrajujeme koblihy, které necháme ještě chvíli nakynout.
Krok 6: Doprostřed prstem uděláme důlek. Vložíme do rozehřátého oleje důlkem dospod. Smažíme v rozpáleném oleji asi 2 minuty z každé strany.
Krok 7: Hotové koblihy dáme okapat na papírový ubrousek a necháme vychladnout.
Krok 8: Vychladlé koblihy plníme libovolnou marmeládou a pocukrujeme.
Zveřejněno 1. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Maminčiny koblihy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7z5j
Moje poznámka
Maminčiny koblihy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7z5j
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 22 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 22 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 33 minutami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 1 hodinou
Vrstvený salát
Haname před 2 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 3 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 6 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 6 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 6 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 6 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 7 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 7 hodinami
Tématické fráze:
maminčiny recepty,
mamincinyrecepty.cz,
recepty maminčiny,
maminčiny recepty cz dorty řezy dobroty,
koblihy recept,
maminciny,
bavorské koblihy,
bavorské vdolečky maminčiny recepty,
maminčiny recepty vdolky,
dia koblihy,
recept na koblihy,
mamincinyrecepty,
jak se dělají koblihy,
maminciny. polevky,
maminčiny recepty.cz,
maminčiny recepty cz,
koblihy,
babiciny koblihy,
recepty na koblihy,
recept na bavorske koblihy
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
cukr krupice,
máslo,
žloutek,
rum,
droždí čerstvé,
mléko,
sůl,
kůra citronová,
marmeláda,
cukr moučkový,
olej
Komentáře (19)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Prosímtě, neděláš v té vrchní části otvor kvůli marmeládě, nebo je to jen troška přidaná na ozdobu, já mám pocit, že mamka tam dycky dělávala otvůrek, aby marmelka nevytekla ale šla nahoru