Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře na paprice

Smetanová omáčka s nádechem do lehce růžové či oranžové a měkké delikátní maso. Kuře na paprice je jedno z typických jídel naší kuchyně a tento recept jej určitě oživí a přidá novou chuť. Zkusíte ho?

Hodnocení receptu je 4,6 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 40 min

90 min (50 min příprava + 40 min tepelná úprava)

7. 6. 2014 09:23

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 574 kJ / 1 571 kcal
Bílkoviny119,67 g
Tuky107,88 g
Vláknina8,85 g
Cholesterol 594 mg
Sodík 295 mg
Sůl0,70 g
Sacharidy28,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Původní recept z knihy Prostřeno bez servítků je na Telecí na paprice. Nám však zachutnala tato varianta s kuřecím :-) Postup jsme si upravili podle sebe, protože nám cibulka v omáčce chutná, původně se má cedit.

Mletou sladkou papriku poporučuji lahůdkovou od Kotányi nebo Avokádo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Petra Dvor. Petra Dvor.

29. 1. 2023 16:57

Je to trochu jiný postup, než jsem zvyklá. A je to výborné. <3

Stanis24

15. 1. 2022 13:38

Výborný a chutný recept. Jen jsem to musela zahustit 1-2 lžícemi hl.mouky, protože to dle receptu tolik nezhoustlo. :yes::yes::yes:

dajens dajens

20. 7. 2014 13:50

amarcha -- jsem moc ráda, že chutnalo. Děkuji za foto :-)

amarcha amarcha

20. 7. 2014 13:42

Dneska jsme vařili - teda s menšíma úpravama a na menší množství a moc jsme si pochutnali :-K Přidávám foto ;-)

Tom Beyk Tom Beyk

8. 6. 2014 07:56

jarda Kadic:...se nějak nemůžu vejít do trička, jak mi narostly ramena :-//:-D ...díky za uznání:-8.
Na internetu už nic nekoupím! U nás krámek s kořením nemáme, jen jednou za rok v srpnu na pouti bývají stánky a tam si to vočuchám:-)) ...zjistil jsem že prodávají "koření od Lubana" a to je :yes:.

Ivaan

7. 6. 2014 22:04

Už dost dlouho nakupuju (osobně v krámu) tady - www.svetkoreni.cz/cz/prodejna/
Zatím vždycky spokojenost.

Ivana Ch

7. 6. 2014 19:29

Tom Beyk:Člověče to tedy koukám jak sůva, já kupuji koření jedině od Antonína, vždycky jsem spokojená, nakupuji od nich už dobře 10let a vždycky k mojí spokojenosti, no budu si muset dát bacha.

jarda Kadic jarda Kadic

7. 6. 2014 18:47

Tom Beyk: Tome,přes internet já už ani náhodou.Já nakoupil na zkoušku a buď jsem měl smůlu,či co,stalo za .......!Tak jsem jim to poslal zpět a ty problémy,než mi vrátili peníze:no::no::no: To chce najít krámek,kde mají koření třeba i na zabíjačky,tam to vočuchám a hned vím,co a jak:yes: Jinak,co se týče vaření,tak na tebe nemám,ale bacha,jsem učenlivej:-)):-)):-))

dajens dajens

7. 6. 2014 18:34

Jitkas -- recept tedy přejmenuji, aby nedošlo k mýlce... Samozřejmě, kdybych měla být přesná, jmenoval by se Telecí na paprice podle Pohlreicha s použitím kuřecího masa.

Jitkas

7. 6. 2014 18:13

dajens: V te same knize je ovsem i jeho recept na "Kure na paprice", kt. on dela pochopitelne uplne jinak,tudiz nazev receptu asi trochu neodpovida.
Tim netrvrdim, ze Tvoje verze neni dobra, ale neni to "Kure na paprice" podle Pohlreicha, ale podle Tebe, asi tak...

Tom Beyk Tom Beyk

7. 6. 2014 18:08

jarda Kadic: Jarouši vaříme to asi ůplně stejně:-).
Jinak co se týče koření - kupuji po různu ale chtěl bych tady trochu varovat - nakoupil jsem asi šest druhů zajímavých koření vč. Čubrici, Garam Másala, Chop Suey atd. na stánkách www.korení.cz "Koření od Antonína" a jsem zklamán, koření je vyvětralé a musí dát větší množství. Problém je ale např. u Čubrici - když jí dáte víc, tak může být jídlo nahořklé. Celkem by mě zajímalo jaké má kdo zkušenosti.

jarda Kadic jarda Kadic

7. 6. 2014 11:27

mariana.: Já bydlím kousek od Teplic a kousek od nemocnice je krámek,kde mají koření na váhu.Tam jsem ještě nekoupil nic špatného a to že super a hyper marketů mu nesahá ani po kotniky:yes: popřípadě kupuju na jarmarku.

mariana.

7. 6. 2014 10:55

Strašně záleží na koření. Hlavně na té paprice. Několikrát jsem tak pokazila hovězí guláš. Paprika v něm měla takovou zemitou chuť. No prostě odpornou. Máte někdo typ na dobré koření? Díky

jarda Kadic jarda Kadic

7. 6. 2014 10:31

Já vařím kuře na paprice ze zadních čtvrtek.Tu cibuli tam taky nechávám,taky nám tam chutná.Koření používám takovou tu pyramidku,ona je určena na svíčkovou,ale nemusim lovit z omáčky žádné koření.Akorát nevím,jestli by nám tam chutnal protlak.Papriku dávám na cibulku, a ne tolik(je však pravda, že každá paprika je jiná,já mám z jižního Slovenska od kamaráda),maso až potom,holt se to musí pohlídat,aby nezhořkla.Je fajn,že každý vaří trochu jinak, alespoň je na výběr:yes:

dajens dajens

7. 6. 2014 09:36

V původním receptu se dává místo vody vývar, ne voda, kterým se spařilo maso. Já dávám vodu, protože nemám vývar po ruce a z kostky ho dávat nechci. Každý si recept může uzpůsobit podle chuti :-) Mě to chutná takto.:-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kuře na papřice kuře na paprice pohlreich kuře na paprice podle pohlreicha kuře na paprice ládi hrušky kuře na paprice láďa hruška kuře na paprice pohlreich videorecept pohlreich telecí na paprice lada hruska kure na paprice kure na paprice podle ladi hrusky kuře na papřice recept kure na paprice z tlakace kuře na paprice dle polreicha kuře na paprice od ládi hrušky recepty ládi hrušky kuře na paprice recepty kuře na papřice kure na paprice hruska pohlreich kuře na paprice kure na paprice podle polreicha kure na paprice koreni kuře na paprice od pohlreicha

Suroviny: prsa kuřecí, cibule, máslo, protlak rajčatový, smetana sladká 12%, paprika sušená sladká, bobkový list, koření nové koření, pepř černý, cukr, sůl, pepř

TopRecepty.cz

Kuře na paprice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rNM4