Kuře na paprice
Smetanová omáčka s nádechem do lehce růžové či oranžové a měkké delikátní maso. Kuře na paprice je jedno z typických jídel naší kuchyně a tento recept jej určitě oživí a přidá novou chuť. Zkusíte ho?
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 574 kJ / 1 571 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 119,67 g |
Tuky | 107,88 g |
Vláknina | 8,85 g |
Cholesterol | 594 mg |
Sodík | 295 mg |
Sůl | 0,70 g |
Sacharidy | 28,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve nakrájíme maso na menší kostky, zalijeme vroucí vodou a blanšírujeme asi 3 minuty. Poté scedíme.
Krok 2: Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na rozehřátém másle (1/2 množství) společně s kořením (bobkový list, nové koření a černý pepř) dorůžova.
Krok 3: Přidáme maso, osolíme, opepříme, přidáme rajský protlak a 1/2 lžíce cukru. Pořádně zamícháme a společně opékáme alespoň 5 min.
Krok 4: Poté přidáme mletou papriku, zamícháme a ihned zalijeme vodou, aby paprika nezhořkla.
Krok 5: Vaříme do té doby, než je maso měkké, přitom hlídáme a podléváme trochou vody.
Krok 6: Pak vyndáme koření, přidáme sladkou smetanu a necháme projít varem, vaříme asi 5 minut, až omáčka zhoustne.
Krok 7: Dochutíme solí a cukrem podle toho, jak sladkou máme omáčku rádi.
Krok 8: Jakmile docílíme požadované chuti, odstavíme z plotny a přidáme zbytek másla, které zašleháme do omáčky.
Krok 9: Podáváme s oblíbenými těstovinami, např. s vrtulkami.
Zveřejněno 7. 6. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře na paprice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rNM4
Moje poznámka
Kuře na paprice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rNM4
Nejnovější recepty
Nepečené tartaletky s ostružinovou marmeládou
Přidáno před 12 hodinami
Karamelové řezy s pudinkem a krémem z tvarohu
Přidáno před 12 hodinami
Plněné cuketové květy
Přidáno před 12 hodinami
Pizza košíčky
Přidáno před 18 hodinami
Švestková povidla s kořením
Přidáno 22. 8. 2025 21:02:48
Krémové rizoto s houbami a slaninou
Přidáno 22. 8. 2025 20:45:32
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Slovenská hrstková polévka
limosek před 10 minutami
Tvarohový koláč s ostružinami
LidaMD před 3 hodinami
Ořechové kostky s karamelovým krémem
Danna před 8 hodinami
Salám v sýrovém těstíčku
Mummy46 před 9 hodinami
Tvarohové řezy - hrnečkové
Vytvarnik před 10 hodinami
Jablečné koláče
Merylas před 11 hodinami
Aljašská treska s koprovou omáčkou
ZboSy před 12 hodinami
Vaječný salát s řapíkatým celerem
ZboSy před 12 hodinami
Rychlovka z krabích tyčinek
Klar98 před 12 hodinami
Tématické fráze:
kuře na papřice,
kuře na paprice pohlreich,
kuře na paprice podle pohlreicha,
kuře na paprice ládi hrušky,
kuře na paprice láďa hruška,
kuře na paprice pohlreich videorecept,
pohlreich telecí na paprice,
lada hruska kure na paprice,
kure na paprice podle ladi hrusky,
kuře na papřice recept,
kure na paprice z tlakace,
kuře na paprice dle polreicha,
kuře na paprice od ládi hrušky,
recepty ládi hrušky kuře na paprice,
recepty kuře na papřice,
kure na paprice hruska,
pohlreich kuře na paprice,
kure na paprice podle polreicha,
kure na paprice koreni,
kuře na paprice od pohlreicha
Suroviny:
prsa kuřecí,
cibule,
máslo,
protlak rajčatový,
smetana sladká 12%,
paprika sušená sladká,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř černý,
cukr,
sůl,
pepř
Komentáře (20)
Na internetu už nic nekoupím! U nás krámek s kořením nemáme, jen jednou za rok v srpnu na pouti bývají stánky a tam si to vočuchám
Zatím vždycky spokojenost.
Tim netrvrdim, ze Tvoje verze neni dobra, ale neni to "Kure na paprice" podle Pohlreicha, ale podle Tebe, asi tak...
Jinak co se týče koření - kupuji po různu ale chtěl bych tady trochu varovat - nakoupil jsem asi šest druhů zajímavých koření vč. Čubrici, Garam Másala, Chop Suey atd. na stánkách www.korení.cz "Koření od Antonína" a jsem zklamán, koření je vyvětralé a musí dát větší množství. Problém je ale např. u Čubrici - když jí dáte víc, tak může být jídlo nahořklé. Celkem by mě zajímalo jaké má kdo zkušenosti.