Řízky z pýchavky
Když najdete pýchavku máte postaráno o jídlo pro celou rozvětvenou rodinu, neboť tato houba dorůstá do hmotnosti několika kilogramů. Pokud jí osmažíte jako řízek, ani k ní nemusíte vařit přílohu.
Postup přípravy
Krok 1: Houbu nakrájíme, oloupeme tužší obal.
Krok 2: Osolíme a obalíme jako klasický řízek v hladké mouce, vejcích a ve strouhance.
Krok 3: Na mírném ohni smažíme na pánvi dorůžova.
Krok 4: Podáváme s brambory a tatarkou.
Zveřejněno 16. 6. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řízky z pýchavky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o973
Moje poznámka
Řízky z pýchavky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o973
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 6 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 18 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 19 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 7 minutami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 47 minutami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 53 minutami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 54 minutami
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 1 hodinou
Zapečený chřest
Leren před 1 hodinou
Veselý kuřecí plátek
Leren před 1 hodinou
Kuřecí nudličky se žampiony
Leren před 1 hodinou
Majonézové kuřecí nudličky
Leren před 1 hodinou
Tématické fráze:
smažená pýchavka,
řízky z píchavky,
smažená píchavka,
pychavka,
rizek z pychavky,
pychavka recept,
pychavka recepty,
pichavka řízky,
pýchavka jako řízek,
příprava pýchavky,
pýchavka smažená,
řízky z pýchavek,
jak připravit pýchavku,
pýchavka řízek,
řízek z píchavky,
pýchavka na řízek,
pichavka recept,
jak pripravit píchavku,
recepty z pýchavky,
recept na pýchavku
Suroviny:
houba pýchavka,
vejce,
mouka hladká,
strouhanka,
sůl,
mléko,
olej
Komentáře (28)
Musíš si ho hýčkat!