 
		
Papriková pasta
Zpracovat úrodu z vlastní produkce a uchovat na zimu, je vždy radost. Připravte si paprikovou pastu, která má široké využití. Zvolte sladkou či pálivou variantu. Použít ji můžete do polévek, omáček, gulášů, nebo na maso.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 327 kJ / 1 512 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 14,96 g | 
| Tuky | 104,34 g | 
| Vláknina | 24,40 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 3,26 g | 
| Sůl | 8,00 g | 
| Sacharidy | 118,50 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Papriku a feferonku omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky. Cibuli nakrájíme na kostičky, na oleji ji osmahneme až zesklovatí. ocet, cukr a sůl, mírně podlijeme vodou (asi 100 ml) a dusíme na mírném ohni asi 45 minut. Občas promícháme a případně dolijeme trochu vody, aby se zelenina nepřipalovala.
	Krok 2: Přidáme papriky, ocet, cukr a sůl, mírně podlijeme vodou (asi 100 ml) a dusíme na mírném ohni asi 45 minut. Občas promícháme a případně dolijeme trochu vody, aby se zelenina nepřipalovala.
	Krok 3: Ke konci přidáme protlak a ještě krátce provaříme. Měkkou zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem,  případně ještě dochutíme a ještě horké plníme do skleniček. Ihned zavíčkujeme a postavíme dnem vzhůru. Necháme do úplného vychladnutí a poté uskladníme.
	Krok 4: Ihned zavíčkujeme a postavíme dnem vzhůru. Necháme do úplného vychladnutí a poté uskladníme.
	Krok 5: Mám zkušenost, že takto připravená (bez sterilizace) vydrží v lednici nejméně do Vánoc. Pokud bychom ji chtěli uchovat déle, je lépe ji sterilizovat. (například v mikrovlnné troubě, počítáme 3 minuty na jednu skleničku o obsahu 320 ml, nebo jiným osvědčeným způsobem).
Zveřejněno 14. 9. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Papriková pasta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yON6
Moje poznámka
					 
				
Papriková pasta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yON6
Nejnovější recepty
	
			 
	
Okoun nilský na česnekovém másle
Přidáno před 8 hodinami
	
			 
	
Vajíčková pomazánka z Lučiny
Přidáno před 11 hodinami
	
			 
	
Bramborové knedlíky s uzeným masem, cibulkou a sosíkem
Přidáno před 13 hodinami
	
			 
	
Krkovice na zeleninovém lůžku
Přidáno před 13 hodinami
	
			 
	
Rukolový salát s balkánským sýrem a jablkem
Přidáno před 14 hodinami
	
			 
	
Salát se smažákem
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Hrníčková cuketová buchta
mendorf před 2 hodinami
	
			 
	
	
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
TommyKoci před 3 hodinami
	
			 
	
	
Kanellbular - skořicové šneky
Dzollie před 4 hodinami
	
			 
	
Hrníčkové vafle
Katerina03 před 5 hodinami
	
			 
	
	
Zapečené brambory s hermelínem
Dasaja před 5 hodinami
	
			 
	
	
Polévka z dýně hokkaido
Dasaja před 5 hodinami
	
			 
	
Cuketová buchta
Ricmond před 5 hodinami
	
			 
	
Křehký mřížkový koláč s jablky
Lipoo před 5 hodinami
	
			 
	
	
Francouzská cibulačka
co.coze před 6 hodinami
	
			 
	
Čertova omáčka s rýží
Kajkajak před 6 hodinami
						Tématické fráze:
						
							paprikova pasta, 
						
						
							papriková pasta recept, 
						
						
							domácí papriková pasta, 
						
						
							pasta z paprik, 
						
						
							papriková harisa, 
						
						
							jak uchovat feferonky, 
						
						
							recept na paprikovou pastu, 
						
						
							papriková salsa, 
						
						
							pasta harisa, 
						
						
							domácí pasta z feferonek, 
						
						
							pasta z feferonek, 
						
						
							pasta z feferonek recept, 
						
						
							pasta z rajčat a paprik, 
						
						
							domácí harisa, 
						
						
							pasta z feferonky, 
						
						
							pasta z paprik recept, 
						
						
							papriková pasta s feferonek, 
						
						
							papriková pasta recepty, 
						
						
							feferonky pasta, 
						
						
							recept na pastu z feferonek
						
					
						Suroviny:
						
							cibule, 
						
						
							paprika čerstvá bílá, 
						
						
							feferonka, 
						
						
							olej, 
						
						
							ocet, 
						
						
							cukr, 
						
						
							sůl, 
						
						
							protlak rajčatový
						
					
 
	 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (9)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Pokud to vyrobím, tak přidám komentář a foto.