Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Povidloň

Neobvyklý dezert pocházející ze Šumavy je sice náročnější na přípravu, ale výsledný efekt rozhodně stojí za to. Povidloň, tvořený vrstvou povidel a tvarohového krému se smetanou mezi dvěma pláty nadýchaného odpalovaného těsta, se po odležení doslova rozplývá na jazyku.

Hodnocení receptu je 4,8 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

16. 10. 2014 21:43

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 160 kJ / 2 189 kcal
Bílkoviny62,28 g
Tuky130,25 g
Vláknina10,50 g
Cholesterol 886 mg
Sodík 765 mg
Sůl1,82 g
Sacharidy168,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Inspirace: Apetit 10/2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zizalka zizalka

20. 11. 2014 23:16

j.moravec: To mě těší že se podařil a chutnalo :-) asi budu muset brzy provést návštěvu vyhlášené pralinkárny :-p

j.moravec

20. 11. 2014 15:44

Tak jsem se nechal vyhecovat svojí dcerkou a já naprostý amatér co se pečení týče se do toho pustil. Právě moje dcerka nám domů přinesla z výše již zminované litomyšlské pralinkárny na ocutnání vzorečky. Mů pokus dopadl docela slušně a dostal jsem pochvalu. Příště to bude snad dokonalejší:-p. Kdo má rád tvarohové dobroty tak to prostě musí zkusit jak to skvěle chtná

zizalka zizalka

26. 10. 2014 08:59

Plně souhlasím, je to nepřekonatelný dezert :-* u nás jsme měli povidloň prvně, ale určitě ne naposled :-) kdo neochutnal nepochopí :-))

Michaela Medkova: určitě vyzkoušej, nebudeš litovat ;-)

scottpa

25. 10. 2014 20:43

Povidloň miluji, dělala jsem ho minulý týden:-p Jinak si ho kupuji Litomyšli v pralinkárně a ten si je :-p

henelie

23. 10. 2014 15:49

tak to je obrovskéééééé láááákadlo :-O :-p :-*

Michaela Medkova Michaela Medkova

17. 10. 2014 11:06

To vypadá moc krásně:-p, povidloň jsem ještě nejedla, ale sbíhají se mi sliny, jen se podívám na fotečku:-p:-p:-p;-)

Irrena Irrena

17. 10. 2014 10:44

Úžasná dobrota:yes:

syza

16. 10. 2014 23:29

Povidloň, tak to je fakt mňamka. Když jedeme na Šumavu, tak si ho vždy koupím na Kvildě. :-D

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: povidloň povidloň recept povidloň z kvildy recept na povidloň recept povidloň recepty povidlon povidloň - recept zákusek povidloň povidloň z odpalovaného těsta povidlon apetit povidlon recepty povidlín peceni povidlon povidlon kvilda kvilda povidloň povidloň z kvildy recept povidloň recept apetit odpalované těsto povidloň apetit povidloň dezert povidlon

Suroviny: voda, máslo, sůl, mouka hladká, vejce, tvaroh polotučný, cukr vanilkový, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, povidla švestková, rum, cukr moučkový, máslo

TopRecepty.cz

Povidloň

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rNz4