Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové koleno na česneku

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

lakyk lakyk

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny

Porce: Dle potřeby

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 732 kJ /
414 kcal
Bílkoviny5,18 g
Tuky30,31 g
Vláknina16,34 g
Cholesterol 27 mg
Sodík 23 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy27,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné a umyté koleno dáme vařit do poloměkka do hrnce spolu a česnekem, jednou cibulí, bobkovým listem, novým kořením a řádně osolíme. Krok 2: Když je maso téměř uvařené, vybereme ho z vody, z vývaru uděláme chutnou polévku. Kůži kolena nařežeme do mřížky. Potom ho posypeme kmínem, znovu osolíme, nakrájíme zbytek cibule na kolečka a koleno na ni vložíme do pekáče, přidáme sádlo, a podlijeme trochou vody. Krok 3: Koleno pečeme dle velikosti zhruba 2 a půl hodiny. při 200 stupňů celsia přikryté, až na závěr jej na 45 minut odkryjeme, aby kůže byla křupavá. Podáváme jej se sterilovanými cibulkami, strouhaným křenem, hořčicí a čerstvým křenem.

Zveřejněno 11. 2. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové koleno na česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jkkR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové koleno na česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jkkR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Koleno jsme si dali se zelím kyselým a bramborovým knedlíkem. Vařila jsem ho doměkka a pak jen půl hodinky připekla. Přidala jsem s dovolením fotku.

lakyk: Jen jsem chtěla upozornit začínající kuchaře, že tenhle recept se nemusí podařit, tedy pokud nemilují maso po africku.:-D Už jen ty nesrovnalosti v době přípravy: koleno nejprve vařím, pak ještě peču 2 a půl hodiny, odkryju a ještě dopékám 45 minut a všechno mi to trvá 2 a půl hodiny? To snad dokáže jen kouzelník:-!

nn

Dlouho jsem nemohla přijít na to, jak připravit měkké pečené koleno. Teď je dělám podle Víti - cekropse a nemůžeme si ho vynachválit: http://www.toprecepty.cz/recept/34670-uterni-vepro... Za tři, tři a půl hodiny se upeče velké syrové koleno a netřeba rozpalovat troubu na 200 stupňů, ale opravdu ji dát nejprve na 100 a pak na 150 stupňů. Koleno je jako dort. :yes: Nedovedu si představit, že bych maso skoro uvařila do měkka a pak ho ještě tři hodiny zprudka pekla v troubě. Ale je možné, že někomu peče trouba jen málo a že stupně neodpovídají.:-S

Prosím - technická:-D: jaký je rozdíl mezi čerstvým křenem a strouhaným křenem?:-D
Opravdu 45 minut při 200 st? Nebude ta kůže spíš spálená, než křupavá?

Tématické fráze:
jak připravit vepřové koleno, jak se peče koleno, veprove koleno na cesneku, jak se peče vepřové koleno, jak dlouho se peče koleno, syrove koleno recept, jak dlouho se peče vepřové koleno, jak pripravit koleno, koleno na cesneku, tncz nova jak spíš, syrove vepřove koleno, pecene koleno na cesneku, jak se pece veprove na koleno, vepřové koleno syrové, vepřové koleno, vepřová koleno syrové recepty, syrove veprove kileno recepty, cesnecka vepřové koleno, jak dloho varit syrove vepřové koleno, jak připravit vepř koleno

Suroviny:
koleno vepřové, cibule, česnek, sádlo, sůl, pepř, kmín celý, bobkový list, koření nové koření

Přidat fotografie receptu