Vanilková panna cotta s jahodovo-medovým tataráčkem, ovocným coulis a prachem z pomerančů
Postup přípravy
Rozpůlíme si vanilkový lusk a dužinu z něj přidáme do smetany společně s luskem, dáme vařit, přidáme cukr podle chuti a dáme bokem vychladnout. Krok 2: 1 lžičku želatiny dáme do studené vody a necháme naboptnat, jakmile bude mít smetana 60°C přidáme želatinu a pořádně promícháme, nalijeme do formiček a dáme do lednice ztuhnout, nejlépe do druhého dne. Krok 3: JAHODOVO-MEDOVÝ TATARÁČEK:
Čerstvé jahody očistíme a nakrájíme na malé kostičky, přidáme lžičku medu a citronovou šťávu, dáme do chladu. Krok 4: MANGOVÝ A JAHODOVÝ COULIS:
Mango očistíme, nakrájíme na větší kousky, podlijeme vodou a dáme vařit, přidáme cukr a citronovou štavu, až bude měkké rozmixujeme, přecedíme, necháme vychladnout a nejlépe dáme do dávkovacích lahviček. Krok 5: Mražené jahody podlijeme vodou, přidáme cukr a citronovou štavu a pokračujeme stejně jako u manga (coulis můžete udělat i z jiného ovoce). Krok 6: PRACH Z POMERANČŮ:
Vymačkáme šťávu z pomerančů (tu můžeme vypít) a kůru nakrájíme na větší kousky, uvaříme ve třech vodách po 5 minutách (5 minut vařit, scedit a dát vařit zase na 5 minut a takhle 3 x) rozprostřeme na pečící papír a dáme sušit na 110°C, poté rozmixujeme do prachu. Krok 7: Na ozdobu uděláme karamel (rozpustit cukr do hněda, pozor ať není tmavě hnědý, byl by pak hořký) a na pečící papír lžičkou uděláme mřížky apod. prostě podle vlastní fantazie. Mátou můžeme také dozdobit celý talíř.
Zveřejněno 11. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Vanilková panna cotta s jahodovo-medovým tataráčkem, ovocným coulis a prachem z pomerančů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gPJY
Moje poznámka
					 
				
Vanilková panna cotta s jahodovo-medovým tataráčkem, ovocným coulis a prachem z pomerančů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gPJY
Nejnovější recepty
	
			 
	
Vajíčková pomazánka z Lučiny
Přidáno před 2 hodinami
	
			 
	
Rukolový salát s balkánským sýrem a jablkem
Přidáno před 6 hodinami
	
			 
	
Salát se smažákem
Přidáno před 7 hodinami
	
			 
	
Cizrna s cuketou a rajčaty na cibuli
Přidáno před 8 hodinami
	
			 
	
Máslovo-ořechová bábovka
Přidáno před 17 hodinami
	
			 
	
Ostrá masová směs s rýží
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
		
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
Kmínová polévka
Kajkajak před 50 minutami
	
			 
	
	
Rajská omáčka
Daniela57 před 1 hodinou
	
			 
	
Pyré z dýně hokkaido
Monikama před 1 hodinou
	
			 
	
	
Afrika řezy
hliboka před 1 hodinou
	
			 
	
Křehké řezy s pudinkem a ořechy
hliboka před 1 hodinou
	
			 
	
	
Mrkvový perník s povidly
David Salamánek před 2 hodinami
	
			 
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Eiisa před 2 hodinami
	
			 
	
Zdravý mrkvovo-jablečný dort
sbezecna před 2 hodinami
	
			 
	
Květáková fritáta
Wikki před 3 hodinami
	
			 
	
Makový závin hrnkový
titi96 před 3 hodinami
						Tématické fráze:
						
							coulis, 
						
						
							křenová panna cotta, 
						
						
							panna cotta matova, 
						
						
							mangove coulis, 
						
						
							mražené mango
						
					
						Suroviny:
						
							smetana, 
						
						
							lusk vanilkový, 
						
						
							cukr krystal, 
						
						
							želatina, 
						
						
							jahody čerstvé, 
						
						
							med, 
						
						
							citron, 
						
						
							mango, 
						
						
							jahody mražené, 
						
						
							pomeranče, 
						
						
							máta
						
					
 
	 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
	 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (2)