Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chléb s pâte fermentée

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

24. 6. 2015 14:36

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie9 198 kJ / 2 198 kcal
Bílkoviny69,00 g
Tuky12,75 g
Vláknina23,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy440,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Podrobněji o starém těstu se dočtete zde http://www.pekarnomanie.cz/stare-testo-old-dough-p...

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz

Pâte fermentée (staré těsto, old dough) pomůže těstu nejen lépe kynout i při menším množství droždí, ale zároveň ho hodně ochutí a posune trochu jiným směrem.

Přesto, že je v tomto chlebu jen minimum žitné mouky a je zadělaný droždím, chutná úžasně i třetí den, je stále stejně měkký a voňavý a připomíná mi chléb kváskový.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

13. 2. 2020 09:39

magdalenka: Pouští mi to po prvním překládání bubliny. Už to mám znovu přeložit?

magdalenka magdalenka

13. 2. 2020 09:30

Veronika.Hrozna: Cesto kysne dlhšie - je tam pidi množstvo droždia a práve preto je výsledok famózny.
Ja mám teraz staré cesto spravené v chladničke v pixli s vekom zo 600 g múky, čaká na príležitosť. Žiadna bridlica a vymiesené ručne za 4 minúty.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

13. 2. 2020 07:43

Veronika.Hrozna: Už kyne,ale nějak se mu nechce !:-O

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

13. 2. 2020 07:30

zizala: Digitální kalibrovanou, velice přesnou. Možná až moc.

zizala zizala (moderátorka)

13. 2. 2020 05:48

Veronika.Hrozna: Máš dobře váhy? Těsto, v kterém voda tvoří víc než polovinu váhy mouky, nemůže být suché. Natož jako "břidličné vrstvy".

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

12. 2. 2020 23:01

cathleen: To bylo , jako břidličné vrstvy , tak jsem přikápla pár kapek vody, trošku prohnětla rukou, dala na teplé místo a nakynulo za 1,5 hodiny, na 1,5 původního objemu. Dala do pytlíku, vrazila do lednice! Má to kynout na dvojnásobek, nebo to bude stačit? Ráno to vyberu " odborně zhodnotím" :-D a nechám ještě v teple a pak to celé mám přidat do těsta?

cathleen cathleen

12. 2. 2020 21:24

Veronika.Hrozna: nevadí, když bude hustší. Hlavně ho nech vykynout a pak dej do lednice.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

12. 2. 2020 19:50

magdalenka: Magdi 3 minuty !

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

12. 2. 2020 19:47

Mám to těsto c.1.vymisit? Nebo jen smichat lžíci ? Musela jsem pár kapek vody přidat,je to skoro suché. Má to být dětská prdelka,koule n a háku nebo mazlavé těsto?

magdalenka magdalenka

12. 2. 2020 19:21

Veronika.Hrozna: staré cesto máš koľko dní?

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

12. 2. 2020 19:20

cathleen: díky.jdu zadelat na chléb.;-)

cathleen cathleen

12. 2. 2020 16:50

Veronika.Hrozna, magdalenka: litinový hrnec, rozpálený spolu s troubou, je na toto pečení velice vhodný :yes:

magdalenka magdalenka

12. 2. 2020 16:25

Veronika.Hrozna: s tým nemám skúsenosti...ale bežne v nich chlieb pečú.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

12. 2. 2020 16:18

magdalenka: Aha, takže litinový hrnec, tomu taky nebude vadit, nebo jo:-?

magdalenka magdalenka

12. 2. 2020 15:20

Veronika.Hrozna: Ja nemám dlaždicu. Chlieb nechávam poslednýkrát (po poslednom prekladaní) kysnúť na fólii v mise (ani ošatku nemám). Vyberiem z misy aj s fóliou spolu a preložím na rozhorúčený plech, ktorý som tesne predtým vytiahla z rúry.

1 2 3 4 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: staré těsto chleba s pate fermentee pate fermentee recept na chleba chleb ze stareho testa chléb se starým těstem chleba se starým těstem recepty ze starého chleba recept se starým chlebem old chleba recepty jak upravit starý chléb recept co ze starého chleba recepty na chleba chleba s dlouhým kynutím starý chleba recepty staré těsto na chleba chleba s fermentée délka kynutí těsta na chleba chleba stare těsto domácí chleba se starým těstem

Suroviny: voda, mouka chlebová pšeničná, droždí čerstvé, sůl, voda, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, droždí čerstvé, sůl, kmín drcený

TopRecepty.cz

Chléb s pâte fermentée

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lPEV