Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chléb s pâte fermentée

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

24. 6. 2015 14:36

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie9 198 kJ / 2 198 kcal
Bílkoviny69,00 g
Tuky12,75 g
Vláknina23,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy440,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Podrobněji o starém těstu se dočtete zde http://www.pekarnomanie.cz/stare-testo-old-dough-p...

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz

Pâte fermentée (staré těsto, old dough) pomůže těstu nejen lépe kynout i při menším množství droždí, ale zároveň ho hodně ochutí a posune trochu jiným směrem.

Přesto, že je v tomto chlebu jen minimum žitné mouky a je zadělaný droždím, chutná úžasně i třetí den, je stále stejně měkký a voňavý a připomíná mi chléb kváskový.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

15. 9. 2015 11:41

Mám pripomienku k vete:
Nakynuté těsto prohněteme, dobře zakryjeme a uložíme do lednice, odkud ho můžeme v průběhu příštích tří dnů kdykoliv vzít a použít.
Použila som 8 dňové staré cesto a fungovalo!!! (Riskla som to!)
Piekla som chlieb zase s trochu iným zložením múky, ale staré cesto podľa teba, je to fantastická vec, stále ma to udivuje!:-))

cathleen cathleen

28. 8. 2015 17:41

Majkaa: děkuji:-8 Doufám, že se povede a bude i chutnat!

Majkaa Majkaa

28. 8. 2015 17:35

Dlouho jsem pekávala kváskový chléb, ale teď kvásek nemám a nemám ani čas zajít k pekaři pro nový a tenhle recept je krásně a srozumitelně napsaný, že ho o víkendu musím vyzkoušet:-p Mimochodem, ta fotka mluví za vše:-p:yes:

Betyna

9. 8. 2015 11:05

cathleen: děkuji, pochvala od tebe potěší nejvíc! Teď to krásně kyne když je takové horko. Je to náš nejoblíbenější chleba, už na něm mám závislost.

cathleen cathleen

9. 8. 2015 09:15

Betyna: no ten má úúúžasná oka!!:-O:yes::yes:

Betyna

8. 8. 2015 19:17

Tak jsem ho dnes zase pekla, už se nemůžu dočkat až budu moct zakrojit.

Betyna

8. 8. 2015 19:15

magdalenka: uf už jsem to opravila napřed jsem nemohla přijít na to, jak se to dělá

Betyna

8. 8. 2015 19:11

magdalenka::-O jdu to napravit díky za upozornění!:-8

magdalenka magdalenka

27. 7. 2015 11:49

Betyna:ale som zistila, že pri predposlednej fotke vidím popisku - pražma zlatá...atď...:-D

Betyna

20. 7. 2015 11:34

cathleen::yes: s hlavně chleba vypadá mnohem lépe

cathleen cathleen

20. 7. 2015 06:32

Betyna: děkuji za fotku:-K - peče se ti s ošatkou lépe?

Betyna

19. 7. 2015 12:39

cathleen: konečně pečený s ošatkou! Přidala jsem fotku...

magdalenka magdalenka

16. 7. 2015 14:25

cathleen: ešte je vlažný, zle sa krája, ale som nevydržala. Tie oká pri takom podieli ražnej múky nemôžu byť ako u teba, to je jasné. Od zajtra zas budem týždeň dýchať český vzduch, tak nestíham ďalšie pokusy. Toto bolo len rámci voľna medzitým, čo zaváram posledné marhule.:-D

cathleen cathleen

16. 7. 2015 14:19

magdalenka: já se nebojím, vím to;-) Velikost ok jesm chtěla znát jen pro zajímavost, protože u tohoto chleba je prvořadá jeho chuť - opravdu jsem takovou ještě u žádného chleba nepoznala.

magdalenka magdalenka

16. 7. 2015 14:11

cathleen:nemá ich veľké, je oveľa hutnejší ako tvoj (dala som až 200 g žitnej a 300 g obyčajnej!), ale som dala 250 g starého cesta (kde bolo trochu viac droždia) - to som vyrobila včera poobede, cez noc odpočívalo v chladničke. Ale ja to vychytám, neboj...:-))
A formovala som len rukami, bez ošatky.

1 2 3 4 5 6 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: staré těsto chleba s pate fermentee pate fermentee recept na chleba chleb ze stareho testa chléb se starým těstem chleba se starým těstem recepty ze starého chleba recept se starým chlebem old chleba recepty jak upravit starý chléb recept co ze starého chleba recepty na chleba chleba s dlouhým kynutím starý chleba recepty staré těsto na chleba chleba s fermentée délka kynutí těsta na chleba chleba stare těsto domácí chleba se starým těstem

Suroviny: voda, mouka chlebová pšeničná, droždí čerstvé, sůl, voda, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, droždí čerstvé, sůl, kmín drcený

TopRecepty.cz

Chléb s pâte fermentée

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lPEV