Chléb s pâte fermentée
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 9 198 kJ / 2 198 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,00 g |
Tuky | 12,75 g |
Vláknina | 23,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 440,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Podrobněji o starém těstu se dočtete zde http://www.pekarnomanie.cz/stare-testo-old-dough-p...
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz
Pâte fermentée (staré těsto, old dough) pomůže těstu nejen lépe kynout i při menším množství droždí, ale zároveň ho hodně ochutí a posune trochu jiným směrem.
Přesto, že je v tomto chlebu jen minimum žitné mouky a je zadělaný droždím, chutná úžasně i třetí den, je stále stejně měkký a voňavý a připomíná mi chléb kváskový.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 7. 2015 13:55
Děkuji za fotku
16. 7. 2015 13:53
11. 7. 2015 19:28
6. 7. 2015 19:29
Přidávám fotku dnešního chleba, opět vynikající, samozřejmě bez ošatky kulatý bochník, ale už se těším na oválný.
5. 7. 2015 18:28
5. 7. 2015 18:20
5. 7. 2015 16:57
http://www.pekarskeosatky.cz/
5. 7. 2015 15:45
5. 7. 2015 08:22
Součtem surovin mi vychází 1050 g - pokud nebudeš péct větší, tak ošatku na kilo těsta Kdyby těsto vykynulo pod úroveň hrany, přidržíš ho při překlápění rukou.
Doporučuji ošatky od výrobce - paní Vlčkové, má velmi příznivé ceny. Chceš kontakt?
5. 7. 2015 08:16
Děkuji za vyzkoušení i fotku (mohlas nechat obě )
5. 7. 2015 08:14
5. 7. 2015 08:10
4. 7. 2015 21:31
30. 6. 2015 20:56
30. 6. 2015 20:23
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 13 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno před 14 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 15 hodinami
Křupavé brambory
Přidáno před 18 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 19 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno 22. 4. 2024 23:54
Právě bylo uvařeno:
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Luciksch uvařil před 4 hodinami
Těsto na pizzu
Bretik uvařila před 4 hodinami
Tři pomazánky na chlebíčky a soudečky nebo jednohubky
aerdna uvařila před 5 hodinami
Nadýchaný mrkvový dort
Mlsani uvařila před 6 hodinami
Špenátové lasagne s kuřecím masem
Alexandra1 uvařila před 6 hodinami
Hummus pomazánka
annasmitkova uvařila před 6 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Moanka uvařila před 7 hodinami
Rajská omáčka
Fleep uvařila před 7 hodinami
Mandarinkový koláč s drobenkou
Redpelikan uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čím a kdy potírat chléb, aby byl lesklý? Na výběr je mnoho variant, od vody až po med
Pečeme s Ivou: Lněný chléb ze dvou druhů mouky potěší rodinu i návštěvy. Na přípravu je navíc snadný!
7 receptů na domácí chléb: Upečte si čerstvou křupavou dobrotu, na kterou se vám budou sbíhat sliny
Další recepty
Tématické fráze: staré těsto chleba s pate fermentee pate fermentee recept na chleba chleb ze stareho testa chléb se starým těstem chleba se starým těstem recepty ze starého chleba recept se starým chlebem old chleba recepty jak upravit starý chléb recept co ze starého chleba recepty na chleba chleba s dlouhým kynutím starý chleba recepty staré těsto na chleba chleba s fermentée délka kynutí těsta na chleba chleba stare těsto domácí chleba se starým těstem
Suroviny: voda, mouka chlebová pšeničná, droždí čerstvé, sůl, voda, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, droždí čerstvé, sůl, kmín drcený
Chléb s pâte fermentée
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lPEV
105 názorů