Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chléb s pâte fermentée

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

24. 6. 2015 14:36

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie9 198 kJ / 2 198 kcal
Bílkoviny69,00 g
Tuky12,75 g
Vláknina23,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy440,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Podrobněji o starém těstu se dočtete zde http://www.pekarnomanie.cz/stare-testo-old-dough-p...

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz

Pâte fermentée (staré těsto, old dough) pomůže těstu nejen lépe kynout i při menším množství droždí, ale zároveň ho hodně ochutí a posune trochu jiným směrem.

Přesto, že je v tomto chlebu jen minimum žitné mouky a je zadělaný droždím, chutná úžasně i třetí den, je stále stejně měkký a voňavý a připomíná mi chléb kváskový.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

16. 7. 2015 13:55

magdalenka: to jsem ráda, žes taky vyzkoušela:-)) Když v něm máš víc žitné, má také veliká oka?
Děkuji za fotku:-K

magdalenka magdalenka

16. 7. 2015 13:53

Vychádzala som z tvojho receptu, dala som však oveľa vyšší podiel ražnej múky. Vonia a chutí báječne. Je to niečo úplne iné ako bežné chleby!!!

Betyna

11. 7. 2015 19:28

Dnešní ještě nenakrojený, pořád nemám ošatku - po mojí objednávce si ještě vyžádali telefonní číslo kvůli PPL ale zatím nic nepřišlo.

Betyna

6. 7. 2015 19:29

cathleen: my tam nikoho po cestě nemáme, to už je jedno jestli dám na benzín + ten čas nebo poštovné, je to jednorázovka tak to mě už nevytrhne, zítra si tam napíšu - nechtěla jsem otravovat ve státní svátek.
Přidávám fotku dnešního chleba, opět vynikající, samozřejmě bez ošatky kulatý bochník, ale už se těším na oválný.:yes:

cathleen cathleen

5. 7. 2015 18:28

Betyna: zkus se paní Vlčkové zeptat na osobní odběr - taky mi to u ní bere manželův spolupracovník. Nemusela bys platit poštovné;-)

Betyna

5. 7. 2015 18:20

cathleen: moc děkuji, dědinka Morkovice je dokonce docela nedaleko od nás, ošatku si objednám.

cathleen cathleen

5. 7. 2015 16:57

Betyna: ceny tam paní Vlčková nemá, ale jsou velice příznivé - stačí napsat mail nebo zavolat.;-)
http://www.pekarskeosatky.cz/

Betyna

5. 7. 2015 15:45

cathleen: ano prosím dej kontakt, budu moc ráda a děkuji za radu. Dnes jdu založit nové staré těsto...

cathleen cathleen

5. 7. 2015 08:22

Betyna: proč ostuda?:-O
Součtem surovin mi vychází 1050 g - pokud nebudeš péct větší, tak ošatku na kilo těsta;-) Kdyby těsto vykynulo pod úroveň hrany, přidržíš ho při překlápění rukou.
Doporučuji ošatky od výrobce - paní Vlčkové, má velmi příznivé ceny. Chceš kontakt?

cathleen cathleen

5. 7. 2015 08:16

Betyna: překrásný chlebík:-!:-! A ta chuť - jsem ráda, že nejenom mně připomíná chutí celokváskový chléb:-D
Děkuji za vyzkoušení i fotku:-K (mohlas nechat obě;-) )

Betyna

5. 7. 2015 08:14

cathleen: zcela ostudně nemám ošatku, malé chleby dávám kynout do pomoučené utěrky do umělohmotného cedníku, tenhle trošku větší než obvykle peču - většinou jen z půl kila mouky, jsem dala do pomoučené utěrky do děrovaného spodku parního hrnce, jak velkou ošatku bych si měla prosímtě koupit, aby nebyla moc velká ani malá, zkrátka tak akorát? Větší chleba než tento určitě péct nebudu, tohle je tak akorát velikost pro nás. :-8

Betyna

5. 7. 2015 08:10

:yes: dnes jsem původní fotku vyměnila za "nakrojenou" verzi - chleba je vynikající, budu ho péct často, chuť podobná celokvádkovému ale taková delikátnější, moc dobrý - ještě jednou díky za recept, i když příprava trvá trošku déle, je jednoduchá a vše se dá zvládnout i po práci, takže to hodně oceňuji

Betyna

4. 7. 2015 21:31

:-K tak tenhle tvůj chleba mi nedal spát od té chvíle, kdy jsem ho tady uviděla. Dnes jsem se konečně dostala k jeho vyzkoušení! Přidávám fotku z mobilu, budu ale muset upravit teploty podle mojí trouby - peče mnohem silněji, tak je chleba hodně tmavý, shora i zespodu - ale to vychytám, napoprvé jsem se držela uvedených teplot. Je teprve horký tak není nakrojený...jsem na něj moc zvědavá. S těstem se pracovalo skvěle, nemusela jsem upravovat žádnou hnotnost.

cathleen cathleen

30. 6. 2015 20:56

amalia: děkuji, Amálko:-8

amalia amalia

30. 6. 2015 20:23

Cathleen, tvoje pekárske výrobky by šli na dračku všade na svete:-p:-p:-p

1 3 4 5 6 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: staré těsto chleba s pate fermentee pate fermentee recept na chleba chleb ze stareho testa chléb se starým těstem chleba se starým těstem recepty ze starého chleba recept se starým chlebem old chleba recepty jak upravit starý chléb recept co ze starého chleba recepty na chleba chleba s dlouhým kynutím starý chleba recepty staré těsto na chleba chleba s fermentée délka kynutí těsta na chleba chleba stare těsto domácí chleba se starým těstem

Suroviny: voda, mouka chlebová pšeničná, droždí čerstvé, sůl, voda, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, droždí čerstvé, sůl, kmín drcený

TopRecepty.cz

Chléb s pâte fermentée

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lPEV