Čínoto

petram Kuchařka: petram

Bezmasá jídla 2 názory

Suroviny

1 lžíce arašídového oleje nebo sezamového oleje
2 lžíce arašídů
1/2 pórku
1/4 hlávky bílého zelí
3 lžíce sojové omáčky
1 lžička strouhaného zázvoru
1 hrnek rýže
1,5 hrnku vody
sůl
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme, jak jsme zvyklí. Já obvykle propláchnutou rýži zaliji 1,5 násobkem vody, osolím, přivedu k varu, stáhnu plotýnku na nejnižší stupeň a pod pokličkou dusím 15 minut.

  2. V hlubším hrnci rozpálíme olej a krátce na něm osmažíme arašídy. Přidáme na nudličky nakrájený pórek a asi 3 minuty opékáme.

  3. Poté přidáme nastrouhaný zázvor a drobně nakrájené zelí, podlijeme několika lžícemi vody a sojovou omáčkou a pod pokličkou dusíme 10-15 minut (záleží, jak má kdo rád zelí křupavé).

  4. Poté vmícháme uvařenou rýži, dochutíme sojovou omáčkou nebo solí a necháme 5 minut pod pokličkou dojít, aby se propojily chutě. Poté ihned servírujeme, nejlépe ozdobené čerstvým pórkem a sekanými arašídy.

Poznámka

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Čínoto

  • petram petram(autor receptu)

    lubinka: Nejspíš se dá použít jakékoli, já tohle ráda vařím naopak přes zimu, kdy je hlávkové zelí stále dobře dostupné.

    Odpovědět

  • lubinka lubinka

    to vypadá moc dobře, krásné letní jídlo. Jenom otázka-je to z ranného zelí, nebo se může použít jakékoliv:-? Za receptík přidávám:yes::-K

    Odpovědět

Tématické fráze: sušené rybízové placky recept ranné zelí ranné zelí recept rýže s kuchařem plotny recept z ranneho zeli ranné zelí dušené ranné zelí recepty hlávkové zelí ranné