Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 382 kJ / 91 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,53 g |
| Tuky | 0,71 g |
| Vláknina | 10,43 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 244 mg |
| Sůl | 0,57 g |
| Sacharidy | 12,51 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí srdce očistíme, rozkrojíme na půl a velmi dobře propereme ve vodě (vypláchneme od krve).
Krok 2: Srdce osušíme, prošpikujeme klínky slaniny a osolíme.
Krok 3: Cibuli a zeleninu nakrájíme na kostky, v kastrolu/nebo papiňáku rozehřejeme olej, vložíme cibuli, zamícháme, vložíme zeleninu a restujeme asi 3-4 minuty.
Krok 4: Pak přidáme srdce, opečeme ze všech stran, přidáme koření, plátky citrónu a podlijeme vodou.
Krok 5: Dusíme přikryté poklicí do měkka.
Krok 6: Během dušení (v kastrolu) srdce obracíme a dle potřeby podléváme.
Krok 7: Měkké vyjmeme a odložíme stranou.
Krok 8: Šťávu zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě + mléce nebo jenom v mléce a dobře provaříme, asi 20 minut.
Krok 9: Pak omáčku přecedíme přes hustý cedník, přidáme rozmíchanou smetanu, dle potřeby dochutíme solí, cukrem, citr. šťávou a krátce provaříme.
Krok 10: Srdce nakrájíme na plátky, ohřejeme a podáváme s omáčkou a třeba jemným domácím houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 29. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí srdce na smetaně-svíčková
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z4YQ
Moje poznámka
Hovězí srdce na smetaně-svíčková
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z4YQ
Nejnovější recepty
Losos podle Marka Raditsche
Přidáno před 1 hodinou
Vaječná omeleta s tuňákem, sýrem a slaninou
Přidáno před 1 hodinou
Pomerančové cukroví
Přidáno před 2 hodinami
Jehněčí guláš s kapií
Přidáno před 12 hodinami
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno před 18 hodinami
Provensálská rybí polévka podle Marka Raditsche
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Biskupský chlebíček
HelenaR před 6 minutami
Rychlá tvarohová buchta hrnková
verydlask před 1 hodinou
Řízky z mletého masa, sýru a mrkve
Leni1970 před 2 hodinami
Perníčky naší Haničky
Sova1 před 2 hodinami
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Slavista62 před 6 hodinami
Fofr broskvový koláč
Martula před 11 hodinami
Mleté maso na špagety
Kajkajak před 13 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
AgirED před 14 hodinami
Pomazánka ze šprotů
foxinka001 před 14 hodinami
Kokosovo-tvarohový koláč (cheesecake)
Annanas před 15 hodinami
Tématické fráze:
hovězí srdce,
srdce na smetaně,
hovězí srdce recept,
recepty hovězí srdce,
recept na hovězí srdce,
svíčková na smetaně,
recept hovězí srdce,
hovězí srdce recepty,
svíčková na smetaně babica,
svíčková,
veprové srdce jako svícková,
hovězí srdce-recepty,
svíčková na smetaně recept,
svickova recept,
omáčka z hovězího srdce,
recepty na hovezi srdce,
svičkova na smetane z hoveziho,
svičkova z hovezího,
recepty z hovězího srdce,
srdce na smetaně recept
Suroviny:
srdce hovězí,
cibule,
olej,
špek,
mrkev,
petržel,
celer,
pepř celý,
koření nové koření,
bobkový list,
citron,
mouka hladká,
mléko,
smetana,
cukr,
šťáva citronová
Komentáře (20)