Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční beránek

Když jsou Velikonoce za dveřmi, je ideální čas oprášit formu na beránka. V každé rodině se peče tato tradiční velikonoční dobrota trochu jinak. Pokud stále nemáte ten pravý recept, zkuste tuto klasiku z třeného těsta.

Hodnocení receptu je 4,4 (108×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

anete anete

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 35 min

60 min (25 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 756 kJ /
3 288 kcal
Bílkoviny72,36 g
Tuky134,64 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 1,35 g
Sodík 606 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy442,16 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Formu na beránka důkladně vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 170 °C. Krok 2: Z bílků vyšleháme pevný sníh. Krok 3: Tuk, žloutky a cukry utřeme do pěny. Postupně vmícháváme vlažné mléko a mouku smíchanou s kypřicím práškem. Krok 4: Zakapeme šťávou z citronu a nakonec pomalu a opatrně vmícháme sníh z bílků. Krok 5: Těsto vlijeme do připravené formy a pečeme asi 35-45 minut.

TIP: Jak na třené těsto

Zveřejněno 31. 3. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční beránek

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NxOv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční beránek

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NxOv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (55)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

První beránek. Vynikající.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Super

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Skvělý recept, beránek byl moc dobrý, dělala jsem hned tři. Akorád při pečení prvního mi nahoře prasknul(moc vysoká teplota) tak jsem ty ostatní pekla na 130°. No jo, každá trouba péče jinak.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Byla potřeba péct trochu dýl. (o čtvrt hodiny) Pekli jsme v silikonové formě. Jinak se hezky povedl.

Musím si konečně pořídit domů formu, tenhe beran vypadá krásně.

Výborný recept, beránek šel i krásně z formy (viz foto), jen pozor do jaké formy těsto lijete. Recept odpovídá větším formám nad 30 cm!

Výborné těsto, pevné a vláčné. Beránek se neláme.

Vyborny recept- upečeno🍰<3<3

Naprosto super recept. Děkuji <3

Recept je suprový! Beránek je výborný, šel krásně vyklepnout, při pečení žádné potíže ;-) Doporučuji!

Tématické fráze:
velikonoční beránek, velikonoční beránek recept, recept na velikonočního beránka, beránek recept, beránek, recepty velikonocni beranek, recept velikonoční beránek, velikonoční beránek recepty, velikonoční beránek biskupský, recepty na velikonocniho beranka, velikonoční beránek top recepty, recept na beránka, beránek velikonoční, velikonoční recepty na beránka, top recepty velikonocni beranek, velikonocniberanek, jak vyklopit velikonočního beránka, jak se peče velikonoční beránek, recept beranek, kdy vyklopit beranka

Suroviny:
máslo, vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, mléko, mouka polohrubá, kypřící prášek, šťáva citronová, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu