Těstoviny carbonara s parmezánem
Těstoviny carbonara, pocházející z okolí Říma, nejsou náročné na přípravu ani na použité suroviny. Smetana, parmezán, slanina a vejce jsou součástí lahodného a vydatného pokrmu. Základem úspěchu je nevysušit vejce a jídlo ihned podávat.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 150 kJ / 4 816 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 155,00 g |
Tuky | 288,32 g |
Vláknina | 18,56 g |
Cholesterol | 1,08 g |
Sodík | 5,44 g |
Sůl | 13,44 g |
Sacharidy | 392,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těstoviny, například špagety linguine, uvaříme podle instrukcí na obalu.
Krok 2: Zatímco se těstoviny vaří, nakrájíme slaninu na slabé proužky a orestujeme dokřupava.
Krok 3: Vyjmeme z pánve a necháme okapat, např. na papírovém ubrousku.
Krok 4: V pánvi necháme trochu vysmaženého tuku a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek nakrájený na plátky, orestujeme dozlatova.
Krok 5: V míse rozšleháme vejce, jemně nastrouhaný parmezán, smetanu, sůl a pepř.
Krok 6: Jakmile jsou těstoviny uvařené, slijeme vodu, ale udržujeme je stále horké.
Krok 7: Rychle do nich vmícháme vaječnou směs a řádně mícháme. Těstoviny musí být skutečně horké, protože se v nich vejce uvaří. Omáčka bude houstnout a pokryje těstoviny. Pokud by byla moc hustá, můžeme ji rozředit vodou, ve které se vařily těstoviny.
Krok 8: Přidáme slaninu a cibuli s česnekem, řádně promícháme.
Krok 9: Podáváme posypané jemně nastrouhaným parmezánem.
Zveřejněno 12. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Těstoviny carbonara s parmezánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r6Dw
Moje poznámka
Těstoviny carbonara s parmezánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r6Dw
Nejnovější recepty
Krémová polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí karí
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno před 12 hodinami
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 21 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno 15. 9. 2025 10:13:03
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno 15. 9. 2025 08:44:53
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Řecká musaka
misula29 před 36 minutami
Jablečné koláče
macchinhtri030 před 3 hodinami
Treska na másle
Houmicek před 4 hodinami
"Gulášovka"z cukety
Jaruskaa před 6 hodinami
Polévka z červené čočky se slaninou a hruškou
kokronilla před 7 hodinami
Pečená rajčatová směs
Marfyk před 9 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 21 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 22 hodinami
Špagety s mletým masem
Macek13 před 22 hodinami
Cuketové placičky
kachlicka77 před 23 hodinami
Tématické fráze:
těstoviny s parmazánem,
gnocchi carbonara,
recept na těstoviny s parmazánem,
těstoviny s parmazánem recept,
těstoviny carbonara recept,
recepty na těstoviny s parmazánem,
testoviny carbonara,
linguine carbonara,
testoviny carbonare,
testoviny s parmazanem,
recept gnocchi carbonara,
gnocchi carbonara recept,
testoviny s parmazanem recepty,
linguine alá carbonara s parmazánem, anglická slanina,
testovinys parmazánem,
těstoviny recepty,
co uvařit s parmazánem,
recepty z těstovin,
recept na těstoviny carbonara,
tedtoviny s permezánem
Suroviny:
těstoviny,
slanina anglická,
cibule,
parmazán,
smetana,
česnek,
vejce,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (7)
Hmmm...