Suroviny
Porce: 6 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 649 kJ / 1 111 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,75 g |
Tuky | 80,55 g |
Vláknina | 5,38 g |
Cholesterol | 342 mg |
Sodík | 1,16 g |
Sůl | 3,41 g |
Sacharidy | 29,66 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na pánvi orestujeme hovězí maso, vyndáme ho do mísy a slijeme přebytečný tuk.
Krok 2: Na stejné pánvi osmažíme slaninu dozlatova, dáme na talíř, slijeme tuk, ale necháme na pánvi 1 PL.
Krok 3: Přidáme cibuli a smažíme až zesklovatí, cca 5 - 7 minut.
Krok 4: K cibuli přidáme česnek a smažíme krátce, jen asi 1 minutu.
Krok 5: Sundáme z plotny a vmícháme hovězí maso a slaninu.
Krok 6: Postupně přimícháme tvaroh, kysanou smetanu, oba sýry, Worcestershire a kečup.
Krok 7: Nalijeme do zapékací mísy.
Krok 8: Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 20 - 30 minut dozlatova.
Zveřejněno 20. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hamburgerový dip
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5g5Z
Moje poznámka
Hamburgerový dip
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5g5Z
Nejnovější recepty
Kosmatice se sýrem vhodné pro diabetiky
Přidáno před 12 hodinami
Arabský hummus
Přidáno před 14 hodinami
Cuketová placka vhodná pro diabetiky
Přidáno před 14 hodinami
Pórkový krém
Přidáno před 20 hodinami
Penne s kuřecím masem, brokolicí a mascarpone
Přidáno před 20 hodinami
Poháry s jogurtem a chia semínky
Přidáno 21. 5. 2025 06:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodové muffiny
Petra.21 před 39 minutami
Čevabčiči se sýrem
E. J. K. před 8 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
Jedlik před 10 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
Nikolw před 12 hodinami
Zapečené brambory s uzeným masem a smetanou
Jasminka4 před 13 hodinami
Vaječný salát se sýrem
panilek před 13 hodinami
Kynutý pletenec s tvarohem a švestkami
habis před 14 hodinami
Francouzské brambory
Lucek před 14 hodinami
Gnocchi zapečené se smetanou, pórkem a anglickou slaninou
Lucek před 14 hodinami
Jahodové nic se špaldovým korpusem
iveta.kroul před 14 hodinami
Tématické fráze:
dip,
dip k masu,
jak připravit různé dipy k masu,
co je to dip,
dip na hamburger,
dip z majonezy,
dip na hamburgery,
recept na dip k masu,
dip do hamburgeru,
dip recept,
dip s kečupem,
fondue recepty dipy,
hamburgerovy dip,
dip na maso,
dip z kečupu,
dip recepty,
dip na hamburger recept,
dip a masu,
dipy k hamburgerum,
recept na dip
Suroviny:
maso hovězí mleté,
slanina anglická,
cibule,
česnek,
tvaroh plnotučný,
smetana kysaná,
majonéza,
sýr mozzarella,
sýr chedar,
omáčka worcesterová,
kečup sladký
Komentáře (16)
casino: "...teplé dipy se podávají k masům, pro namáčení..... nebo vrstvení na toust."
Myslím, že díky Jarčinu vysvětlení bychom mohli tuhle diskuzi považovat za ukončenou
No, řekl bych, že Jitkas: má zase pravdu
chute-sveta.cz:
Asi vám nerozumím, nebo si odporujete...
Cituji: "Slovo dip pochází z angličtiny a jedná se o omáčku, do které se další druhy potravin nakrátko ponořují, tedy NAMÁČEJÍ."
Pokud se stále bavíme o názvu rcp a být u receptu pouze suroviny, tak by se to NAMÁČENÍ snad i dalo okecat...
Ale už od pouhého pohledu na vaše obrázky soudím, že v tomto dipu si nanamočíte a nenamočíte, ba ani nesmočíte (milá Lojzo)
Pro normálně myslící, bez upřesnění jak píše Jitkas, je název zavádějící.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Dip