Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Broskvový koláč se skořicí

Broskvový koláč s vůní skořice s nádhernou zkaramelizovanou vrstvou provoní celou kuchyň. Lahodně sladké a šťavnaté broskve doplňuje chuť křehkého máslového těsta. Vychutnejte si ho s kopečkem šlehačky nebo se zmrzlinou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

chute-sveta.cz chute-sveta.cz

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 50 min bez doby odležení těsta

80 min (30 min příprava + 50 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Suroviny pro 1 kus

koláčová forma o průměru 22 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 983 kJ /
2 386 kcal
Bílkoviny31,35 g
Tuky131,56 g
Vláknina16,00 g
Cholesterol 365 mg
Sodík 1,05 g
Sůl2,50 g
Sacharidy261,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme těsto. V míse smícháme mouku, cukr a sůl. Přidáme na kostičky nakrájené máslo. Máslo zapracujeme do těsta (bude z něho hrubá krupice). Přidáme vodu a těsto vypracujeme dohladka na vále. Krok 2: Zabalíme do fólie nebo vložíme do igelitového sáčku a vložíme do lednice na minimálně 2 hodiny (nebo přes noc) odležet. Těsto můžeme také dát zamrazit (maximálně na 2 měsíce). Krok 3: Připravíme náplň. Broskve nakrájíme na plátky. Ve větší míse smícháme mouku, skořici a sůl. Přidáme nakrájené broskve a vanilkový extrakt. Lehce promícháme. Krok 4: Troubu předehřejeme na 200 °C. Koláčovou formu lehce vymažeme máslem. Krok 5: Z dvou třetin odleželého těsta vyválíme kruh, kterým vyložíme koláčovou formu. Přebytečné části odřízneme nebo srolujeme dovnitř. Krok 6: Na těsto vložíme připravenou náplň. Urovnáme ji a dáme na ni na kostičky nakrájené máslo. Krok 7: Ze zbylé třetiny těsta (a zbylých odřezků těsta) vyválíme kruh, který položíme na ovoce. Přesahující části srolujeme nebo zastrkáme do formy, případně odřízneme. Krok 8: Do těsta uděláme nožem pár zářezů a potřeme rozšlehaným žloutkem s vodou. Posypeme 2 lžicemi krystalového cukru. Krok 9: Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 45 - 50 minut. Jakmile začne vrchní část koláče tmavnout, přikryjeme ho alobalem nebo na ní položíme kus pečicího papíru. Krok 10: Podáváme jen tak nebo ozdobené šlehačkou a karamelovým sirupem či vanilkovou zmrzlinou.

TIP: Jak upéct linecký mřížkový koláč

Zveřejněno 5. 9. 2015

Poznámka autorky chute-sveta.cz

Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvový koláč se skořicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P8n2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvový koláč se skořicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P8n2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
broskvový koláč, recept na koláč s broskvemi, broskvový koláč z bananem, broskvovy recepty

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr krupice, sůl, voda, broskve, mouka hladká, skořice mletá, sůl, extrakt vanilkový, máslo, žloutek, voda, cukr krystal

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu