Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččina podmáslanka

Ach ty recepty našich babiček ! S každým z nich na nás dýchne vzpomínka na dětství a milované babičky. Polévka, kterou babička postavila na stůl pro hladového vnoučka. Z pár surovin, rychle připravená a přitom chuťově prostě geniální.

Hodnocení receptu je 5,0 (98×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

6. 4. 2009 20:28

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 022 kJ / 722 kcal
Bílkoviny52,40 g
Tuky28,16 g
Vláknina4,68 g
Cholesterol 339 mg
Sodík 965 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy63,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Podmáslanku zbožňuji od útlého mládí, kdy mi ji vařívala babička. Dělával jsem ji i z domácího mléka, které jsem nechal s kouskem chlebové střídky zkysnout. Polévku jsem dnes servíroval na talíři, z kterého ji babička jídávala.

Kopr používám mražený. Omytý a okapaný kopr otrhám a natlačím do skleničky s obsahem cca 2 dl. Dám zamrazit. Před použitím zmrazený kopr vidličkou ve sklínce zamíchám (samozřejmě množství, které budu potřebovat), kopr se uvolní a současně i poláme, a můžu ho ze skleničky vysypat. Zbytek zavíčkuji a dám zpět do mrazáku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Paprika Paprika

7. 4. 2009 07:52

Tak to bych moc ráda ochutnala. Bohužel to asi vařit nebudu, protože manžel nesnáší kopr, ani jeho vůni (a já ho tak miluju). Takže leda až nebude doma.;-)

Marta Marta

7. 4. 2009 02:36

moc pěkné svěží fotky :yes:, polévku z podmáslí jsem ještě nejedla, nejvyšší čas jí vyzkoušet. Jendo, dík za bezvadný recept ;-):yes:

Jikotka Jikotka

6. 4. 2009 23:11

Spagetko,já taky libeček miluju,sice nejsem závislá,ale mám ho v zásobě ještě sušený a teď jsem na zahradě objevila že už vylezl,tak mám radost velikou :-D:-D:-D.No a polévky tohodle typu mám nejraději :yes::yes::yes:

dadicek

6. 4. 2009 22:08

Eli, tím jsem si jistý.;-):-*:-)):yes:

dadicek

6. 4. 2009 22:04

Podmaslanku jsem vyzkoušel, je skvělá a osvěžující.:-p Posílám plusíka.:-!:yes:

Eliza Eliza

6. 4. 2009 22:02

Jendo, doufám, že ta naše "výměna receptů" dopadne dobře podle očekávání...:-D:-*:-D

Jenda1 Jenda1

6. 4. 2009 21:58

Eliz, vždyť tys mne inspirovala svým receptem http://www.toprecepty.cz/recept/4468-stavnate-kure....;-):-) Určitě na něj dojde, až opadne velikonoční frmol.:-O

Eliza Eliza

6. 4. 2009 21:42

Tak tahle podmaslanka musí být dokonalá!! :-p
Musím ji uvařit nejen pro sebe, ale hlavně pro mého tátu - čím je starší, tím víc vzpomíná na jídla od své babičky. Miluje jakoukoli "kyselku", zbožňuje kopr... Zkrátka - Jendo, díky, Tvůj recept se mnou pojede na chalupu, tam ho zrealizuju, předložím tatínkovi a ozvu se po Velikonocích. My si s tátou dozajista pošmáknem a ostatní se rádi přidají :-)).

spagetka spagetka

6. 4. 2009 21:36

Ze mne si manžel dělá legraci, že jsem schopná si dát libeček i na ovocné knedlíky :-8 a že mě nezajímá, jestli máme třeba cibuli nebo česnek, ale především musí být zabezpečen přísun libečku (ten dávám i do tvarohovopažitkové pomazánky) - jsem na něm závislá :-8;-):-p:yes::yes: a taky jsem donutila libeček, aby mi rostl v květináči aspoň trochu i v zimě ;-)

Bibinka Bibinka

6. 4. 2009 21:27

Jendo,takové polévky jsou nejvděčnější,nejlepší a dělali se od pradávna. Ten kopr zamražuji jako ty, jen trošku pokrájený a vždy vyndám kousek. Je to bezvadný mít ho stále po ruce.;-):-)Polévku znám osobně, tak ti letíííí bodík:yes:

Jenda1 Jenda1

6. 4. 2009 21:08

Špagetko, už se těším, až si na zahrádce utrhnu první snítku libečku.:-p O použití libečku by se snad dala napsat celá kuchařka. Děkuji za bodík.:-8:-))

dadicek

6. 4. 2009 21:02

Špagetko, libeček, to je věc. Tahám ho na zahrádce očima, nedovedu si bez něj představit vaření. :-)):-p

spagetka spagetka

6. 4. 2009 20:54

Jendo - super, jednak ty jsi z N.J. já z Jizerek a tuhle polívku mi babička vždycky vařila :-*:-*, jen ještě do ní dávala libeček - bez něj se u nás snad žádná polívka neobešla.Kapka octíku se tam hodí;-) Také používám zmražený kopr, prakticky nezabere místo a je neustále po ruce. Jako vždy :yes::yes::yes::-p a bodík

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: polévka z podmáslí koprová polévka od babičky jak zamrazit kopr podmáslová polévka babicciny recepty kyselka polévka jelení jazyk houba recept polívka z podmáslí polévka kyselka kyselka recept recepty z masa které jsou u nás už zapomenutý jak zmrazit kopr libeček použití jelení jazyk houba polévka z kefíru koprová polévka z podmáslí jelení jazyk houba recepty recepty koprová polévka od babičky podmáslová polévka s koprem polívka kyselka

Suroviny: podmáslí, brambory typ a, česnek, kopr, kmín celý, koření nové koření, pepř celý, bobkový list, sůl, mouka hladká, vejce, máslo

TopRecepty.cz

Babiččina podmáslanka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k57N