Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dopékané řízky

Řízky pokaždé jinak a vždycky jsou vynikající a všichni je milujeme! Tenhle způsob přípravy navíc značně šetří čas u sporáku. Řízky dopékané v troubě jsou křehké, měkké a šťavnaté. Zkuste ochutnat!

Hodnocení receptu je 4,7 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 90 min

110 min (20 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 623 kJ /
866 kcal
Bílkoviny99,50 g
Tuky52,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 270 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na silnější plátky, naklepávat není třeba. Krok 2: Osolíme, obalíme v trojbalu a rychle osmahneme v tuku na pánvi. Jen tak, aby se dobře usmažil obal dozlatova, dokřupava. Krok 3: Takto připravené řízky naskládáme do lehce tukem vymazané zapékací mísy jako listy knihy, za sebou nastojato, jeden za druhým. Krok 4: Poklademe několika plátky másla, zakryjeme (třeba kusem alobalu) a dáme péct na 160 °C na
1-2 hodiny (podle druhu použitého masa). Řízky jsou šťavnaté a velice měkké.

TIP: Oblíbené recepty na řízky

Zveřejněno 21. 9. 2015

Poznámka autorky cathleen

Takhle dělám řízky tehdy, když jich mám smažit větší množství. U hotových sice částečně obal ztratí svou křupavost, ale dohoní to pak chutí a měkkostí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dopékané řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/njxW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dopékané řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/njxW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Marie Svarcova: ano. Jsou "jak máslo" měkounké, viď? :-8

:-)<3:yes::yes: tak dělala řízky moje mamka a já když nás bylo doma 10 a dnes jen při oslavách apod., nikdy nezklamaly :-K

Jsou vynikající, také je takhle dělám.:-K:-K:-K

cathleen: Řízky dělám podobně, dávám je do trouby do kastrolu na pařák cikcak na sebe, na každý dám hned malinký kousek másla - asi lžičku, (naspod kastrolu mám pak nakonec dobré máslo ochucené vůní a chutí řízků na polití přílohy). Řízky ale klidně naklepávám, smažím jako vždy, ale "dodělané" z trouby jsou prostě super, hlavně vepřové. Troubu zapínám jen na 110-120 st. C a nechávám je tam max. hodinu. Je moc důležité, aby byly zaklopené dobrou poklicí, jinak by se vysušily a žádná hitparáda by se nekonala. ;-) Tenhle způsob mi před mnoha lety poradila naše zdravotní sestřička ze střediska, že prý to tak dělají farské kuchařky. :-8 Ale to je už víc než třicet let, ani nevím kolik. :-8:-D Tak to je můj způsob. Moc zdravím! :-K:-K:-K

mika59: je moc pekna, recept s ni vypada lip :-*

cathleen: Jé dala jsi ji jako hlavní ;-) To mně hodně potěšilo..děkuji moc :-K:-K

mika59: dekuji, je nadherna! :-K

Ivo dnes jsem řízky dopékala, měla jsem silnější plátky tak jsem to chtěla pojistit. Jsou jako dort, přidala jsem fotku jestli nevadí. Díky za recept..:-K:-K Jo a pekla jsem něco přes hodinu na 120 st.

Zítra to zkusím s králíkem. Jinak smažím řízky běžně v troubě.:-):-D

Já dělám podobně. Taky osmažím do "barvy", vyskládám na plech s pečícím papírem (hodně tuku na něm zůstane), ale teplotu dávám každopádně pod sto stupňů. Nad sto stupňů se vaří voda a tak by šťáva z masa vlastně vyvřela. Když je to tak na 90 stupňů, klidně může být v troubě i dvě hoďky. A fakt jsou měkounké a šťavnaté.

jsou vyborné dělám je už dlouho.dobrou chut.

Nezmínila jsem - recept mám od kamarádky (trochu ho upravím). Peče na 170°C, mně se to zdálo až moc, pekla jsem na trochu nižší teplotu. Ne celé dvě hodiny (jak mi radila), zato i s vyhřátím trouby - řízky vkládám do studené.
Byly to silné řízky z vepřové kýty (nikoli kuřecího :-p ), naskládané těsně u sebe jako špalek masa. Právě proto se, myslím, pečou na delší dobu, než řízky volně ložené na plechu vedle sebe.

"...a dáme péct na 160-170°C na dvě hodiny.":-O
Krrrtkovy voči...:-D

Prpcek:
Půl dne si říkám, že jde o překlep, a že bude opraven.
Asi nebude;-)
V rcp je uvedeno "maso na řízky"
No, ono je maso a MASO:-) Jinak se dělá kuřecina, jinak vepřovina, tady to vypadá na volovinu:-D Ale nevím, nevím..., ani řízky po židovsku hodiny v troubě nesuším.
Na obrázku to vyhlíží jako smažená kuřecí prsa (tomu by nasvědčovalo i to nenaklepávání v rcp uvedené)..., která jsou měkká cobydup:yes: Ale třeba jim další hodinové pečení už neuškodí, co my víme, když to nezkusíme, že?;-)

Prpcek: samo, tady si tykáme všichni;-)
A nemyl se, počet hvězdiček není vždy znamením kvalitního receptu.

Tématické fráze:
řízky dopékané v troubě, dopékání řízků v troubě, aby byly řízky měkké, smazene řízky dopekane v troubě, rizek dopekany v troube, vepřové řízky dopekane v troube, řízky na plechu, jak smazit rizky aby byly mekke, řízky z plechu, dopekany rizek, smažený řízek dopékaný v troubě, dopékání řízků v v troubě, smažené vepřové řízky dopékané v troubě, měkký řízek, řízky na plech, kuřecí řízky dopékané v troubě, rizek po zidovsku, dopekane rizky v troube, řízky v troubě, co dělat aby byly řízky hned měkké

Suroviny:
krkovice vepřová, sůl, vejce, mouka hladká, strouhanka, sádlo, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu