Velikonoční nádivka (hlavička) - klasika z jizerskokrkonošské oblasti
Tradiční velikonoční nádivka by měla být podle tradic prvním jídlem po čtyřicetidenním půstu, proto má být vydatná a sytá. Několik druhů masa nakrájeného na kostičky, vajíčka a čerstvé bylinky, to vše najdeme v této nádivce.
Suroviny pro 10 porcí
10porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 445 kJ / 3 931 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 275,18 g |
| Tuky | 162,56 g |
| Vláknina | 25,00 g |
| Cholesterol | 2,05 g |
| Sodík | 7,12 g |
| Sůl | 16,73 g |
| Sacharidy | 329,20 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční nádivka (hlavička) - klasika z jizerskokrkonošské oblasti
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q1O0
Moje poznámka
Velikonoční nádivka (hlavička) - klasika z jizerskokrkonošské oblasti
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q1O0
Nejnovější recepty
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 3 hodinami
Likérové kávy
Přidáno před 8 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 9 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 10 hodinami
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno před 19 hodinami
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ořechovo-jablečný koláč II
jliv22 před 28 minutami
Hrníčková bábovka
karolinanenickova10 před 46 minutami
Výborné lasagne
Ketynna před 2 hodinami
Uzený bůček pečený s brambory v jednom pekáčku
Jan Nemec před 2 hodinami
Květáková polévka
tomstny před 2 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Wanilor před 2 hodinami
Polévka s rýží a hráškem
Kajkajak před 3 hodinami
Salát z hlávkového zelí a mrkve
szelko před 3 hodinami
Nejlepší langoše
LUCAH před 5 hodinami
Tématické fráze:
velikonoční nádivka bez masa,
velikonoční nádivka s kopřivami,
recept na velikonocni nadivku,
velikonoční nádivka recept,
velikonoční nádivka,
velikonoční nádivka-hlavička,
velikonoční nádivka s kopřivama,
recept velikonoční nádivka,
nádivka s kopřivama,
velikonočníhlavička,
velikonočn nádivka,
velikonocni nadivka s kvasnicemi,
kynuta velikonocni nadivka,
klasická velikonoční nádivka,
velikonoční nádivka kynutá,
sváteční nádivka,
klasická nádivka,
kuzleci maso recepty,
velikonocni hlavicka-recept,
kůzlečí maso
Suroviny:
plecko vepřové,
bůček uzený,
maso kuřecí,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
tymián,
rozmarýn,
rohlík,
sůl,
pepř mletý,
ořech muškátový,
vejce,
pažitka,
petrželka,
libeček,
kopřivy,
česnek,
houby,
máslo,
strouhanka
Komentáře (42)
A taky bych řekla,že je to krajem na jakou jsou lidi zvyklí
Máš dvě možnosti - na pomalý přes noc těch 8 hodin, na rychlý stačí 4-5 hodin,osbně radši dělám přes noc
A jestli nevyhrajete, nevěděj, jak má chutnat a vypadat správná hlavička/nádivka
Priznam se, ze takto samostatnou nadivku jsem ještě snad nedělala, nadivala jsem jen kure jednoduchou nadivkou z rohliku, vajec a kopriv. A i to je vynikajici
Jinak nejlepší ale je vařit to v Pomalém hrnci
Dekuji.
konec dobrý, všechno dobré
Ladi, děkuji ti za recept
právem jsi s tímto receptem excelovala na soutěži