Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční nádivka (hlavička) - klasika z jizerskokrkonošské oblasti

Tradiční velikonoční nádivka by měla být podle tradic prvním jídlem po čtyřicetidenním půstu, proto má být vydatná a sytá. Několik druhů masa nakrájeného na kostičky, vajíčka a čerstvé bylinky, to vše najdeme v této nádivce.

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 165 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 120 min

165 min (45 min příprava + 120 min tepelná úprava)

8. 4. 2009 22:11

Suroviny pro 10 porcí

10 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 445 kJ / 3 931 kcal
Bílkoviny275,18 g
Tuky162,56 g
Vláknina25,00 g
Cholesterol 2,05 g
Sodík 7,12 g
Sůl16,73 g
Sacharidy329,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Kuřecí maso lze nahradit nebo obměnit nebo doplnit jehněčím, kůzlečím, krůtím, telecím – prostě jemnějším druhem masa. Zbylý vývar použijeme jako základ nějaké omáčky nebo polévky, nebo zamrazíme, je škoda ho vylévat.

Kopřivy lze vynechat, i když tam patří, ale určitě nedávat sušené, raději žádné, pokud nemáte čerstvé, lze nahradit pažitkou.

No a protože jsem toto vařila i v Praze s paní Veronikou Žilkovou, přidávám foto.

Tohle nesmí chybět na velikonočním stole a je to prostě skvělé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka spagetka

9. 4. 2009 22:24

No teda :-O:-O - já myslela, že ti je blbě a ty skotačíš v kuchyni :-D:-D - ale super a doufám, že bude chutnat ;-):-p:yes::yes: Jo a tys nevymazávala, ale dala pečící papír - taky to tak dělám ;-) Tu vodku si zasloužíš, ale ať ti není zle :-D:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

9. 4. 2009 22:21

Ladi, snad mne nezakatrupíš, už je to tady:-8 Láďa mi ty kopřivy dovezl z Petřvaldu, tak mám dnes fakt vařící a pečící den. Ještě je teplá, tak, pokud jsi ji dělala taky, dej tady kousek řezu, abysme se aspoň trochu podělily spolu o tu dobrůtku!;-) A už dost, dneska, jdu si dát vodku a kálím na vaření:-D:-))

spagetka spagetka

8. 4. 2009 23:50

Jiřinko - právě proto to píšu o těch kopřivách :-(( - takže radši vynechat když nejsou stopro....atd..:-/V tomto případě by to asi babička nepochopila,že prostě máme tak špinavé prostředí, že ani ty kopřivy tam radši nedáme ....:-/

Jikotka Jikotka

8. 4. 2009 23:22

Já se tak těším na nádivku :-!,už si vybírám místa kam půjdu pro kopřivy,je jich málo,protože všude pobíhají psi a kočky a já musím mít jistotu,že nejsou pokropené od nikoho :-(:-(.Koukala jsem i na zahradě a i tam běhá kočka :-!:-!:-!:-D.Dělám nádivku většinou z uzeného masa,ale dám co je doma :-D:-D:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 4. 2009 22:33

No, teda spagi, ty ses rozjela! :-)):-D:yes: Tak doufám, že foto bude a od tebe!;-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: velikonoční nádivka bez masa velikonoční nádivka s kopřivami recept na velikonocni nadivku velikonoční nádivka recept velikonoční nádivka velikonoční nádivka-hlavička velikonoční nádivka s kopřivama recept velikonoční nádivka nádivka s kopřivama velikonočníhlavička velikonočn nádivka velikonocni nadivka s kvasnicemi kynuta velikonocni nadivka klasická velikonoční nádivka velikonoční nádivka kynutá sváteční nádivka klasická nádivka kuzleci maso recepty velikonocni hlavicka-recept kůzlečí maso

Suroviny: plecko vepřové, bůček uzený, maso kuřecí, pepř, koření nové koření, bobkový list, tymián, rozmarýn, rohlík, sůl, pepř mletý, ořech muškátový, vejce, pažitka, petrželka, libeček, kopřivy, česnek, houby, máslo, strouhanka

TopRecepty.cz

Velikonoční nádivka (hlavička) - klasika z jizerskokrkonošské oblasti

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q1O0