Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 110 kJ / 1 460 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 98,58 g |
| Tuky | 8,36 g |
| Vláknina | 81,38 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 24 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 194,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čočku uvaříme (já vařím i s mrkví, celerem a česnekem v košilce) do měkka (ale nerozvaříme). Na části tuku zpěníme část cibule krájené nadrobno a přidáme k ní cezenou čočku.
Krok 2: Ochutíme solí, pepřem, kdo chce tak třeným česnekem (já přidávám i na velké slze nastrouhanou kořenovou zeleninu, ale plnější chuti prospěje i kostečka vývaru).
Krok 3: Prohřejeme a na závěr přidáme víno a už nevaříme. Kdo může, tak dozdobí cibulí (na měsíčky nakrájenou) dozlatova na tuku udělanou.
Krok 4: Kdo chce, tak si k této příloze dá jako přílohu chleba. Kdo chce a může, tak se zalévá suchým bílým.
Zveřejněno 10. 11. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čočka na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mg6E
Moje poznámka
Čočka na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mg6E
Nejnovější recepty
Dýňové karbanátky
Přidáno před 4 hodinami
Bramborové těsto na knedlíky univerzální
Přidáno před 6 hodinami
Jablkovo-pudinkový koláč
Přidáno před 7 hodinami
Kakaová roláda s tvarohovým krémem a banánem
Přidáno před 10 hodinami
Slaný snídaňový koláč z tortilly
Přidáno před 13 hodinami
Jemná rybičková pomazánka
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduchá jablečná buchta
MarcelaH. před 59 minutami
Budapešťská pomazánka
Rennnie. před 1 hodinou
Dančí guláš s knedlíkem
GabiStef před 1 hodinou
Grilování zeleniny
babkalenka před 1 hodinou
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
Kajkajak před 2 hodinami
Rajčatový salát s majonézou
Kajkajak před 2 hodinami
Pórková polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Massa před 2 hodinami
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
Limek před 3 hodinami
Koláč z tvarohu s jablky
Cinderka před 4 hodinami
Tématické fráze:
čočka na víně,
čočka na na víně,
černá čočka na víně,
čočka na bílém víně,
jake vino k čočce,
cocka na červeném víně,
cocka s cervenym vinem,
víno k červené čočce,
čočka recept,
jako víno k čočce,
čočka vařená v červeném víně,
muze se cocka varit ve víně,
cocka vino,
čočka na víně recept,
vine cz,
viná čočka,
vino k cocce,
alkohol v jídle po uvaření,
čočka na bílém víně recept
Suroviny:
čočka,
cibule,
máslo,
česnek,
víno bílé,
pepř,
sůl,
cukr,
ocet
Komentáře (8)
Mě v odkazu pobavila formulace:
"Ale některé pokrmy, i když doutnají po dobu dvou hodin, můžou opustit asi jen 10% alkoholu."
Lenunka:
S vámi je sranda
Kdybych chtěl alkohol vypudit, tak bych jídlo povařil, že
http://topfaktamyty.cz/mytus-alkohol-se-pri-vareni...
http://www.sefkuchari.sk/index.php?a=encl&ciu=88
Jinak musím dodat, že k čočce jsem víno ještě nepřidávala, zkusím, proč ne.
Proč?
Zkuste uvařit jídlo podle receptu.
Odeberte porci.
Povařte jídlo jak píšete.
Porovnejte a dejte vědět zda jste poznali rozdíl, a pokud ano, tak co vám chutnalo víc. Docela by mě to zajímalo