Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené uzeniny s černým pivem

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

clupmi clupmi

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 146 kJ /
5 771 kcal
Bílkoviny270,17 g
Tuky372,34 g
Vláknina45,92 g
Cholesterol 1,12 g
Sodík 19,46 g
Sůl47,00 g
Sacharidy276,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Var. 1:

Kabanos rozdělíme na asi patnácticentimetrové díly, napůl rozkrojíme a vložíme do nich kolečka cibule. Zbytek cibule rozkrájíme na měsíčky, část dáme na dno zapékací mísy a zbytek posypeme nahoru. Salám gothaj rozdělíme na přibližné stejné dílky jako kabanos. Obojí uzeninou vyložíme zapékací mísu. Přidáme na kolečka nakrájenou čabajskou klobásu. Dále přidáme nakrájenou papriku, česnek a feferonku. Posolíme, popepříme a zalijeme cikánskou omáčkou, kečupem a černým pivem. Pečeme na asi 170 st.C 45 minut. Posledních 15 minut bez pokličky.



Var. 2:

Papriky omyjeme a zbavíme jadřinců, cibule oloupeme, žampióny zbavíme nožek a oloupeme je a česnek oloupeme. Potom papriky, cibule, žampióny, klobásu a česnek nakrájíme, párky rozkrojíme na poloviny. Do pekáče dáme na dno směs nakrájených surovin, které jsme nejprve prosolili, opepřili a promíchali. Na tento základ rozložíme poloviny párků a přidáme chilli, kečup, rajský protlak, cikánku a zalijeme pivem.

Dáme péci do trouby na 250 st.C. Pečeme asi jednu hodinu, až šťáva zhoustne, přitom v polovině pečení vše obrátíme a promícháme. Před koncem pečení sundáme víko pekáče, aby se vše orestovalo.

Zveřejněno 9. 3. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené uzeniny s černým pivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wwnM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené uzeniny s černým pivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wwnM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
kabanos na pivě, kabanos na pivu, kabanos na cernem pivu, recepty s černým pivem, recepty s černým pivem, pečený kabanos, krutí maso recepty, gothaj na černém pivu, buřty zapečené s kečupem a pivem, recepty s uzeninou, kabanus na na pivě, zapečené parky scibuli a pivem, recept na ketchup, zapékané klobásy s pivem, smes karbanatek a klobasa paprika pivo, recepty parky z cernym pivem, salám na na černém pivu, žampiony s kabanosem, godhaj na pivu, pecene burty s cikanskou omackou

Suroviny:
salám gothaj, kabanos, klobása čabajská, cibule, česnek, paprika čerstvá bílá, feferonka, omáčka cikánská, pivo černé, kečup sladký, sůl, pepř, párky, klobása, cibule, česnek, paprika čerstvá bílá, chilli paprika čerstvá, omáčka cikánská, pivo černé, kečup sladký, protlak rajčatový, žampióny, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu