Škvarky z mikrovlnky
Mikrovlnná trouba má mnohem větší využití, než je jen ohřev jídla. Ze syrového sádla v ní můžeme snadno připravit zlaté, voňavé a křupavé škvarky. Ty můžeme mlsat jen tak s chlebem, nebo z nich připravit škvarkové placky.
Suroviny pro 1 dávka
Škvarků je menší miska, sádla cca 0,4 l.
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 807 kJ / 4 495 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,00 g |
Tuky | 495,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 450 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sádlo omyjeme a nakrájíme na kostky o velikosti 1,5-2 cm. Vložíme do nejlépe porcelánové mísy nezdobené zlatem (musí být vhodná do mikrovlnné trouby), přilijeme lžíci vody a vaříme nejprve na středním stupni pod poklicí 2x4 minuty, v mezidobí je promícháme.
Krok 2: Když jsou kostky zcela ponořené do "šťávičky", kterou pustily, opět je promícháme, už nedáváme poklici a na druhý nejvyšší stupeň vaříme, dokud nezačnou svrchu růžovět.
Krok 3: Slijeme vyškvařené sádlo, promícháme, necháme trochu sádla po dně a na nejvyšší stupeň dovaříme do červena.
Krok 4: Přecedíme a vymačkáme z nich zbytek sádla. Bývá jich menší miska, jsou úžasně křupavé, nejsou nasáklé sádlem.
Zveřejněno 4. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Škvarky z mikrovlnky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0gEv
Moje poznámka
Škvarky z mikrovlnky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0gEv
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 10 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 11 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 20 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Valašské frgály
bodie před 6 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 7 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 8 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 9 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 9 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 9 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 10 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 10 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 10 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 10 hodinami
Tématické fráze:
skvarky v mikrovlnce,
škvaření sádla v mikrovlnce,
domácí škvarky z mikrovlnky,
sádlo z mikrovlnky,
sádlo v mikrovlnce,
škvaření sádla v troubě,
škvaření sádla v mikrovlnné troubě,
domaci sadlo z mikrovlnky,
vyškváření sádla,
škvařit sádlo v mikrovlnce,
skvarene sadlo v mikrovlnce,
škvarky recept,
sádlo škvařené v mikrovlnce,
vyškvaření sádla v mikrovlnce,
škvarky,
škvařené sádlo v mikrovlné troubě,
škvaření sádla v mikrovlné troubě,
škvaření sádla v tlakovém hrnci,
tlakový hrnec do mikrovlnky,
škvareni sadla v pomalém hrnci
Suroviny:
sádlo
Komentáře (10)
Prokázaná nebezpečí užívání mikrovlnek
Ja jsem ale take cetla ... a ne jen jeden clanek o tom, jak se pokrmy v mikrovlnce znehodnocuji. Likviduji se vitaminy atd.
Krom toho, původní autor si plete hodinky a holinky, které jak každý ví mají mnoho společného. Oboje se natahuje. No a on si plete vlny a ještě do toho zamotá radioaktivitu. A že se v rusku nesměly používat? Tam se toho nesmělo, třeba cestovat. Zřejmě i to je škodlivé.
Tak mne prosím omluvte, mikrovlnka už se zase těší naší přízni.
My ji až do přečtení používali taky.