Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 28 423 kJ / 6 793 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 206,69 g |
Tuky | 410,34 g |
Vláknina | 53,75 g |
Cholesterol | 1,07 g |
Sodík | 10,54 g |
Sůl | 25,79 g |
Sacharidy | 546,89 g |
Postup přípravy
Kmín zlehka orestujeme na 20 g másla spolu s cibulkou nakrájenou nadrobno, přilijeme trochu vody s cukrem a necháme zkaramelizovat. Přidáme nakrájené červené zelí, na jemno nastrouhanou bramboru, ocet, sůl a necháme pod pokličkou vařit na mírném plameni do změknutí.
Na pánvičce připravíme jíšku z másla a hladké mouky, tu následně přidáme do hrnce se zelím, necháme provařit. Nakonec vše případně dochutíme solí, cukrem, octem či máslem. Krok 6: Majonéza:
Vyšleháme žloutky a velmi pomalu za stálého míchání přiléváme olej až do zhoustnutí. Přidáme citronovou šťávu a rozetřený česnek. Nakonec ještě počkáme na hotovou omáčku kterou přidáme z masa, vyšleháme a pridáme sůl a pepř dle chuti. Krok 7: Maso :
Maso volíme podle chuti, nejlépe krkovičku.
Lze je upéci v troubě, ale já jsem ho připravoval na pánvičce. Maso si opepříme a osolíme. Na pánvičce zahřejeme sádlo nebo máslo, přidáme kmín a česnek. Přidáme maso pokrájené na plátky asi 2 cm silné (nenaklepáváme). Orestujeme do zlatavé barvy, následně zabalíme do alobalu asi na 10 minut, aby "došlo". Šťávu z pánvičky a z alobalu zredukujeme a přidáme ji do připravené majonézy. Krok 8: Podávání :
Před podáváním osmažíme na oleji kolečka cibule. Na sucho orestujeme kmín.
Housku rozkrojenou na půl orestujeme na másle. Na spodní část housky nandáme ledový salát, zelí, maso, majonézový dresink, kroužky cibule . Lze přidat i plátky jablka.
Horní část housky potřeme pasterizovaným bílkem a posypeme vločkovou mořskou solí (Maldon) , orestovaným kmínem a lístky rozmarýnu.
Zveřejněno 26. 4. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hamburger vepřo knedlo zelo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8NyW
Moje poznámka
Hamburger vepřo knedlo zelo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8NyW
Nejnovější recepty
Krémová polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí karí
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno před 14 hodinami
Indické kuřecí nudličky
Přidáno 15. 9. 2025 20:10:14
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno 15. 9. 2025 10:13:03
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno 15. 9. 2025 08:44:53
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenková buchta se švestkami
aladew před 24 minutami
Sypaný tvarohovo-jablečný koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 2 hodinami
Řecká musaka
misula29 před 3 hodinami
Jablečné koláče
macchinhtri030 před 6 hodinami
Treska na másle
Houmicek před 6 hodinami
"Gulášovka"z cukety
Jaruskaa před 8 hodinami
Polévka z červené čočky se slaninou a hruškou
kokronilla před 9 hodinami
Pečená rajčatová směs
Marfyk před 12 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Pitan 15. 9. 2025 20:19
Rychlý švestkový koláč
Macek13 15. 9. 2025 19:39
Tématické fráze:
vepřo knedlo zelo,
recept vepřový hamburger,
knedlo vepřo knedlo zelo,
vepřo knedlo zelo recept,
recepty vepřo knedlo zelo,
vepřo knedlo zelo recept rozmarýn,
hamburger s zelím,
vepřový hamburger recept,
hamburger se zelím,
knedlo vepřo zelo recept,
recepty knedlo vepřo zelo,
hamburger recept,
zelí do hamburgru,
vareni knedlo zelo vepro.cz
Suroviny:
mouka polohrubá,
sůl,
droždí,
mléko,
cukr,
rohlík,
máslo,
česnek,
zelí červené,
cibule,
ocet,
cukr,
brambory,
kmín celý,
mouka hladká,
sůl,
žloutek,
citron,
olej,
česnek,
pepř,
sůl,
maso vepřové,
kmín celý,
česnek,
máslo,
jablko,
cibule,
bílek,
rozmarýn,
sůl mořská,
kmín celý
Komentáře (7)
Magdalenko tady to mas. www.biokamo.cz/Pasterizovany-vajecny-bilek-250g-d1242.htm?tab=description
cukr - candida, ma ji 70% lidi, mozna jeste vic, jen o tom vsichni nevedi
zeli - varene nici jatra, ja bych musela pouzit syrove nebo kysane
mouka a mleko - silne zahlenuje
Je to jiste hodne mnamy a moc pekne vymakany receptik, takovy echt cesky
Davam 100 bodu za kreativitu!
15 sekundové varenie vajíčka ste vyskúšali? Aké je jeho následné použitie?
Vďaka.
No jo, protoze amici to berou tak, ze to je nejaky druh chleba, ten knedlik. Oni si mysli, ze je to asi upecene, protoze je to z mouky a tak to nazyvaji jako "bread" . Vsechno je u nich jednoduse bread ...bageta, rohliky, pletynky, bulky, tortila, bagels, vanocka, naan, brioche, chapatti, ciabatta, foccacia, croisant, atd. .....vsechno je proste bread a tim jsou zvykly si nahrnovat z talire na vidlicku jidlo, nebo na lzici , aby si neuspinili ruce. Australane povazuji knedlik za chleba take a jsou velmi prekvapeni, ze jim ty knedliky utopite v omacce ....no a co ted s tim, kdyz jsou tak mokre???