Malé housky nebo rohlíčky
Suroviny
Porce: Dle velikosti pečiva-až 30 ks
Nutriční hodnoty
Energie | 10 225 kJ / 2 444 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,10 g |
Tuky | 65,81 g |
Vláknina | 17,40 g |
Cholesterol | 427 mg |
Sodík | 5,02 g |
Sůl | 12,46 g |
Sacharidy | 382,13 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Velikost je na vás, já dělala 15 ks, ale jde až 30 (proto malé).
Tenhle recept jsem objevila v kuchařce z roku 1969. Samozřejmě byl určen na ruční zpracování těsta, ale já si půjčila pečku a zkusila to v ní a ani jsem nemusela nijak pohybovat s gramáží surovin.
Pečivo je moc dobré, lehce hutnější konzistence, jde krásně dělit (odlamovat), snad proto si tolik rozumí s guláškem.
Jedli jsem je i druhý den k snídani s máslem, sýrem /salámem / medem na co kdo měl chuť a taky tak byly dobré.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 8. 2022 14:32
zonoro: ja by som beztak nechala stáť na plechu nejakých dobrých 10 minút...pečivu to určite neublíži, bude ľahšie.
20. 8. 2022 14:29
magdalenka: takže né blbý dotaz, ale blbá čtenářka. Děkuji moc
20. 8. 2022 14:03
zonoro: Nie je to blbý dotaz, každý raz začínal. Mrkni na bod 3, je to tam napísané.
20. 8. 2022 11:52
Ahoj, můžu dotaz? Ohledně kynutého těsta si vůbec nejsem jistá. U ostatních (podobných) receptů se vždycky vytvarují housky/buchty/rohlíky..... a pak se nechávají na plechu "dokynout". Platí to prosím i zde, jen to není napsané? Nebo to není třeba?
Děkuji a omlouvám se za pravděpodobně hloupý dotaz
Děkuji a omlouvám se za pravděpodobně hloupý dotaz
19. 1. 2012 21:33
na kolik stupnu mám dát troubu?
8. 10. 2010 14:42
Mirka,dnes som piekla prvý raz v živote housky (teda keď nerátam ešte jeden pokus asi pred 10 rokmi) a myslím,že sa podarili,sú výborné,len každá je inak veľká a má iný tvar,viz.fotoChce to viac praxe+bod
18. 7. 2010 16:20
dobrý den, mohla by jste mi napsat na email postup při přípravě těsta ručně?.Děkuji tady je email AndreaVodak@seznam.cz. Děkuji
31. 5. 2010 07:58
Včera jsem houstičky zkoušela, už nejsou...mooooc dobréééé, dnes dělám znovu Dávám bodíka
27. 1. 2010 11:16
Miruš, potěším tě ještě jednou-budu je dělat často a zrovna se na ně dneska zase chystám
27. 1. 2010 11:09
Bibinkoty se ti tedy povedly.Hned bych si jednu nabídla.Děkuju za vyzkoušení pochvalu i fotečky.
23. 1. 2010 23:06
Mirko, chválím ti tento recept na houstičky, jsou výborné a moc jsem si pochutnala, taťulda už je nejedl, protože když se vrátil z cest tak se přejedl a pak už jen hekal...., ale záviděl mi je a říkal, to je krása. Dělala jsem větší a tak jako uzlíky. Bodík už jsem dala, tak ti přidám fotky.
20. 12. 2009 23:56
Simko.jitdíky za pěknou fotku.Merylasjako bulky jsem je ještě nezkoušela.Nezbylo u vás pár kousků?Klidně bych na noc trošku zhřešila.Máš je parádní.
20. 12. 2009 21:38
Miruš, dnes jsem pekla tvé housky, navíc jsem do těsta přidala jednu vařenou bramboru a proto jsem musela i malinko přidat mouky. Nemotala jsem je, ale použila jsem raznici na kaiserky. Nahoře jsou jen potřeny trochu herou, zbyla mi od jiného pečení. Nejsou malé, udělala jsem 10 kousků, takže jsou větší. Housky jsou moc dobré Přidávám + a foto
17. 12. 2009 22:47
dnes už receptík nebude, dnes dodávám fotky
17. 12. 2009 22:44
Jdi k Mirče, my jsme s Jitkou pokecaly po SZ a tak mě s fretčákem neodmítne...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 1 hodinou
Sýrový chléb
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 2 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Houbová polévka na paprice
Monyk uvařila před 30 minutami
Dršťková polévka z hlívy
Fitulka uvařil před 1 hodinou
Vepřový řízek naruby
katka.zaple uvařila před 1 hodinou
Brambory zapečené s uzeným masem a sýrem
sm57@seznam.cz uvařila před 1 hodinou
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 6 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 12 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 13 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 13 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Jak skladovat a zpracovat maliny? Pochutnáte si na nich i v zimě. V mrazničce vydrží až 8 měsíců
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům
Další recepty
Tématické fráze: pečení housek pečeme housky pečení housky malé houstičky pletení housek pečené housky pečení housek recept pleteni rohliku jak uplést rohlíky pletení pečiva domácí housky vyzkoušený recept na housky jak uplést rohlík housky pečení pečené rohlíčky recept na pečení housek jak péct housky housky bez kynuti recept pečení housek pečené houstičky
Suroviny: mléko, vejce, máslo, sůl, cukr, mouka polohrubá, droždí, bílek, kmín celý, sůl, mák,
Malé housky nebo rohlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Vmr5
28 názorů