Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 269 kJ / 542 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,43 g |
Tuky | 33,50 g |
Vláknina | 13,54 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 181 mg |
Sůl | 0,38 g |
Sacharidy | 28,66 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibule překrojíme podélně a pak napříč nakrájíme na měsíčky. V kastrolu rozehřejeme máslo a restujeme cibuli, aby zesklovatěla. Dáme na chvíli stranou, zakryjeme poklicí. Cibule sama dojde. Tu chvíli si určete, ale stačí 3 minuty.
Krok 2: Vrátíme zpět na vařič, přilijeme víno, promícháme a necháme vařit. Pokud máte k dispozici jen sušený tymián, přidáme ho teď. Osolíme a opepříme. Když se víno mírně vyvaří, zalijeme cibuli kuřecím vývarem a provaříme. Teď je chvilka na čerstvý tymián. Můžete přidat ještě trochu vody, pokud se polévka redukovala víc, než jste čekali. Teplotu zmírníme a vaříme ještě tak 4 až 5 minut. Dochutíme případně ještě solí a pepřem. Po odstavení můžeme zakrýt poklicí.
Krok 3: Plátky toastového chleba vykrojíme (libovolný tvar), osmahneme na oleji a ještě na pánvi je posypeme strouhaným sýrem, pánev zakryjeme a dáme stranou, toasty se sýrem samy dojdou.
Krok 4: Při podávání dáme do polévky na talíři toasty se sýrem, dozdobíme pažitkou.
Zveřejněno 12. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plná cibulačka po francouzsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m94E
Moje poznámka
Plná cibulačka po francouzsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m94E
Nejnovější recepty
Pohanka s jablky
Přidáno před 13 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 15 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 19 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 23 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí kečup
Baruska. před 13 minutami
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 4 hodinami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 11 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 11 hodinami
Krenex
dragomirac před 13 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 13 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 13 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 13 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 14 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 14 hodinami
Tématické fráze:
cibulacka,
fr. cibulacka,
fr cibulacka,
fr.cibulačka,
francouzska cibulacka,
uzená cibulačka,
cibulačka recept,
cibulacka z cervene cibule,
fr. gibulačka,
fr. polevka cibulačka recept,
fr.cibulacka s majoranlou,
fr cibulackaa,
cibulačka po francouzsku,
cibulačka s cervene cibule,
kolac zuzanin,
cibulacka postup
Suroviny:
cibule červená,
cibule,
víno bílé suché,
vývar kuřecí,
máslo,
tymián sušený,
tymián čerstvý,
olej,
sůl,
pepř,
pažitka,
voda,
chléb toustový,
sýr strouhaný
Komentáře (5)
V minulosti v restauracích často vydávali českou cibulačku za francouzskou klasiku