Jehněčí plátky s čínským zelím
Pomalu pečené jehněčí plátky jsou krásně jemné a provoněné bylinkami. V kombinaci s lehce opečenými listy čínského zelí tvoří ideální základ pro slavnostní oběd. Pro větší zasycení je můžete podávat s pečenými bramborami nebo jinou přílohou podle chuti.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 456 kJ / 587 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,67 g |
Tuky | 58,54 g |
Vláknina | 5,40 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 9 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 11,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Prelisovaný cesnak, soľ, olej a bazalku zmiešame a naložíme do tejto marinády mäso. Necháme aspoň 12 hod stáť v chlade (počas marinovania mäso raz prevrátime).
Krok 2: Potom mäso na teflonovej panvici z oboch strán opekáme. Preložíme ho do pekáčika, spolu s výpekom a prípadným zvyškom marinády. Zakryjeme a dáme do rúry na 180 °C piecť domäkka.
Krok 3: Do panvice po opekaní mäsa pridáme maslo, necháme v ňom rozvoňať prelisovaný cesnak (asi 1 minútu, miešame), pridáme listy čínskej kapusty a restujeme pár minút, len kým listy zavädnú.
Listy rozložíme na tanier, uložíme mäso a hneď podávame. Krok 4: Prílohu zvolíme podľa vlastnej chuti.
Listy rozložíme na tanier, uložíme mäso a hneď podávame. Krok 4: Prílohu zvolíme podľa vlastnej chuti.
Zveřejněno 23. 11. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí plátky s čínským zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8DPL
Moje poznámka
Jehněčí plátky s čínským zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8DPL
Nejnovější recepty
Cuketová pomazánka
Přidáno před 1 minutou
Mini vaflový špíz
Přidáno před 3 hodinami
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 11 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 13 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 16 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
trepka před 3 hodinami
Kuřecí játra na paprikách
Walina1301@gmail.com před 4 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 9 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 11 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 13 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 14 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 14 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 15 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 17 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 18 hodinami
Tématické fráze:
jehněčí plátky recept,
jehněčí plátky recepty,
jehněčí plátky,
recept s čínským se zelím,
jehněčí recepty,
jehněčí plátek,
jehněčí platek recepty,
jehněčí se zelím,
jehněčí recept,
jehněčí plátky,
jehněčí maso se zelím,
zapečená jehněcí plátky,
prirodni jehněčí plátky recepty s fotkou
Suroviny:
krk jehněčí,
česnek,
olej,
bazalka čerstvá,
sůl,
zelí čínské,
česnek,
máslo
Komentáře (7)
rozmarynaH: Ja si k tomu tiež nič nedávam, max ešte nejakú zeleninu, ale sú ľudia, ktorí si to bez nejakých zemiakov nevedia predstaviť.