Suroviny
Porce: cca 50 kousků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 786 kJ / 4 251 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,23 g |
Tuky | 43,21 g |
Vláknina | 19,60 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 203 mg |
Sůl | 0,64 g |
Sacharidy | 874,53 g |
Postup přípravy
Těsto vyválíme asi na 3 mm a vykrajujeme kytičky, které pokládáme na pečící papír.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 12 minut. Krok 2: Ve šlehači ušleháme citronovou šťávu s cukrem a horkou vodou do pěny.
Upečené kytičky slepujeme marmeládou, z jedné strany namáčíme do citronové polevy a posypeme cukrářským zdobením
Zveřejněno 25. 11. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perníčkové kytičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MnDA
Moje poznámka
Perníčkové kytičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MnDA
Nejnovější recepty
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Líné koláče
Přidáno před 8 hodinami
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno před 21 hodinami
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno před 22 hodinami
Zapečené plátky patizonu
Přidáno před 22 hodinami
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Marinovaná křidélka z horkovzdušné fritézy
lucie.jechova před 11 minutami
Jablková pomazánka
Merylas před 26 minutami
Dvacetiminutový švestkový koláč
Romana20 před 30 minutami
Kynutý koláč se švestkami a mákem podle Češky z Česka
veronika_straka před 31 minutami
Uzená žebra - prostě jen uvařená
Kajkajak před 33 minutami
Květáková polévka II
Kajkajak před 42 minutami
Pravý vepřový guláš
schierl před 47 minutami
Pomazánka s restovaným pórkem, šunkou a Hermelínem
schierl před 48 minutami
Jablkový závin z listového těsta
Iliis před 1 hodinou
Broskvový kompot
Sbotka před 2 hodinami
Tématické fráze:
zdobení pernicku kytička,
pernikove kyticky,
koření kytička,
perníčková nápln,
jana kytička,
kytičky z medu,
příprava polevy na kytičky
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
med,
tuk hera,
vejce,
skořice,
koření do perníku,
prášek do pečiva,
marmeláda rybízová,
cukr moučkový,
voda,
šťáva citronová,
zdobení cukrářské
Komentáře (23)