Podzimní maso z lorny
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 619 kJ / 148 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,20 g |
Tuky | 0,77 g |
Vláknina | 15,58 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 154 mg |
Sůl | 0,35 g |
Sacharidy | 26,25 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Hungária (Rojík) má toto složení: sůl, paprikové floky, hořčice, cibule, paprika, koriandr, pepř, saturejka, oregáno
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 12. 2016 21:49
Zdravím.Ty fotografie, hned mám chuť. Myslím, že toto nemá chybu. Milan P.
2. 12. 2016 20:39
Cathleen prosím, nedělej chutě se zimou na krku
1. 12. 2016 15:25
Jirka: Tvůj manžel je velmi šikovný
1. 12. 2016 15:22
Jirka: ....a chutná celé rodině, že?
Ještě, že máš tak šikovného muže, jinak lornu nemáš
Ještě, že máš tak šikovného muže, jinak lornu nemáš
1. 12. 2016 15:11
Také se přidám.Kdyz jsem se doma o lorne zmínila,prvni manželova slova byla
-ale nemusíme to mít hned doma,ze jo?
Když jsme na návštěvě u Ivy maso ochutnali sám nám lornu udělal .
-ale nemusíme to mít hned doma,ze jo?
Když jsme na návštěvě u Ivy maso ochutnali sám nám lornu udělal .
1. 12. 2016 13:20
Dušan: ano, Dušane - a nejen díra, je to komínek ve dně, takže se tamtudy do lorny při pečení nebo dušení dostává kouř z ohně a hotové jídlo je jím navoněné.
Přidám vám odkaz na jinou fotku, zaklopenou lornu nad ohněm https://www.toprecepty.cz/fotky/recepty/0079/trojb... - jsou to vlastně dva klasické pekáče (nebo pekáč a vrch, chcete-li), ten spodní má uprostřed díru s komínkem.
Na mně neznámou lornu mě kdysi upozornila kamarádka zizala, má tady taky recepty z lorny. Tahle smaltovaná se u nás už sehnat nedá, ale lidé si ji nechávají udělat z potravinářského nerezu.
Zatím úplně každý, kdo maso z lorny ochutnal, žasnul, jak výborné a voňavé to je - a že těch lidí nebylo málo!
Přidám vám odkaz na jinou fotku, zaklopenou lornu nad ohněm https://www.toprecepty.cz/fotky/recepty/0079/trojb... - jsou to vlastně dva klasické pekáče (nebo pekáč a vrch, chcete-li), ten spodní má uprostřed díru s komínkem.
Na mně neznámou lornu mě kdysi upozornila kamarádka zizala, má tady taky recepty z lorny. Tahle smaltovaná se u nás už sehnat nedá, ale lidé si ji nechávají udělat z potravinářského nerezu.
Zatím úplně každý, kdo maso z lorny ochutnal, žasnul, jak výborné a voňavé to je - a že těch lidí nebylo málo!
1. 12. 2016 12:39
Prosím, čo je lorna, ako vidím na jednom obrázku je to nejaký pekáč s dierou uprostred?
Ďakujem
Ďakujem
1. 12. 2016 10:52
Super
30. 11. 2016 18:24
Hezky jste si podzim zpříjemnili
30. 11. 2016 17:54
MňamNěkdy mě až mrzí,že nebydlíme v domečku...
30. 11. 2016 12:35
cathleen:
30. 11. 2016 12:17
Už aby bylo jaro, maso na ohni má nezaměnitelnou vůni a chuť
30. 11. 2016 11:59
Simona Skolakova: Simčo, maso z lorny je úžasné, rozsýpací, navoněné kouřem a kořením. I manžel uznává, že pořídit si lornu byl prima nápad - já ji vůbec neznala, to až zizala mi o ní řekla a díky ní máme teď z grilu i tyhle dobroty
30. 11. 2016 11:56
Ivo hned jsem si říkala,že to bude receptík od tebekrásné masíčko,hned bych si kousek dala mňam
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 17 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 18 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 19 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 21 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Kikaa uvařila před 5 hodinami
Hrníčková bábovka
Ester71 uvařil před 6 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Sujan uvařila před 10 hodinami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
Romana20 uvařila před 10 hodinami
Banánová bábovka
chiipss uvařila před 10 hodinami
Krůta na divoko
Chumelice uvařila před 11 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
MartinaR uvařila před 11 hodinami
Jemné noky
Zizalinka uvařil před 12 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Holka u plotny radí: Tuniské slané koblížky fricassé plněné tuňákem, vajíčkem a zeleninou si zamilujete na první ochutnání
Ceny občerstvení na MS v hokeji v Praze: Pivo za 110 Kč, hranolky za 80 Kč a 70 Kč „vysolíte“ za vodu v „petce“
Další recepty
Tématické fráze: lorna na maso maso v lorně lorna na grilování maso na lorně maso z lorny maso v lorně recept lorna recepty maso v lorně na ohni recept na lornu pečení v lorně recepty na lornu lorna recept lorna na pečení maso na lorně recept maso do lorny maso v lodně recepty do lorny recept na maso v lorně pečení masa v lorně lorny
Suroviny: bůček bez kosti, krkovice vepřová, celer, mrkev, cibule, olej, rajče, koření hungaria, sůl
Podzimní maso z lorny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QrWl
14 názorů