Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podzimní maso z lorny

Hodnocení receptu je 4,9 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie619 kJ /
148 kcal
Bílkoviny4,20 g
Tuky0,77 g
Vláknina15,58 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 154 mg
Sůl0,35 g
Sacharidy26,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na větší kousky, posolíme, posypeme kořením, promícháme a uložíme zatím do lednice. Krok 2: Na oleji osmažíme hrubě strouhaný celer, mrkve a krájenou cibuli a vše urovnáme na dno lorny. Krok 3: Na zeleninu rozložíme maso, pak obsah plechovky rajčat, podlijeme vodou a dáme grilovat na oheň. V průběhu grilování hlídáme tekutinu pod masem, doléváme podle potřeby. Krok 4: Hotové maso podáváme s chlebem.

Zveřejněno 30. 11. 2016

Poznámka autorky cathleen

Hungária (Rojík) má toto složení: sůl, paprikové floky, hořčice, cibule, paprika, koriandr, pepř, saturejka, oregáno

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podzimní maso z lorny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QrWl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podzimní maso z lorny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QrWl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Zdravím.Ty fotografie, hned mám chuť. Myslím, že toto nemá chybu. Milan P.

Cathleen prosím, nedělej chutě se zimou na krku:-D:yes:

Také se přidám.Kdyz jsem se doma o lorne zmínila,prvni manželova slova byla
-ale nemusíme to mít hned doma,ze jo?
Když jsme na návštěvě u Ivy maso ochutnali sám nám lornu udělal .

Jirka: ....a chutná celé rodině, že?<3
Ještě, že máš tak šikovného muže, jinak lornu nemáš:yes::yes:

Jirka: Tvůj manžel je velmi šikovný :yes::yes:

Prosím, čo je lorna, ako vidím na jednom obrázku je to nejaký pekáč s dierou uprostred?
Ďakujem

Dušan: ano, Dušane - a nejen díra, je to komínek ve dně, takže se tamtudy do lorny při pečení nebo dušení dostává kouř z ohně a hotové jídlo je jím navoněné.
Přidám vám odkaz na jinou fotku, zaklopenou lornu nad ohněm https://www.toprecepty.cz/fotky/recepty/0079/trojb... - jsou to vlastně dva klasické pekáče (nebo pekáč a vrch, chcete-li), ten spodní má uprostřed díru s komínkem.
Na mně neznámou lornu mě kdysi upozornila kamarádka zizala, má tady taky recepty z lorny. Tahle smaltovaná se u nás už sehnat nedá, ale lidé si ji nechávají udělat z potravinářského nerezu.

Zatím úplně každý, kdo maso z lorny ochutnal, žasnul, jak výborné a voňavé to je - a že těch lidí nebylo málo! :-D

Super :yes:

Hezky jste si podzim zpříjemnili ;-):-):yes:

Mňam:-8:-KNěkdy mě až mrzí,že nebydlíme v domečku...:-*

Už aby bylo jaro, maso na ohni má nezaměnitelnou vůni a chuť <3:yes:

Ivo hned jsem si říkala,že to bude receptík od tebe;-):yes:krásné masíčko,hned bych si kousek dala mňam<3:yes:

Simona Skolakova: Simčo, maso z lorny je úžasné, rozsýpací, navoněné kouřem a kořením. I manžel uznává, že pořídit si lornu byl prima nápad - já ji vůbec neznala, to až zizala mi o ní řekla a díky ní máme teď z grilu i tyhle dobroty<3

Tématické fráze:
lorna na maso, maso v lorně, lorna na grilování, maso na lorně, maso z lorny, maso v lorně recept, lorna recepty, maso v lorně na ohni, recept na lornu, pečení v lorně, recepty na lornu, lorna recept, lorna na pečení, maso na lorně recept, maso do lorny, maso v lodně, recepty do lorny, recept na maso v lorně, pečení masa v lorně, lorny

Suroviny:
bůček bez kosti, krkovice vepřová, celer, mrkev, cibule, olej, rajče, koření hungaria, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu