Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 581 kJ / 2 290 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 54,43 g |
| Tuky | 87,60 g |
| Vláknina | 12,00 g |
| Cholesterol | 638 mg |
| Sodík | 496 mg |
| Sůl | 1,21 g |
| Sacharidy | 314,94 g |
Postup přípravy
Nakonec přidáme změklé máslo a citronovou kůru, důkladně rukou na vále prohněteme tak, aby vzniklo pevné, hutné a nelepivé těsto, které necháme zakryté folií minimálně hodinu kynout - než zdvojnásobí objem. Krok 2: Vykynuté těsto na pracovní ploše rozválíme na sílu do půl centimetru (není potřeba podsypávat) a formičkou, velikou asi 5 cm, vykrajujeme kolečka. Tři vždy položíme na sebe tak, aby se do poloviny překrývala (jak je vidět na fotografii) a od horního smotáme. Pak v polovině překrojíme a řezem dolů dáme do tartaletkových formiček - do jedné se vejde 7 půlek svinutých koleček. Z uvedeného množství surovin jsem zaplnila čtyři formičky. Krok 3: Necháme přikryté opět vykynout (asi 20 minut), mezitím předehřejeme troubu na 170 st. Briošky potřeme mlékem a pečeme cca 15 minut dozlatova. Upečené pečivo důkladně pocukrujeme moučkovým cukrem (předtím můžeme potřít rozpuštěným máslem se lžící rumu nebo medu).
Zveřejněno 3. 12. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Růžičkové briošky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZEV6
Moje poznámka
Růžičkové briošky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZEV6
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 7 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 7 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 8 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 8 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 9 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 10 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 10 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 11 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 11 hodinami
Tématické fráze:
recept na briošky,
briošky,
briošky recept,
recept na briosku,
těsto na briošky,
brioský se suseneho drozdi,
bylinkove briosky,
briosky s tvarohem,
recepty z růžičkové,
top recepty recept na briošky,
recept na brioky,
brijoska,
recepty od helenky růžičkové,
recepty z růžičko,
kynuté těsto briošky na 12 kousku,
recept na brijosku
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
žloutek,
mléko,
cukr,
cukr vanilkový,
citron,
droždí sušené,
sůl,
mléko,
cukr moučkový
Komentáře (19)
Děkuji.