Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 581 kJ / 2 290 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 54,43 g |
Tuky | 87,60 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 638 mg |
Sodík | 496 mg |
Sůl | 1,21 g |
Sacharidy | 314,94 g |
Postup přípravy
Nakonec přidáme změklé máslo a citronovou kůru, důkladně rukou na vále prohněteme tak, aby vzniklo pevné, hutné a nelepivé těsto, které necháme zakryté folií minimálně hodinu kynout - než zdvojnásobí objem. Krok 2: Vykynuté těsto na pracovní ploše rozválíme na sílu do půl centimetru (není potřeba podsypávat) a formičkou, velikou asi 5 cm, vykrajujeme kolečka. Tři vždy položíme na sebe tak, aby se do poloviny překrývala (jak je vidět na fotografii) a od horního smotáme. Pak v polovině překrojíme a řezem dolů dáme do tartaletkových formiček - do jedné se vejde 7 půlek svinutých koleček. Z uvedeného množství surovin jsem zaplnila čtyři formičky. Krok 3: Necháme přikryté opět vykynout (asi 20 minut), mezitím předehřejeme troubu na 170 st. Briošky potřeme mlékem a pečeme cca 15 minut dozlatova. Upečené pečivo důkladně pocukrujeme moučkovým cukrem (předtím můžeme potřít rozpuštěným máslem se lžící rumu nebo medu).
Zveřejněno 3. 12. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Růžičkové briošky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZEV6
Moje poznámka
Růžičkové briošky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZEV6
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 16 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 21 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 2 hodinami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 8 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 8 hodinami
Krenex
dragomirac před 10 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 10 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 10 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 11 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 11 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 12 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 12 hodinami
Tématické fráze:
recept na briošky,
briošky,
briošky recept,
recept na briosku,
těsto na briošky,
brioský se suseneho drozdi,
bylinkove briosky,
briosky s tvarohem,
recepty z růžičkové,
top recepty recept na briošky,
recept na brioky,
brijoska,
recepty od helenky růžičkové,
recepty z růžičko,
kynuté těsto briošky na 12 kousku,
recept na brijosku
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
žloutek,
mléko,
cukr,
cukr vanilkový,
citron,
droždí sušené,
sůl,
mléko,
cukr moučkový
Komentáře (19)
Děkuji.