Mraky
Pokud milujete odpalované těsto, rozfoukněte ho po celém plechu a upečte si dobrotu s názvem mraky. Recept byl hitem v 90. letech, ale nadýchané řezy s lehkým máslovým krémem budou stále ideální volbou pro líná víkendová odpoledne.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Energie | 18 327 kJ / 4 380 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,14 g |
Tuky | 267,58 g |
Vláknina | 8,10 g |
Cholesterol | 1,72 g |
Sodík | 923 mg |
Sůl | 2,06 g |
Sacharidy | 385,81 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Nevím, jestli tady tento recept je, možná pod jiným názvem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 3. 2017 13:40
Olga Cermakova: má - alespoň já to tak dělám
21. 3. 2017 13:09
Nemá se plech nebo placka pocákat vodou??Než se dá péct?Kdysi mi to někdo poradil aby se tam nadělali ty hrboly,nebo radší mraky.
12. 8. 2016 13:31
Mraky dělám léta a rodinná oslava se bez nich neobejde. Dávám 100% tuk a nebo klidně Heru (ze sádla jsem nezkoušela, ale zkusím). Do krému dávám více kaše z mouky, aby bylo víc krému. Cukru jen 7 dkg. Mraky postříkám rozpuštěnou čokoládou. Vždy je veliký úspěch! Moc dobrý dezert a je ho hodně i pro více gratulantů.
17. 4. 2016 16:19
Jana: Janičko v té době jsem začínala na pc a lomítka,která jsem udělala se prostě nezobrazila ,děkuji za upozornění je to napraveno
17. 4. 2016 12:54
Vážně špatně vidím jen já??Opravdu jste dělali tento recept z 14litrů vody a 12litrů mléka je to už druhý recept .co je nečím opravdu zvláštní a nebyla by to jediná připomínka ...opravdu mi nevadí taková maličkost,že si každý pomaže ,pokape nebo dochutí podle svého ...oblečení taky nenosíte jednotný.
25. 6. 2014 21:49
10dkg cukru
25. 6. 2014 19:48
Dobrý večer,kolik toho cukru do náplně-je to nějaký divný....
27. 10. 2012 16:06
Peču často, dávám na krém ještě ušlehanou šlehačku a polévám karamelovou polevou, jsou to jakoby větrníky na celý plech
5. 2. 2012 18:22
Mraky miluju, ale čokoláda nahoru podle mě nepatří...
Pupino: Tak tak, jen pocukrovat, a není nic lepšího
Pupino: Tak tak, jen pocukrovat, a není nic lepšího
4. 2. 2012 09:59
Tento recept také dělám ,mám ho od tety, je vynikající , dávám bodík
8. 7. 2010 19:15
Ano může se takhle udělat,nechte si chutnat
8. 7. 2010 07:15
Je možné udělat si placky třeba den dopředu a až druhý den je promazat krémem?
2. 6. 2010 15:34
Vyzkousim!
23. 5. 2010 18:29
Vyzkoušela jsem je a jsou výborný, moc doporučuji!!!!
16. 11. 2009 22:17
U nás se tomuto moučníku říkají TATRY. A vrch se jen pocukruje. Je výborný.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 1 hodinou
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 9 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 11 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 2 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 2 hodinami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 3 hodinami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 3 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 4 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 4 hodinami
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 5 hodinami
Chlebová polévka
mondey uvařil před 7 hodinami
Králík na černém pivu a slanině
Jan Nemec uvařila před 7 hodinami
Rychlé krémové špagety
Lucie1001 uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Deset odpovědí na nejčastější otázky k odpalovanému těstu. Jak dlouho se odpaluje a jak jej zachránit?
Jak připravit odpalované těsto? Není to nic složitého, stačí dodržet několik zásad
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Další recepty
Tématické fráze: řezy mraky řezy na plech mraky moučník mraky mraky řezy dezert mraky koláč mraky recept na řezy mraky recept na moučník mraky mraky moučník buchta mraky recept mraky řezy moučníky a řezy recepty mraky dezert mraky recept mraky dezert buchta mraky recept recepty na rezy mraky cukroví mraky mraky koláč moucniky mraky mraky buchta
Suroviny: voda, sádlo, mouka hladká, vejce, mléko, mouka hladká, cukr moučkový, cukr vanilkový, máslo, cukr moučkový, rum, tyčinka ledové kaštany, tuk 100%
Mraky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g5Gl
19 názorů