Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 143 kJ / 273 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,50 g |
| Tuky | 0,60 g |
| Vláknina | 4,65 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 10 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 57,15 g |
Postup přípravy
Křupavý rýpl podáváme jako přílohu. Krok 3: Můžeme je také vysypat do mísy, polít trošku teplým mlékem tak, aby křupinky změkly, mastit opečenou cibulkou nebo slaninou ..... a jíst jen s kysaným zelím nebo čalamádou.
Zveřejněno 18. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborový rýpl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5owY
Moje poznámka
Bramborový rýpl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5owY
Nejnovější recepty
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 12 hodinami
Likérové kávy
Přidáno před 17 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 18 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 19 hodinami
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno 11. 12. 2025 21:55:54
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno 11. 12. 2025 21:44:40
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vosí hnízda
kolarz90 před 5 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Sahula před 5 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné à la dršťková
H33inrich před 7 hodinami
Mramorová bábovka jak ji dělá moje babička
Slaninova.L. před 7 hodinami
Kapustová polévka
Topmoni před 8 hodinami
Ořechovo-jablečný koláč II
jliv22 před 9 hodinami
Hrníčková bábovka
karolinanenickova10 před 9 hodinami
Výborné lasagne
Ketynna před 10 hodinami
Uzený bůček pečený s brambory v jednom pekáčku
Jan Nemec před 11 hodinami
Tématické fráze:
rýpl,
rýpl recept,
šumavský šmorn,
rypl recepty,
recept rypl,
chodský rýpl,
rýpl z brambor,
bramborový šmorn,
chodské jídlo rýpl,
chodský toč,
recept na rýpl,
jídlo rypl,
chodsky toč recept,
jak se dělá šmorn,
rypl jídlo,
vychladlé brambory v recepty,
šmorn,
ripl recept,
uvařené brambory nastrouháme a promícháme,
co je to rypl
Suroviny:
brambory,
sůl,
mouka hrubá,
sádlo
Komentáře (15)
Zajímavé, jak se vracíme ke starým receptům. Ty hospodyňky uměly dobře kouzlit
(Až na použití semen karobu jako platidla
***
Recept mě navnadil
No, kdy to ale má jeden stihnout navařit a sníííst..., nebo aspoň ochutnat?
Zatím (už skoro 3 týdny!) je na pořadu dne Krupice v trojobalu
"... s kysaným zelím nebo čalamádou."
No, já tedy opravdu, ale opravdu nechci souznít s částí názvu
Ani tady jsem nic nenalezl: http://malkiel.blog.cz/0911/psohlavci-nebo-chodove