Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 143 kJ / 273 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,50 g |
Tuky | 0,60 g |
Vláknina | 4,65 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 57,15 g |
Postup přípravy
Křupavý rýpl podáváme jako přílohu. Krok 3: Můžeme je také vysypat do mísy, polít trošku teplým mlékem tak, aby křupinky změkly, mastit opečenou cibulkou nebo slaninou ..... a jíst jen s kysaným zelím nebo čalamádou.
Zveřejněno 18. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborový rýpl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5owY
Moje poznámka
Bramborový rýpl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5owY
Nejnovější recepty
Smažený květák v těstíčku s nivou
Přidáno před 4 hodinami
Krokety ze zbylého vařeného masa a zeleniny
Přidáno před 6 hodinami
Borůvkový tunel
Přidáno před 6 hodinami
Křehký koláč s mákem
Přidáno před 7 hodinami
Brokolicovo-mrkvová pomazánka
Přidáno před 7 hodinami
Paštičky s lososovou pomazánkou
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččina žemlovka s jablky a bez rozinek
Standa67 před 3 hodinami
Cuketová buchta
Janet.P před 3 hodinami
Jednoduché punčové řezy
AdyCha před 5 hodinami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
krrkk před 6 hodinami
Jednoduchý banánový chlebíček
nelinka62 před 7 hodinami
Drožďová polévka
Kajkajak před 7 hodinami
Pórková polévka
MichalRaby před 8 hodinami
Likér z aronie
jana.kulkova před 9 hodinami
Dýňový koláč s mandlovou drobenkou
zdraveskamcou před 11 hodinami
Cuketové řezy s malinami
zdraveskamcou před 12 hodinami
Tématické fráze:
rýpl,
rýpl recept,
šumavský šmorn,
rypl recepty,
recept rypl,
chodský rýpl,
rýpl z brambor,
bramborový šmorn,
chodské jídlo rýpl,
chodský toč,
recept na rýpl,
jídlo rypl,
chodsky toč recept,
jak se dělá šmorn,
rypl jídlo,
vychladlé brambory v recepty,
šmorn,
ripl recept,
uvařené brambory nastrouháme a promícháme,
co je to rypl
Suroviny:
brambory,
sůl,
mouka hrubá,
sádlo
Komentáře (15)
Zajímavé, jak se vracíme ke starým receptům. Ty hospodyňky uměly dobře kouzlit
(Až na použití semen karobu jako platidla
***
Recept mě navnadil
No, kdy to ale má jeden stihnout navařit a sníííst..., nebo aspoň ochutnat?
Zatím (už skoro 3 týdny!) je na pořadu dne Krupice v trojobalu
"... s kysaným zelím nebo čalamádou."
No, já tedy opravdu, ale opravdu nechci souznít s částí názvu
Ani tady jsem nic nenalezl: http://malkiel.blog.cz/0911/psohlavci-nebo-chodove