Vepřové kousky s česnekem a žampiony

Johanka128 Kuchařka: Johanka128

Doba přípravy: 60-70 minut 2 porce Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

4 plátky vepřového masa
10 žampionů
4 stroužky česneku
sůl
pepř
sádlo
2 jarní cibulky
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Plátky vepřového masa nakrájíme na kousky. Žampiony rozkrájíme na čtvrtky. Česnek rozsekáme na drobné kousíčky.

  2. Na pánvičce rozpustíme sádlo, vsypeme česnek a krátce orestujeme.

  3. Přidáme maso, osolíme, opepříme, promícháme a necháme zatáhnout.

  4. Přisypeme nakrájené žampiony a necháme chvilku opékat.

  5. Podlijeme vodou a dusíme do změknutí masa i žampionů.

  6. Podáváme s rýží a na talíři ozdobíme nakrájenou jarní cibulkou.

Poznámka

Česnek se restuje jenom chviličku, maximálně 1 minutu, aby nezhořkl a je třeba ho neustále míchat.

Žampiony pustí vodu, proto je možné je chvilku restovat bez podlévání.

Není třeba ničím zahušťovat, podléváním se vytvoří šťáva, která úplně stačí.

Jako příloha by se určitě hodila i bramborová kaše nebo brambory, rýže mi k tomu ale seděla nejlíp. Chuť výborně doplní i kysané zelí.

Rychlé, jednoduché a velice chutné jídlo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Vepřové kousky s česnekem a žampiony

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: vepřové kousky na žampionech vepřová pánvička recepty vepřové na pánvičce vepřové kousky na pánvi veprove na zampionech s česnekem vepřové plátky na česneku vepřové kousky na česneku vepřové maso na žampionech vepřové kousky vepřové masové kousky recepty vepřové kousky na pánvičce vepřové kousky na černém pivu, dušená rýže recepty z kousků vepřového masa vepřovéna pánvičce kousky vepřového masa recept vepřové s česnekem vepřové kousky recepty

Zapomněl/a jsem heslo