Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slepice na paprice

Silný vývar tvoří lahodnou chuť omáčky. Měkké slepičí maso plné chuti spolu s omáčkou a vhodně zvolenou přílohou bude chutnat milovníkům tradiční kuchyně a možná zláká k ochutnání i její odpůrce. Jako přílohu zvolte knedlík, rýži, těstoviny či noky.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 120 min

130 min (10 min příprava + 120 min tepelná úprava)

11. 6. 2009 14:50

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie66 669 kJ / 15 934 kcal
Bílkoviny825,98 g
Tuky212,89 g
Vláknina2 445,20 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 57,51 g
Sůl127,50 g
Sacharidy1 458,15 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Je to vlastně klasické cosi na paprice - jako kuře, králík, vepřové. Já ale dávám maso vařit jako na vývar i se zeleninou, přijde mi pak omáčka silnější a chutnější a hlavně mi zbyde aspoň trochu slepičího vývaru, který miluju.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

kakaček

18. 2. 2013 15:50

kakaček:výborné

kakaček

18. 2. 2013 15:49

chutná to výborně a voní jako pohádka:-*;-):-8:yes:

kakaček

18. 2. 2013 15:24

:yes:jeto dobré:-D

gpetra

28. 11. 2012 14:21

Varim podle tohoto receptu, jen misto mouky zahustuju ovesnyma vlockama (namocene, nasledne rozmixovane). Zeleninu i cibuli do omacky rozmixuju, ma to pak vybornou chut.

netopýr

11. 5. 2012 13:27

Luxus...oběd jako od maminky:yes:www.seznam.cz

Pepíno

28. 1. 2012 13:40

Ahoj Dámy,děkuji za zkušenosti v receptu.Dnes ji vařím podle Vás,jen nemám papiňák :-( tak jsme ma sebe se slipicí,pod pokličkou koukali delší dobu.Jinak můj názor na vývar je spíše ta studená voda,vývar je pak silnšjší. Takže dnes u mne bude Slepíčí vývar s nudlemi a Slepice na paprice s houskovým knedlíkem.:-*

Martysek

1. 10. 2011 13:16

Zrovna slepici a kuře dávám vždycky do studené vody, bez ohledu na to, co z toho primárně chci, tam mi přijde maso i vývar tak jako tak výborný. Hrokou vodu dávám jenom na hovězí maso.

1974andrea 1974andrea

1. 10. 2011 12:59

adelicka:Naopak, když chceš mít silný a chutný vývar, maso se musí dát do studené vody, aby se ty šťávy z masa do vody uvolnily. Do horké vody se má dávat maso, pokud ho chceš na omáčku apod.

adelicka

1. 10. 2011 09:12

Dneska dělám,ale slepice i kuře by se mělo dávat do vařící vody,když se dělá vývar,aby se maso zatáhlo.Je to pak chutnější.Ale jinak super recept :yes:

bara.it bara.it

23. 10. 2009 10:46

Slepici na paprice jsem delala predevcirem podle tveho receptu s vybornymi knedliky od Mirci http://www.toprecepty.cz/recept/4360-jemne-domaci-.... Moc jsme si vsichni pochutnali:-p. Davam bodik:yes:

Jana Pá

11. 6. 2009 19:06

Omáčka dostane jinou chuť, pokud se použije máslo na jíšku, rozředí vývarem a dochutí smetanou atpod.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: slepice recepty slepice recept recepty ze slepice slepice na papryce kuře na paprice od babičky recepty slepice slepičí omáčka omáčka na paprice omáčka ze slepice slepice v papináku slepice recept slepice kuře na paprice podle pohlreicha video recepty-slepice na paprice slepice na smetaně slepicena paprice slepice na slepice na smětaně recept slepice na paprice-recept slepice na parice

Suroviny: slepice, mrkev, celer, pórek, česnek, kapusta, květák, sůl, pepř mletý, cibule, olej, paprika sušená sladká, mouka hladká, smetana sladká, sůl

TopRecepty.cz

Slepice na paprice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wjwg