Boloňské špagety II.

Martysek Kuchařka: Martysek

Doba přípravy: 1 hodina i déle Těstoviny 19 názorů

Suroviny

400 g mletého hovězího masa - z libového kusu
olej
1 cibule
2 mrkve
1/4 celeru
sůl
pepř
mléko
bílé víno
rajčata (sterilovaná nebo čerstvá oloupaná)
rajský protlak
špagety nebo jiné těstoviny
parmazán
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na jemno, orestujeme na oleji, přidáme na jemno nasekanou mrkve a celer v poměru 1:1 (sekám v malém robotu, nešetřím hlavně celerem, dá omáčce dobrou chuť), malinko posolíme a chvíli orestujeme.

  2. Přidáme mleté hovězí a dobře mícháme, aby se oddělilo.

  3. Osolíme opepříme a chvíli restujeme.

  4. Pak zalijeme trochou mléka (dávám skoro hrneček při mém množství).

  5. Necháme vyvařit, nezapomeneme míchat.

  6. Přidáme sterilovaná rajčata, když mám domácí, tak přidám ještě trochu protlaku, zalijeme bílým vínem (tady opět nešetřím a dávám podle množství skoro polovinu lahve, s červeným jsem nezkoušela, ale asi to také bude dobré).

  7. Od teď už omáčku jenom mícháme a dlouho vaříme, než se vyvaří přebytečná voda a omáčka bude dostatečně hustá.

  8. Nakonec dosolím podle potřeby. Podáváme s uvařenými těstovinami a posypané parmezánem.

Poznámka

Recept jsem kdysi objevila v nějakém časopise a už na něj nedám dopustit, nejlepší boloňská omáčka, co jsem jedla, až na některé výjimečné restaurace.

Nedávám ani česnek ani jiné koření, dle mého ani není potřeba, vínem a zeleninou je omáčka dostatečně ochucená a je výborná tak, jak je, ale kdo má rád, určitě může přidat.

Nejlepší je samozřejmě s parmezánem, ale každý ho nemá rád, moje mamka si dává strouhanou cihlu, ale to už prostě není ono, parmezán to výborně doplní.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Boloňské špagety II.

  • jitule jitule

    Vypadá to moc dobře a myslím, že naopak ten celer tomu dá šmrc. :yes: Určo zkusím, děkuji za bezva receptík. :-p

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    taky dělám podobně, jen to víno nedávám, ale vyzkouším to s ním:-D:yes: +

    Odpovědět

  • suzanna suzanna

    Delám podobně, jen davam rapikaty celer a cervene vino a je to mnamka :-p

    Odpovědět

  • Rudolf Vlček Rudolf Vlček(neregistrovaný)

    TEN CELER TO MUSÍ ZKAZIT! :-((

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: nejlepší boloňské špagety nejlepší omáčka na špagety nejlepší špagety jak vařit v parním hrnci nejlepší bolonska omacka těstoviny v parním hrnci bolonské špagety s mrkví boloňské špagety boloňské špagety s vínem nejlepsi parni hrnec bolonské spageti domácí boloňská omáčka bolonská omáčka z čerstvých rajčat špagety s parmezánem jak varit spagety nejlepší boloňské špagety s mletým masem recept omáčka na špagety sterilovaná bolonske spagety z cerstvych rajcat těstoviny s parmezánem boloňská omáčka sterilovaná

Zapomněl/a jsem heslo