Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 040 kJ / 249 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,86 g |
Tuky | 6,15 g |
Vláknina | 11,26 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,22 g |
Sůl | 2,64 g |
Sacharidy | 30,84 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smrkové výhonky nasekejte nadrobno. V hmoždíři je rozmělněte na kaši se špetkou hrubozrnné soli a kapkou oleje a nechte v chladu do druhého dne.
Krok 2: Lístky petržele, máty a ostatní suroviny, kromě oleje, rozmixujte. Olivový olej přilévejte podle toho, jakou chcete mít konzistenci. Na závěr přidejte smrkové výhonky. V případě, že zkonzumujete omáčku týž den, použijte větší množství oleje. Zamýšlíte-li část uchovat, použijte méně oleje, v uzavřené nádobě omáčka pod olejovou hladinou vydrží v lednici i 14 dní.
Zveřejněno 3. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Aromatická bylinková omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Yw6Y
Moje poznámka
Aromatická bylinková omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Yw6Y
Nejnovější recepty
Točený dort plněný ovocem
Přidáno před 24 minutami
Jednohubky s dírou
Přidáno před 1 hodinou
Tarhoňa s restovanou zeleninou
Přidáno před 20 hodinami
Smetanová polévka s květákem a kořenovou zeleninou
Přidáno 18. 7. 2025 08:31:03
Cukeťák
Přidáno 18. 7. 2025 07:00:03
Korejský salát z okurek
Přidáno 17. 7. 2025 14:06:48
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohovo-meruňková zmrzlina
kremik před 1 hodinou
Tvarohová buchta s meruňkami
EvaSte před 2 hodinami
Levná a rychlá buchta z remosky
Evajira před 2 hodinami
Zeleninová polévka bez zasmažení
trdlo před 2 hodinami
Zelná polévka s klobásou
coolbinsz před 2 hodinami
Špagety s mletým vepřovým masem
Tynaja před 2 hodinami
Pudingová bublanina z 1 vejce
Lucie Kuku před 3 hodinami
Kynutý se švestkami ... koláč
PetaP před 3 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
brtna před 3 hodinami
Křehký koláč s tvarohem a malinami
Misa_K před 3 hodinami
Tématické fráze:
bylinková omáčka,
smrkove vyhonky v octu,
smrkové capari,
smrkové výhonky olej recept,
omacka k zebrum,
smrková omáčka,
omacka se smrkovy i vyhonky,
bylinkova omáčka recept
Suroviny:
smrkový v ýhonek,
sůl,
olej olivový,
petrželka hladkolistá,
máta,
ančovičky v oleji,
hořčice dijonská,
ocet vinný,
kapary,
olej olivový
Komentáře (6)