Dušené zelí s vinnou klobásou

Zeleninová jídla Doba přípravy: 40 minut 0 názorů

Zeleninová jídla Doba přípravy: 40 minut 0 názorů

Suroviny 2 porce

400 g okapaného kysaného zelí
1 velká cibule
olej nebo sádlo
300 g vinné klobásy
sůl na špičku lžičky
cca 2 lžíce cukru krupice - dle chuti
1 stroužek česneku
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na trošce rozpáleného oleje nebo sádle osmažíme pokrájenou cibuli dorůžova. Přidáme česnek, promícháme a přisypeme okapané zelí, osolíme, opepříme, osladíme dle chuti a dusíme pod poklicí cca 8-10 minut. Většinou není nutné zelí ani podlévat, cukr tekutinu ze zelí uvolní.

  2. Během dušení pokrájíme vinnou klobásu na menší dílky, které pak vložíme k zelí také podusit na cca 6-8 minut. Dusíme zvolna, aby klobása nepopraskala, ale pokud během dušení klobása popraská, není to na škodu, chuť v pokrmu zůstane a to je podstatné.

  3. Podáváme s čerstvým pečivem, bramborem, knedlíkem nebo gnocchi. Podávat můžeme i jako chuťovku k pivu.

Poznámka od kuchařky

Pokud chceme zelí zahustit, můžeme do něj na jemném struhadle přistrouhat bramboru.

Komentáře k receptu Dušené zelí s vinnou klobásou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: vinná klobása se kysaným zelím vinná klobása na zelí vinná klobása se zelím červené zelí aby vinná klobása nepopraskala vinna klobása na zelím vinná klobása se s kysaným zelím vinná klobása dušená se zeleninou recept na vinne klobasy zelí dušené vinná klobása s kysaným zelím kysané zelí dušené s klobásou vinne klobásy se zelím recepty vinná klobása aby nepopraskala