

Pikantní kuřecí srdíčka
Suroviny 2 porce
- 400 g kuřecích srdíček - očištěných
- 150 g cibule
- 25 g česneku - cca půl palice
- 25 g zázvoru - čerstvě nastrouhaného
- pepř mletý
- cca 2 lžíce sojové omáčky
- cca 1,5 dl vývaru
- solamyl (bramborový škrob) na zahuštění
Postup přípravy receptu
Na malém množství oleje osmažíme dozlatova očištěná, opepřená kuřecí srdíčka, k nim následně přidáme smažit dosklovata na klínky pokrájenou cibuli.
Přidáme nastrouhaný zázvor s nasekaným česnekem, které také krátce se srdíčky osmažíme.
Srdíčka ochutíme sojovou omáčkou, zalijeme minimálním množstvím vývaru a dusíme doměkka za občasného promíchání a případného podlití dle potřeby.
Nakonec měkká srdíčka velmi lehce zaprášíme solamylem, promícháme a necháme krátce provařit, případně ještě dochutíme solí nebo sojovou omáčkou a pepřem. Sosík můžeme zahustit i jíškou.
Podáváme s brambory, bramborovým knedlíkem, rýží, gnocchi, špeclemi či chlebem a v neposlední řadě, je-li to možné, i se sklenicí chlazeného piva.
Poznámka od kuchařky
Pokud chceme dušení urychlit, použijeme tlakový hrnec.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pikantní kuřecí srdíčka
-
S tim zazvorem a notnou davkou cesneku,to je urcite super.Jenze ja vzdycky koupim kureci srdicka a zbasti je nakonec,nase psi holky