Cannelloni s celerem a nivou

hosta Kuchařka: hosta

Bezmasá jídla 9 názorů

Suroviny

10 těstovin Cannelloni
1/2 velkého celeru
10 dkg nivy
hrst mraženého hrášku
hrst petrželky
sůl
pepř
1/2 kelímku malé zakysané smetany
1 kelímek smetany na šlehání
2 vejce
špetka muškátového oříšku
sůl
máslo na vymazání zapékací misky
kousek Parmezánu (hobliny)
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny chvíli povaříme ve slané vodě na skus. Vyndáme na tác a než zchladnou, nastrouháme na jemno celer a sýr, promícháme se zakysankou, opepříme, ochutnáme, dosolíme, přidáme pro barevný efekt hrášek a petrželku. Místo hrášku můžete přidat posekané vlašské ořechy.

  2. Směsí opatrně malou lžičkou naplníme cannelloni a vyskládáme je do máslem vymazané zapékací misky. Smetanu s vejci prošleháme, lehce osolíme, okořeníme a nalijeme do misky na těstoviny. Se solí opatrně, sýr je slaný.

  3. Misku zakryjeme alobalem a vložíme do trouby, pečeme na cca 170°C asi půl hodiny, až bude obsah misky tuhý. Potom sundáme alobal, posypeme sýrem a odkryté ještě asi 10-15 minut dozlatova dopečeme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 19 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cannelloni s celerem a nivou

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    hosta:Věřím;-)Mě všechny zapékané dobroty chutnají více až další den a mnohdy ani neohřívám:-))

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p to vypadá lákavě:-K

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    Anna Kocikova: je to dobré i studené;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Teda,Jiti,s tím celerem to musela být mňamina:-p:-K

    Odpovědět

  • radiator radiator(moderátorka)

    hosta:Tak teď je to jasné a máš pravdu, když jsem je kdysi dělala poprvé, tak jsem musela ještě omáčku přidělat, aby byly zakryté;-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    radiator: já vím, ale nevěděla jsem, jak moc budou pokryté:-)) - kousek nahoře koukal a to by bylo tvrdé;-)

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    radiator: Také je předem nevařím, tuto celerovou variantu ráda vyzkouším +4:-p:-K:yes:

    Odpovědět

  • radiator radiator(moderátorka)

    Celer mám ráda a modré sýry též:-p:yes: Ty ořechy bych tam klidně ještě přidala;-) Tip-canelloni se nemusí předem uvařit a tím je i jejich plnění snadnější. Když se v zapékací míse zalijí tou smetanovou omáčku, tak za tu dobu pečení změknou.

    Odpovědět

  • maris maris

    Jitko, já - asi na rozdl od zdejší většiny:-)) - nemusím Nivu v tepelné úpravě, ale tady by mi chutnala;-):-):yes:+3

    Odpovědět

Tématické fráze: celer recepty recepty s nivou recepty z celeru cannelloni plněné celerem a sýrem těstoviny s nivou a celerem recept na cannelloni cannelloni recept těstoviny s celerem těstoviny cannelloni recepty s celerem celer- recepty zapékaný celeru s s nivou celerové recepty recepty celer obrázky celer-recepty cannelloni v receptech caneloni se smetaně jak uvařit cannelloni těstoviny s celerem a sýrem lasagne s celerem a nivou