

Cannelloni s celerem a nivou
Suroviny
- 10 těstovin Cannelloni
- 1/2 velkého celeru
- 10 dkg nivy
- hrst mraženého hrášku
- hrst petrželky
- sůl
- pepř
- 1/2 kelímku malé zakysané smetany
- 1 kelímek smetany na šlehání
- 2 vejce
- špetka muškátového oříšku
- sůl
- máslo na vymazání zapékací misky
- kousek Parmezánu (hobliny)
Postup přípravy receptu
Těstoviny chvíli povaříme ve slané vodě na skus. Vyndáme na tác a než zchladnou, nastrouháme na jemno celer a sýr, promícháme se zakysankou, opepříme, ochutnáme, dosolíme, přidáme pro barevný efekt hrášek a petrželku. Místo hrášku můžete přidat posekané vlašské ořechy.
Směsí opatrně malou lžičkou naplníme cannelloni a vyskládáme je do máslem vymazané zapékací misky. Smetanu s vejci prošleháme, lehce osolíme, okořeníme a nalijeme do misky na těstoviny. Se solí opatrně, sýr je slaný.
Misku zakryjeme alobalem a vložíme do trouby, pečeme na cca 170°C asi půl hodiny, až bude obsah misky tuhý. Potom sundáme alobal, posypeme sýrem a odkryté ještě asi 10-15 minut dozlatova dopečeme.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Cannelloni s celerem a nivou
-
hosta:Věřím
Mě všechny zapékané dobroty chutnají více až další den a mnohdy ani neohřívám
-
to vypadá lákavě
-
Anna Kocikova: je to dobré i studené
-
Teda,Jiti,s tím celerem to musela být mňamina
-
hosta:Tak teď je to jasné a máš pravdu, když jsem je kdysi dělala poprvé, tak jsem musela ještě omáčku přidělat, aby byly zakryté
-
radiator: já vím, ale nevěděla jsem, jak moc budou pokryté
- kousek nahoře koukal a to by bylo tvrdé
-
radiator: Také je předem nevařím, tuto celerovou variantu ráda vyzkouším +4
-
Celer mám ráda a modré sýry též
Ty ořechy bych tam klidně ještě přidala
Tip-canelloni se nemusí předem uvařit a tím je i jejich plnění snadnější. Když se v zapékací míse zalijí tou smetanovou omáčku, tak za tu dobu pečení změknou.
-
Jitko, já - asi na rozdl od zdejší většiny
- nemusím Nivu v tepelné úpravě, ale tady by mi chutnala
+3