Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pórková polévka s cizrnou a pohankou

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Dobře omytý pórek nakrájíme na půlkolečka.
V hrnci rozpustíme plátek másla, vhodíme nakrájený pórek a necháme ho orestovat skoro dozlatova. Krok 2: Cizrnu scedíme a přidáme k opečenému pórku. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a necháme asi 12 minut povařit.
Pak odebereme asi třetinu polévky a zbytek rozmixujeme. Do hrnce vrátíme odložený díl nerozmixované polévky, přivedeme ji k varu a vsypeme pohankovou lámanku. Počkáme, až se polévka začne znovu vařit, pak ji přiklopímr poklicí a polévku vypneme. Necháme ji v klidu 20 minut zakrytou, aby pohanka změkla. Krok 3: Pak polévku promícháme, dochutíme nasekaným libečkem a můžeme podávat.
Polévka je opravdu sytá, klidně nahradí hlavní chod.

Zveřejněno 10. 5. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pórková polévka s cizrnou a pohankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pvvX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pórková polévka s cizrnou a pohankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pvvX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
cizrnová polévka z plechovky, pohanka recepty, pohanka recept, polévka z plechovky cizrny0, polevka cizrnova s porkem pohankou

Suroviny:
pórek, cizrna sterilovaná, lámanky pohankové, vývar zeleninový, máslo, sůl, pepř, libeček

Přidat fotografie receptu