Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pórková polévka s cizrnou a pohankou

Hodnocení receptu je 4,7 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Dobře omytý pórek nakrájíme na půlkolečka.
V hrnci rozpustíme plátek másla, vhodíme nakrájený pórek a necháme ho orestovat skoro dozlatova. Krok 2: Cizrnu scedíme a přidáme k opečenému pórku. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a necháme asi 12 minut povařit. Krok 3: Pak odebereme asi třetinu polévky a zbytek rozmixujeme. Do hrnce vrátíme odložený díl nerozmixované polévky, přivedeme ji k varu a vsypeme pohankovou lámanku. Krok 4: Počkáme, až se polévka začne znovu vařit, pak ji přiklopíme poklicí a polévku vypneme. Necháme ji v klidu 20 minut zakrytou, aby pohanka změkla. Krok 5: Pak polévku promícháme, dochutíme nasekaným libečkem a můžeme podávat.
Polévka je opravdu sytá, klidně nahradí hlavní chod.

TIP: Pórek v naší kuchyni

Zveřejněno 10. 5. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pórková polévka s cizrnou a pohankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pvvX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pórková polévka s cizrnou a pohankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pvvX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
cizrnová polévka z plechovky, pohanka recepty, pohanka recept, polévka z plechovky cizrny0, polevka cizrnova s porkem pohankou

Suroviny:
pórek, cizrna sterilovaná, lámanky pohankové, vývar zeleninový, máslo, sůl, pepř mletý, libeček

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu