Postup přípravy
Krok 1: Plátky chleba přepůlíme a na rozpáleném sádle či oleji osmažíme dozlatova. Odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk. Oloupaný křen nastrouháme na jemném struhadle.
Krok 2: Vejce připravíme tak, že v hrnci s vroucí osolenou vodou se lžící octa uděláme lžící vodní vír, do kterého vklepneme vejce. Pomoci nám může i pomalé vklouznutí vajíčka do vroucí vody z naběračky. Pak vypneme plamen a vejce ve vodě necháme 2-3 minuty "dojít". Pak opatrně vejce z vody vyndáme a je to.
Krok 3: Druhý způsob přípravy vajec je takový, že nařežeme potravinářskou fólii na čtverce, které ve středu namažeme olejem nebo rozpuštěným máslem. Folii dáme přes malý hrníček nebo skleničku, kde utvoříme důlek, do kterého vejce vyklepneme, osolíme a klidně i opepříme nebo přidáme špetku papriky. Strany folie stáhneme k sobě a vejce tak dáme do jakéhosi ranečku. Vršek ranečku zakroutíme a pro jistotu zavážeme, aby se při vaření fólie nerozvolnila.
Takto připravíme tolik vajec, kolik jich budeme chtít vařit. Do hrnce s vroucí vodou ranečky naházíme a od bodu varu necháme pomalu vařit cca 3 minuty. Pak ranečky vyndáme, odstřiháme fólii pod uzlíky a opatrně vyndáme vajíčka z fólie ven. Krok 4: Na osmažené chleby nasypeme trochu čerstvě strouhaného křenu, položíme vejce a opět ještě dle chuti zasypeme křenem. Pokud jste doma rozmlsaní jako my, dáme nejprve na osmaženou horkou topinku plátek sýru, na něj plátek osmažené slaniny nebo šunky (to už není pochopitelně bezmasý pokrm)..., dále křen, vejce a ještě křen. Krok 5: Podáváme nejlépe s vychlazeným zrzavým mokem, ale i bez něj budou ze stolu mizet jedna po druhé. A nezapomeňte na ubrousky, budou potřeba...
Takto připravíme tolik vajec, kolik jich budeme chtít vařit. Do hrnce s vroucí vodou ranečky naházíme a od bodu varu necháme pomalu vařit cca 3 minuty. Pak ranečky vyndáme, odstřiháme fólii pod uzlíky a opatrně vyndáme vajíčka z fólie ven. Krok 4: Na osmažené chleby nasypeme trochu čerstvě strouhaného křenu, položíme vejce a opět ještě dle chuti zasypeme křenem. Pokud jste doma rozmlsaní jako my, dáme nejprve na osmaženou horkou topinku plátek sýru, na něj plátek osmažené slaniny nebo šunky (to už není pochopitelně bezmasý pokrm)..., dále křen, vejce a ještě křen. Krok 5: Podáváme nejlépe s vychlazeným zrzavým mokem, ale i bez něj budou ze stolu mizet jedna po druhé. A nezapomeňte na ubrousky, budou potřeba...
Zveřejněno 20. 5. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křenové topinky s vejcem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lowV
Moje poznámka
Křenové topinky s vejcem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lowV
Nejnovější recepty
Vaječná omeleta se zeleninou a žampiony (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 6 hodinami
Falešné boloňské špagety aneb fofr špagety
Přidáno před 10 hodinami
Bílkové řezy s kandovaným ovocem
Přidáno před 12 hodinami
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 18 hodinami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno 12. 12. 2025 14:00:02
Likérové kávy
Přidáno 12. 12. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí směs na hořčici s medem
Danoouch před 4 hodinami
Bábovka Albert
Ketynna před 5 hodinami
Dýňová polévka s fazolemi
marekdd před 5 hodinami
Jednoduché nepečené Tiramisu kuličky/Tiramisu Truffles
Hanawagy před 5 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Valerie. před 5 hodinami
Rajská omáčka
Vershyna před 6 hodinami
"Letní" buřty na pivu - z pánve
BeeroCrat před 7 hodinami
Krupičná kaše rychle hotová
Colombová_S před 7 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
Pavenov1 před 8 hodinami
Tématické fráze:
pokrmy z křenu,
křenové pokrmy,
topinky
Suroviny:
chléb,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
křen,
olej,
šunka od kosti,
sýr plátkový
Komentáře (7)