Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Listový špenát s volským okem

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 20 min

25 min (5 min příprava + 20 min tepelná úprava)

19. 6. 2018 12:53

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 871 kJ / 447 kcal
Bílkoviny33,94 g
Tuky23,81 g
Vláknina11,66 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 380 mg
Sůl1,03 g
Sacharidy20,82 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

14. 4. 2022 09:23

:-):yes:

hospodyne

20. 6. 2021 19:56

:-Kcasino: je vůbec možné, že Vy si neumíte poradit ?? Stačí při vyklepnutí vejce blanku, která svírá bílek, protrhnout. A můžete i na více místech. Bílek se dozajista rozteče:-D:-D:-D

casino casino

20. 6. 2021 19:01

mika59:
No, zatímco bílek z vejce z maloobchodu se na pánvi rozteče a v pomyslném středu si hoví žloutek (taková Pálava:-) tak čerstvé vejce z malochovu drží mocímermo při sobě a takřka se nerozprostře po pánvi a ve výsledku je cosi jako Říp v okolní rovině...:-)
Tedy z čerstvého vejce je bílek na pánvi v silnější vrstvě a než se udělá jen taktak a zbělá (jak já to rád:yes: tak zespodu už je bílek pomalu do tmava a žloutek už zespodu začíná tuhnout (jak já to nerad:no:
Přiklopení poklicí sice pomůže, ale estetický efekt je fuč, protože žloutek se zatáhne:-(

mika59 mika59

20. 6. 2021 15:34

casino: Trochu nechápu jak na volské oko má vliv čerstvých vajec. U vaření ve skořápce chápu, ale po vyklepnutí na Hemenex nevidím rozdíl. :-)

casino casino

20. 6. 2021 11:32

Na volské voko je nejhorší použít vejce vod kloaky:-8
***
Dnes ke snídani cosi na způsob Hemenexu
Zapomněl jsem na koupi vajec z Vajíčkárny;-( a šáhl jsem do vajec z dnešní snůšky
Dopadlo to stejně jako tady: 2. 4. 2021 17:01:28
Viktor Černomyrdin „Chtěli jsme to udělat co nejlépe, dopadlo to jako vždy.“
No, esli já se eště nedám na politiku, že :-8;-):-D

srettka

3. 4. 2021 17:54

Tonja: bohužel autorka už vás za duhovým mostem nevyslyší..

Tonja

3. 4. 2021 17:01

JanaDorazinova: Nedělejte z Pohlreicha kuchařského pánaboha. Z ankety, ve které hlasovali známí šéfkuchaři, vyšel jako vítěz a tedy nejrespektovanější kuchař Roman Paulus. Můžete se s ním seznámit na stránkách Lidlu, jsou tam recepty i spousta užitečných rad.

Dajda Dajda

3. 4. 2021 08:33

Trošku lepší to je, když vajíčka "pobijete", jak píše tejaja, a potom je dlaní poválíte po stole.:-)

tejaja tejaja

3. 4. 2021 08:03

mika59: Treba ich poriadne obiť, nie iba troška, praskliny musia byť veľké. Alebo musíš sliepkam vysvetliť, aby znášali staršie vajcia. :-D:-D Ale vážne, poznám to, keď donesiem vajíčka od dcéry. Dcéra to robí tak, pýtala som sa jej včera, že si vždy necháva zo 20 vajec bokom, aby neboli ť´čerstvé, keď potrebuje variť v šupke. A priebežne vymieňa, keď ich v šupke nespotrebuje.;-)

mika59 mika59

2. 4. 2021 20:55

tejaja: Terezko ano, ale u čerstvých cca dva dny snesených to nefunguje. A to už jsem oloupala vajec. Musí být starší.;-):-K

tejaja tejaja

2. 4. 2021 20:43

mika59: Jedna rada na lúpanie čerstvých vajíčok: Scediť horúcu vodu a vajíčkami v hrnci poriadne zatriasť z boka nabok, aby sa navzájom "obili" a dobre popraskali. Potom zaliať studenou vodou a nechať v nej vychladnúť. ;-)

mika59 mika59

2. 4. 2021 20:28

casino: Jste první člověk, který chválí klecová vejce. Většina mluví o šťastných vajíčkách. No je pravda, že domácí je domácí. a někteří jsou ochotni dát majlant. Ale, že když se loupou čerstvá vejce a nejdou oloupat..jsem si myslela, že je to známé. My máme 15 kousků slepic a velkou rodinu. Holt jsou domácí na zahradě u lesa.

magdalenka magdalenka

2. 4. 2021 20:13

casino: Neříká, je to fakt. Pamätám si, ako som sa jedovala a babrala sa s vajíčkami k šunke na slávnostnú večeru po Vzkriesení, ak mamka pomiešala čerstvé a staršie vajíčka. Lúpala som ich najmenej 15 ks.
(Samozrejme, som čistila vajíčka aj inokedy.)

casino casino

2. 4. 2021 19:49

magdalenka:
Jj, říká se to :-)

bofinka:
Jj, včera jsem to tak měl, ale není to ono:-)

Dnes jsem dělal ztracená vejce :yes:
Jde to skoro samo :yes::yes:
Dokázala by to i jednoruká opice :-D

Edit
Veronika H.
Mám zde rcp https://www.toprecepty.cz/recept/40008-ztracena-za...
a dokonce tam čerstvá vejce zmiňuji:-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

2. 4. 2021 19:23

casino: Přesně tak, jak píše Magdalenka 8-10 dní odležet, vajíčko je celá věda, to není jen tak, když se má vylíhnout z toho kuřátko, to si příroda setsakra vykoumala. :-D

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: listový špenát se smetanou listový špenát mražený recept na listový špenát mražený recept na listový špenát se smetanou mražený listový špenát mražený listový špenát recept listový špenát se smetanou recept listový špenát recept brambory se špenátem a volským okem recepty na listový špenát mražený špenát se smetanou recept špenát brambory volské oko recept špenát listovy mrazeny listovy špenát mražený recept recept na mražený listový špenát listový špenát recepty volské oko se špenátem recepty na listový špenát se smetanou recept na špenát od porleicha špenát listovy

Suroviny: špenát listový, cibule, mouka hladká, česnek, olej, vejce, vejce, sůl, pepř

TopRecepty.cz

Listový špenát s volským okem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rxzp