Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švestky ve vlastní šťávě, bez cukru

Urodilo se vám hodně švestek? Připravte z nich výbornou zavařeninu, bez špetky cukru, pouze ve vlastní šťávě. Můžete si tak i v hluboké zimě připomenout chuť léta a upéct výtečný švestkový koláč.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

1. 8. 2018 19:47

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

30. 8. 2019 20:44

hospodyne: Mně se minulý rok zkazili skoro všechny! :-// Proto , jsem letos dala jen do mrazáku !

hospodyne

23. 9. 2018 13:51

Sapic11: musíte mít dokonale čistá víčka i kraj sklenice. Já je po otření mokrým hadříkem ještě otírám lihem - slivovice, vodka, co máte doma. Málokdy víčko nechytí- spíš, když přehlídnu nepravidelnost na sklenici. Sklenice se také NEMAJÍ obracet víčkem dolů, je to milionkrát nesmyslně tradovaný zvyk. Ale všude se o něm píše, i ve všech návodech k použití u želírovacích přípravků. Když sklenici otočíte, tím snadněji se dostane pod víčko obsah a víčko nedrží nebo drží špatně.

hosta hosta

23. 9. 2018 09:38

Sapic11: taky se mi občas stane, že sklenice nechytne, to zjistíte po zchladnutí poklepem, zní "dutě". Vody dávám cca do dvou třetin sklenic. Pokud podle poklepu něco nechytlo, přejíždím pak jednotlivě v MW troubě - znovu zamáčknu víčko a 4-5 minut projedu na plný výkon mikrovlnky - ve sklenici musí nahoru stoupat bublinky. Raději dávám švestky do šroubovacích sklenic - nedotáhnu úplně, až po "vlnění" s pomocí utěrky - horké. Tak to dělám u čehokoliv, co nechytne - pokud tam není tuk. U okurek, kompotů...

Sapic11

23. 9. 2018 09:31

Dobry den,recept se zdal super,ale ted mi sklenice syci,vicko se nechytlo,ani kdyz jsem 2.varku po vyndani otocila vickem dolu. Otacite pak sklenice i vy? Sterilujete v hrnci? Jak vysoko davate vodu? Predem dekuji moc za odpoved :-)

Ludmila B Ludmila B

2. 8. 2018 07:57

Děkuji za radu , určitě zkusím. Tento "recept" mi dla soused, a protože máme doma diabetika tak se snažím moc nesladit. Takže sůl vyzkouším, budu dneska pokračovat v zaváření i když v těhle vedlech je to teda fakt náročné.

Nadja Nadja

1. 8. 2018 20:53

Do ovoce je dobré přidat špetičku soli - zvýrazní sladkost ovoce. ;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: švestky ve vlastní šťávě zavařené švestky bez cukru jak zpracovat švestky švestky v soli zavařené švestky ve vlastní šťávě švestky kompot bez bez cukru kdyz nedrzi vicka od kompotu v mikrovlnce zavařené švestky ve vlastní šťávě zavařené švestky se solí švestky recepty jak spracovat švestky zpracování švestek ve vlastní šťávě švestky zavařené bez nálevu švestky ve vladznoí šťávě svesstky bez cukru švestky ve vlastní š´távě švestky zavařené v soli jak zpracovat zaverene svestky jak spracovat švestka s mrazaku je ve šveskach cukru

Suroviny: švestky

TopRecepty.cz

Švestky ve vlastní šťávě, bez cukru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zjPY